Sivut

torstai 21. maaliskuuta 2013

jaiks

Toissapäivänä oltiin jännän äärellä kun tällainen varokaa heikkoja jäitä -traumatisoitunut ihminen joka siis vauhkoaa ihan minkä paksuisesta jääkerroksesta minkä tahansa vesistön päällä, joutui käyttään jäätietä. Autolla.

24 kommenttia:

 1. Mä pelkään kans jäälle menoa vaikka toiset menis traktorilla ohite, se jää voi olla heikkoa just sillä kohtaa missä minä kävelen. Mutta olin eilen rohkea ja kävelin osan lenkistä jäätä pitkin - hyvä minä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hrrrr, mua ahdistaa hulluna nähdä semmosia vesistöjä joiden päällä on paljon lenkkeilijöitä!

   Poista
 2. Kuin myös minä. Olen kerran ollut jäällä niin, että melkeen vieressä oli helikopteri..... ja mua pelotti että jää ei kestä.... :)

  VastaaPoista
 3. Varokaa heikkoa jäätä on tainnut olla vähän liian tehokas varoitus. Onneksi ei ole koskaan tarvinnut jäätielle mennä eikä paljon muutenkaan jäille. Yksi tuttu harrastaa pilkkimistä ja kyllä siinä saa melkein sydän syrjällään jännittää kun pitkälle kevättä vielä käyvät merellä pilkillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin tehokas ainakin! Mä pelkäsin sitä varoitusvideota niin että juoksin aina toiseen huoneeseen ja peitin korvani tyynyillä. Ihan kamala, en pysty vieläkään sitä katsomaan! En ymmärrä että miten kukaan uskaltaa pilkkiä keväisin!

   Poista
 4. Oon luullu et oon ainoa jota ahdistaa vesistöjen jäällä kävely tai oleilu milloin ja missä vaan, mihin aikaan vuodesta vaan. Enkä ole edes sillä pikkukakkosen pätkällä itseäni traumatisoinut, koska muksuna ei katsottu telkkua.

  Harmillista, oon pudonnu taas pitkäksi ajaksi muistikirjamaaliskuusta.. Huomenna koitan ehtiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole todellakaan ainoa!

   Ja onhan tässä vielä maaliskuuta jäljellä :)

   Poista
 5. Mä menen mieluummin lautalla. Aina. Mä en ainakaan itse uskaltais ajaa missään olosuhteissa. Vaikka kuka sanos mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautat meni tosi harvoin nyt kun oli jäätie. Tosin kuten kuvasta näkyy, lautta ois kyllä mennyt just tollon mutta ajeltiin nyt sit kuitenkin jäätä pitkin kun olin itseeni pitkään jo asiasta psyykannut :D

   Poista
  2. Se lauttahan oli siis jo lähtenyt siinä vaiheessa kun ehdittiin rantaan ja seuraavaa olisi saanut odotella kolme varttia. Vaan ihan täysin nopeusrajoitusten puitteissakin tuli otettua lautta kiinni ja mentyä ohikin :)

   Poista
 6. Mäkään en ikimaailmassa pystyis kävelemään jäällä- saati sitten autolla!! :O
  Ainut missä oon jäälle mennyt on oma mökkiranta luistelumielessä- sen kun tunnen ja tiedän syvät kohdat ja mökin lämpökin ois tarvittaessa lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon niin hirveen tarkka siitäkin että pitää olla tosi lämmintä vettä jotta pystyn meneen uimaan. Jäihin tippuminen ei vaikuta kauheen mukavalta tavalta heittää talviturkki!

   Poista
 7. Olen kovasti yrittänyt totutella tuohon jäällä liikkumiseen.
  Täällä Lapissa kun jäätiet on yleisestä käytäntöä ja onhan jäällä tasaista tilaa ajaa moottorikelkallakin.
  Läheistä jäätietä, joka oikaisee muutaman kilometrin kylälle mennessä, uskallan ajaa autolla.
  Kun tiedän että siinä on niin matalaa, että kesällä pystyy kävelemään yli.
  Edelleen, kun olen moottorikelkan kyydissä, pelkään lumen alla piileskeleviä sulapaikkoja ja kaltioita.

  VastaaPoista
 8. Voi, mulla on tältä talvelta jäänyt jäätie ajamatta :/ Oon enempi käynyt hiihtämässä lähistöllä - tai ainakin lähes näköetäisyydellä. Mua ei oo koskaan pelottanu tuo jäätiellä ajellu, vaikka se onkin aina jännää. Oon ehkä vähän turhankin rohkea, kun hiihtelen jäällä keväällä joskus silloinkin, kun jäällä on jo paikoitellen vettä tai suoraan railojen yli, joista jo näkyy vesi.. Ajattelen aina niitä (uhka?)rohkeita luotolaisia, että jos jää kestää heidän autoilunsa jäätien ulkopuolella niin kyllä se kestää valvotulla tielläkin.
  Otin muuten ihan vastikään valokuvan siitä pikkukakkosen jäihin tippuneesta karhusta. Saattapi päätyä blogiin jonain päivänä. Mutta sunnuntaina ainakin aion takaisin jäälle sukset jalassa.

  Vielä sen sanon tähän ylipitkän sepostuksen päätteeksi, että mulla on hyytynyt täysin tuo päiväkirjahaasteeseen osallistuminen. En saa enää aikaiseksi, mutta on silti kiva käydä päivittäin kurkkimassa, mitä aiheita on ja millaisia tuotoksia minua reippaammat saavat tehdyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle oli eka (ja toka kun tultiin tuolta pois) kerta jäätiellä ja hrrrrr... vaikka hengissä selvittiinkin niin silti aika kauheeta.

   Poista
 9. Huiiiii. Pystyn kävelemään jäällä vielä maaliskuussa, jos on ollut kovat pakkaset niinkuin nyt, mutta auton kanssa - kaasujalka olis varmaan pohjassa - äkkiä yli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahinta on se ettei yli viittäkymppiä saa ajaa ettei vesi jään alla villiinny :O

   Poista
  2. Eikä siinä kyllä henkilöauton maavaralla voi ajaa edes tuota suurinta sallittua monissa paikoissa. Aika köröttelyksi meni epätasaisuuden myötä.

   Poista
 10. Oot ollu täälä ihan meijän kulumilla ja käyny synnyinsaaresani!

  VastaaPoista
 11. Jos jään painorajoitukseksi on laitettu vaikka 3000kg nii eiköhän siinä pysty käveleen ja ihan hyvin mennä autolla. Oon vaan niin tottunu jäätiellä menoon että on vaikeaa ymmärtää, mikä siinä pelottaa. Jos se ei ole tarpeeksi paksu, sinne ei saa mennä, ja sehän on osoitettu kylteillä. Heikot kevätjäät kyllä välillä jännittää, ja jos jäätiellä on vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi jotkut pelkäävät hämähäkkejä, jotkut pimeää ja jotkut sirkuspellejä? Ei niihin ole järkiperusteita, ei.

   Poista