Sivut

tiistai 1. tammikuuta 2013

Matkasyöttötuoli

Pikkujäbällä alkaa oleen sen verran kova meno aina päällä että sylissä syöttäminen saattaa tuottaa turhan paljon tuskanhikeä kyläillessä joten oli aika puhaltaa taas pölyt pois ompelukoneen päältä ja surauttaa matkasyöttötuoli! Näitähän siis myydään valmiinakin mutta onhan se kivempi kun on kiva kangas ja säästyipä muutama roponen tässäkin kun ns. jämäpaloista on kyse. Pikaisella googletuksella löysin useita versioita joista eniten otin mallia tuosta.

Eihän tämä mikään ergonomian ihme ole mutta ei kai se niin haittaa koska ei ole missään tapauksessa tulossa päivittäiseen käyttöön ja mitä turvallisuuteen tulee, niin en hyvä jumala sentään aio jättää lasta tuohon vahtimatta vaikkakin vaikuttaa kyllä toimivalta ratkaisulta tämä kangasviritelmä, ja eiköhän se ergonomisemmaksikin muutu tässä pikkuhiljaa kun pikkumies alkaa istua tukevammin! Toivotaan että tuo sopisi kaikkiin tuoleihin mihin sitä aion tulevaisuudessa yrittää kiinnittää!

Ja kyllä, mulla on edelleen Valpuri-kangasta pikkuisen jäljellä ;D




Olisin toki voinut silittää tuon ja kuvata vasta luonnonvalon aikaan mutta en tehnyt kumpaakaan.

30 kommenttia:

  1. Oho, aika nerokas vempele! Oot sie aika neuvokas äiti :D Niin se pikkujäbä vaan kasvaa! ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä nerokas! Onneksi on helppo tehdä itsekin :) Ja pikkujäbä kasvaa niin että on jo kohta melkoinen isojäbä!

      Poista
  2. Ei varmana! Just äidin luona kattelen huutonetistä sille tänne mummulaan ysöyyötuolia, mutta enpä kattele enää. Huomenna kangaskauppaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis syöttötuolia...... :D

      Poista
    2. Mahtavaa jos tuli oikeaan saumaan tämäkin postaus :D Tuo on kyllä helppo ja nopea tehdä :)

      Poista
  3. Meitin sac'nseat-versiossa on vielä kolmella eri korkeudella lenksut tuon hupun sivusaumoissa, joiden avulla saa tuon taakse sidottavan narun kulkemaan korkeammalla, jopa niin, että edestä narut kulkee ihan lapsen kainaloiden alta. Tukevoittaa pienen istumisasentoa huomattavasti! :) (ymmärsiköhän tästä mitään... ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, ymmärsin!!! Pitänee tehdä sellaiset! Mua vähän harmittikin kun en ollut nähnyt missään livenä tollasta ja kuvat on joka paikassa niin pieniä niin en tarkalleen tiennyt mitä siinä pitäisi olla. Ehdottomasti siis tollaset lenksut siis lisään vielä vaikka ei enää sauman sisään niitä saakaan purkamatta kaikkea!

      Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  4. Hieno tuli. Mulla oli aikomus tehdä tällainen esikoiselle ja myöhemmi n toiselle lapselle, mutta niin se vain jäi. Nuorempikin on jo kaksi, vanhempi pian viis...

    -Paula

    VastaaPoista
  5. Satuin just selaamaan mummulassa yhtä käsityölehteä ja siinä oli matkasyöttötuolin ohje ja lehti sattui vielä olemaan äidin eikä mummu sitä tarvinnu joten sain lainaan. Nyt pitäs vaan päättää leveys (ettei nyt olis liian iso mutta toisaalta että mahtuis oikeesti kaikkiin suht normaaleihin tuoleihin) ja sitten penkoa kangas. Muutamaan otteeseen olis jo ollut tarpeen.

    Ja taas hyötyä että säästin vanhasta pyöräilykypärästä ne klipsit niin voi laittaa vielä tosi hifistelykiinnityksenkin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua niin ärsyttää kun kässälehdillä ei ole sellaista palvelua netissä mistä vois etsiä että missä lehdessä on tietyt ohjeet! Kun mullakin on aika paljon noita lehtiä ja äidilläni vielä enemmän mutta ei viitsi ihan hakuammunnalla lähteä etsimään esim jotain matkasyöttötuolin kaavaa. Voi miksi ne ei voi tehdä sellaista hakutoimintoa!

      Mä mietin jotain kuminauhaviritelmääkin että sopisi vielä varmemmin joka tuoliin mutta en sitten jaksanutkaan. Mun tuurilla toi ei sit sovi yhtään mihinkään :D

      Poista
    2. http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/suuri_kasityo/mallihaku

      Tuolta löytää haun kautta ainakin jotain (vähän oli kyllä sivun kanssa etsimistä, kun onkin jotenkin hassusti tuolla Kodin kuvalehden kanssa kimpassa)

      Poista
    3. On kyllä tosi vaikeasti löydettävissä :( Miksei noi voi yhtään panostaa noihin verkkosivuihinsa?

