Sivut

maanantai 10. joulukuuta 2012

Kestokääret

Jokunen vuosi sitten näin Globe Hopella vastaavanlaisia pusseja ja itse asiassa niitä myytiin nytkin Helsingin pääpostitalossa mutta niistä alkoi vuosiluku jo 2010 eli taitaa roikkua samat pussit edelleen mitä näin silloin joskus. Minä ompelin muutaman tällaisen (ehkä vähän turhankin jättimäisen) lahjapussin Finlaysonin Elefantti-kankaasta joka näkyy aiemmassa furoshiki-postauksessa. Eli tarkoitus on siis että noille viivoille kirjoitetaan sitten sen tyypin nimi jolle sinä vuonna lahja on tuossa pussissa menossa (oon nyt oppinut että kaikki täytyy vääntää rautalangasta).

Kiinnitys on tarranauhalla ja rusetti huvin vuoksi. Ajattelin että olisi hienoa jos nämä kiertäisivät maailmaa eivätkä jumittaisi yhteen perheeseen :)

Tekstit on tehty kangastussilla joka oli ihan paska (Tiimarista) ja jouduin tekeen kaksi kerrosta ja sitten tuli suttuinen. Möh sanon minä!






(Ja näiden kuvien myötä lopetan justiinsa sen android-kameran hehkuttamisen vaikkakin valaistusolosuhteet olivatkin suhteellisen haastavat.)

45 kommenttia:

  1. Ihana idea, i like (--: Ei näytä suttuiselta. just ihana käsiala muutenkin sulla <3

    reflections-in-the-water.blogspot.com (-;

    VastaaPoista
  2. Hauska idea, ja nimenomaan senkin kannalta, että olisi harvinaisen mukava seurata "mitä kautta" kääre on tullut oman lahjan ympärille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ois ihana saada tollanen mikä ois jo kiertänyt monella ihmisellä!

      Poista
  3. Kivat on. Rautalangasta vääntäminen näillä palstoilla turhauttaa,
    varsinkin jos tekee sitä työkseen ja siitä tulee palkka.
    Lähden taas vääntämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut parempi vääntää jo postauksessa kuin sitten kaikille kommentoijille erikseen :D Ihanne ois ettei tarttis vääntää ollenkaan. Vanhoina hyvinä aikoina ei tarvinnut.

      Poista
  4. Tosi kivat! Täytyy kyl yrittää kopsata jos aika sallii, ko tolla saa säästettyä jo vähän sitä lahjakäärehelvettiä. Kiitti rautalangasta väännöstä, ite tykkään et asiat selitetään puhki, ko en muuten aina tajua :)("Taisin unohtaa mennä siihen jonoon", niinko Scar sanoo Leijonakuninkaassa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ärsyttää suunnattomasti rautalangasta vääntäminen tietyissä asioissa koska olen onnekas ja lähipiirini koostuu niin samanhenkisistä ihmisistä että tajuavat vähemmästäkin :D

      Poista
  5. Noi ei oo kuule suttuista nähnykään. :D Tosi kauniit! Toivottavasti pääsevät tosiaan kiertämään maailmaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tuurilla joku unohtaa ne tai hukkaa matkan varrella mutta itse en saa sitä ikinä tietää joten voin kuvitella miten ne joka vuosi päätyvät eri paikkaan :)

      Poista
  6. Toivottavasti hyvä kiertää :) Mahtavat!!!

    VastaaPoista
  7. TOihan on hauska idea että lähtevät kiertoon! Ite oon aatellu lähinnä sellaisia, joissa olisi kiinteänä esim. aplikoitu nimi eli aina sama pussi. No, niitäkään en oo toistaiseksi saanut aikaiseksi :D Ei ole ollut pakottavaa tarvetta, kun viimevuotisia lahjapapereita on laatikollinen kaapissa.

    VastaaPoista
  8. minusta on taas ihana joka vuosi tehdä paketit eri teemalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi minustakin :) Ja voihan sitä ajatella että tää nyt on tän vuoden teema mulla, ens vuonnahan noi on jo eri kohteissa eikä yks lahjapussi kenenkään teemaa pilaa.

      Poista
  9. tosi kiva idea! uteliaana jäisin miettimään mihin pussit matkasivat loppujenlopuksi.. pitäs varmaan pyytää että viimonen pussin saaja soittaa ja kertoo XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai että viimeinen on velvollinen lähettään mulle lahjan siinä ;D Luulen että nämä hukkuvat jonnekin ennen vuotta 2020 :/

      Poista
  10. Ihania ja taidokkaita -ei mitään suttuisia!

    Ostin itse tuollaisen pussin Alkosta vuonna 2009. Siihen mahtui viinipullo. Mukana oli teksti, joka meni jotenkin niin, että 'hei, olen jussi, ja olen on pullopussi, ennen olin työvaate, kierrätys on nyt mun aate'. Se oli mukava laittaa eteenpäin!

    VastaaPoista
  11. Kivan näköiset pussukat ja idea nimilistasta on hieno! Hyvä että näitä kestokääreitä rupee näkemään enemmän blogeissa, koska musta lahjapaperit ovat aikamoinen turhake. Sen verran ekoileva lahjapaperinatsi olen, että lapsen synttärikutsuissakin esitän toiveen, että lahjat tuodaan ilman paperia. Joissakin se herättää hieman ihmetystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en koe papereita ongelmana koska käytän ne yleensä uudelleen, jos ei paketoimiseen niin sitten johonkin muuhun askartelukäyttöön. Mutta tietenkin ne silti ovat turhakkeita. Itestäni vaan tuntuisi hassulta antaa lahja ilman käärettä, siitä tulee vähän sellainen fiilis ettei ole viitsinyt yhtään panostaa. Eri asia tietenkin jos asiasta on sovittu.

      Poista
    2. Siis mun mielestä esim on parempi kääriä lahja vaikka sanomalehtipaperiin (=kierrätystä ja kierrätettävää) kuin viedä ilman koska olen sen verran höppänä että pidän lahjassa ajatusta itse lahjaa tärkeämpänä ja se on suuri osa sitä kokemusta että lahja on kääritty edes johonkin eikä vaan lyödä käteen. Mutta ihmiset on erilaisia :)

      Poista
    3. Joo, kannatan siis kyllä tota kääreiden kierrätystä, osa papereista on vaan nykyään niin ohuita, että ne repeää helposti. Moni käyttää paperikasseja jotka kestää vähän paremmin kierrätystä.

      Ja esim. mun lapsella on n. 15 koulukaveria jotka käy meillä synttäreillä joten paperia kertyy aika lailla vuoden mittaan. Me ei ehditä käyttää askarteluun kaikkea ja sitten niitä kertyy kaappiin.

      Olen tehny kangaskasseja synttäreille, tai jos en ole paketoinut lahjaa ollaan panostettu itse tehtyyn korttiin. Kyllä mä olen samaa mieltä, että jotain pitää olla sen lahjan lisäksi :)

      Poista
  12. Hauska idea! Eikä nuo kirjaimet yhtään suttuisia ole! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin ne oli ohuempia ennen kuin jouduin tekeen toisen kerroksen :/

      Poista
  13. Kiva ajatus, että lahjansaajien nimet kasattaisiin tuohon allekkain. Kiitos myös arviostasi Tiimarin kangastusseista, en turhaan haksahda sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tusseissa tosiaan väri oli haalea ja tosi nopeasti tussin pää meni sellaiseksi että jälki oli paksua ja semmosta ei-terävää. Ja paskat kestänyt pesua kun kokeilin vaan haalistu tosi paljon!

      Poista
  14. Mä olen jokusena jouluna puuhannut kanssa kankaisia pusseja joululahjojen päälle, mutta tuo lahjansaajalista on kyllä aivan kerrassaan mahtava keksintö. Se jo yksin saa paketin säästymään seuraavallekin vuodelle. Harmin paikka, että paketoin eilen tähän mennessä valmiiksi tulleet lahjat jo! Tosin niistäkin tuli aikas hienoja, kun lahjakäärelaatikosta (juu, niitä säästetään ja uudelleenkäytetään meillä vuosi toisensa jälkeen) löytyi vino pino ainakin kertaalleen käytettyjä lahjakasseja. Nappasin niistä kahvanauhat pois, kaikissa kun oli jotain naruaiheista, ja taitoin reunan kahtia ja sidoin villalangalla narukolojen kautta paketiksi. Mutta vielä on aikaa jouluun, ehkä ainakin yksi tuollainen kestopussukka pitänee laittaa maailmalle, on sen verran kekseliäs hienous se!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo lahjakassit on kyllä hyviä kun ne yleensä kestää useamminkin kerran hyvän näköisenä :) Mutta ehtiihän sitä tosiaan vielä ompeleen pussukoitakin!

      Poista
  15. Aivan ihana idea! :) Tekisin ehdottomasti tällaisia jos osaisin ommella hyvin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuli yhdestä niin vänkyrä etten taida tohtia lähettää sitä maailmalle :P

      Poista
  16. Hauska idea. Tätä voisi kokeilla itsekin! :)

    VastaaPoista
  17. Hieno idea! Ja ei ainakaan näissä kuvissa välity tekstien suttuisuus. Kauniilta siis näyttävät.

    VastaaPoista
  18. Niin hieno idea, että taidan apinoida :) Ensi vuonna tosin vasta, tän vuoden paketit kerkes jo kadota papereitten sisään.

    VastaaPoista
  19. hei todella kiva idea! toivottavasti tosiaan kiertäisivät eri perheille se olisi hauskaa. ..ja ehkä muutkin ottaisivat ideasta vaariin. kerrostalossa asuessa joulun jälkeen huomasi, että on pikkasen roskiskatoksen laatikot paperia täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite taiteltiin käärepaperit nättiin pinoon odottamaan ensi vuotta :) Mutta joo, olisi tosiaan hauskaa jos nuo kankaiset kiertäisivät eri perheissä, varmasti saajallekin mukavaa kun on outoja nimiä edellisiltä vuosilta :)

      Poista