      Poista
  6. Onpas hieno :) Mä en kereennyt tämmöstä kaipaamaan, vaikka etukäteen suunnittelin moisen hankkivani. Meiän poika on niin rauhallista sorttia, että sylissä syöttäminen onnistu hyvin. Nyt on jo sen verran voimaa ja taipumusta pyöriä kuin hyrrä syödessä, ettei varmasti pysyis tuommosessa enää :D

    Sain muuten joulupukilta toimivan ompelukoneen (vaatekomerossa on myös yksi ei niin toimiva kone). Jospas mäkin nyt intoutuisin ompeleen jotain. Sun into tarttuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ollut etukäteen tällaista ajatellut mutta tuli oikea tarve niin piti sitten surauttaa. Meiän jäbä kyllä useimmiten syö ihan kiltisti mutta nyt on ollut känkkäränkkää havaittavissa kun on korvatulehduksien vuoksi ollut tarjolla paskan makuisia alkupaloja lääkeruiskusta :P

      Ja jee, onnea ompelukoneesta! Sitten vaan surruttelemaan kaikkea ihanaa :) :)

      Poista
  7. Oikein toimivalta tuo näyttää :)
    Kovasti ilon ja onnentäysteistä vuotta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt lisäsin siihen vielä sivulenkitkin joista tuo vyö pujottaa! :)

      Kiitos ja samoin sinulle :)

      Poista
  8. Wau, mahtava idea! Tämä täytyy muistaa. Kamala kun näitä hyviä ideoita tulee vastaan niin paljon nyt tässä vaiheessa, kun Irma ei ole vielä edes nähnyt päivänvaloa.. Jospa ne kaikki muistaisi sitten myös kun tilanne tulee ajankohtaiseksi.. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan teet koneelle jonkun ideakansion mihin tallennat nää kaikki tai sit Pinterest tms :)

      Poista
  9. Hienolta näyttää, ja onpas se ihmeellistä miten aika kuluu, noin iso teidänkin pikkumies jo! Vastahan hän syntyi ihan pikkuruisena!

    VastaaPoista
  10. Jahas, mekin tarvitaan tollanen, vaikka kaks ekaa on saatu syötettyä ilmankin, mutta olis tällainen olut miljoonasti kätsy. Jotta kiitosta vaan, kun muistutin, että tarvitaan tällainen. Kaavakin muuten löytyy Suuresta käsityölehdestä 2/2012 s. 22. Ja Norsis, niillä on kyl kaavahaku sivuillansa, mallihaun nimellä tosin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko siellä sivuilla sellainen? Voi nolous, mä täällä paasaan että miksei oo, miksei oo xD

      Ja mulla varmaan muuten ois ollu toi 2/12-lehtikin. No mut tein ton nopeemmin kuin mitä oisi mennyt aikaa lehden etsuimiseen ja kaavojen jäljentämiseen.

      Poista
    2. Tosin oon niin puusilmä etten mä löydä sitä mallihakua niiden sivuilta! Eli ei ainakaan ole selkeällä paikalla!

      Poista
  11. Meidän villikko ei pysyny tuollaisessa matkasyöttötuolissa alkuunkaan!Ja älkää kysykö miten sen teki :)mutta rynkytteli itsensä ihan mutkalle ja oli vähällä keikauttaa koko tuolin.Ja jos laitettiin niitä nauhoja ihan kainalon alta niin suuttui ja kiljui kuin palosireeni.Normisyöttötuolissakin oli aina nurinpäin ja kiipeili pois.Sitten mummo löysi kirpparilta sellasen taivutetusta koivusta tehdyn jossa oli tosi pieni tuoliosa eikä mitään jalkatukia.Sen kun työnsi vielä osin pöydän reunan alle niin johan pysyi ruokailun ajan paikoillaan ja oikein päin ja sai kuitenkin heilutella jalkojaan ja huiskia käsillään... Puolitoistavuotiaana sitten jo istuikin tavallisella tuolilla tyyny pyllyn alla ja söi itse - ja ihme ja kumma,ruokailutilanteet rauhoittui kummasti! Ihme tenava - taisi vaan inhota syöttötuoleja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hui :D Tyyppi siis vain halusi istua kuin aikuisetkin, ilman kahleita :)

      Poista
  12. Heippa! Aattelin ihan näin uuden vuoden kunniaksi tulla kiittelemään makeesta blogista, oot ollut jo pitkään yks lempikirjoittajistani, tyyli on loistava (sekä kirjoitus- että muuten ;)) ja projektit mielenkiintosia. Että jatka samaan malliin vaan! Ollaan me muuten varmaan joskus livenäkin nähty, Ilkan opiskelukaveri kun oon. Uutta blogiani oon hetken täs kans paukutellu, siihenkin saa tutustua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos :) :) Taidankin tietää kuka Ilkan opiskelukaveri kyseessä! En oo varmaan ikinä suutani avannut mutta muistini on kuitenkin hyvä :D

      Poista
    2. Khyyllä muistelisin että suutakin on saatettu avata. En kyllä varma voi olla. Ehkä joskus Helsinkireissulla voisi ottaa porukalla miitin noin niinkun varmuuden vuoksi että ainakin muistais puhuneensa ;)

      Poista
    3. Juu, tottakai :) Ilmottelehan jos oot tulossa tännepäin! :)

      Poista