Sivut

lauantai 8. syyskuuta 2012

Yhdistetty siivouspäivä ja meikitön päivä

Jep, nyt on ollut kaikenlaisia päiviä ja niihin liittyviä tapahtumia jotka olen jättänyt väliin ja istunut kotikodin varastoja järkkäilemässä, lähinnä siis lelujen osalta. Voin kertoa että oli melkoinen homma mutta nyt on tosi hieno fiilis kun kaikki on järjestelty sekä kaikki ihanat retrovauvalelut kaivettu käyttöön. Ja oli ihanaa syventyä noin intensiivisesti omaan lapsuusmuseoonsa. Ja voi miten nauratti laatikko jonka päälle oli kirjoitettu "Terhin stuffeja" :D

Koneita -laatikossa oli paalikone mutta paaleja löytyi suunnilleen joka ikisestä sekalaisia leluja sisältävästä laatikosta mitä kävin läpi. Nyt ei tarvi tyhjää paalikonetta leikkitraktorin perässä vedellä. Tämä siis vain yksi esimerkki siitä miten hienon duunin tein kun lajittelin ja järjestelin kaiken. Voin kertoa että kyllä on pikkujäbälle pienoinen paratiisi joidenkin vuosien päästä kun noihin laatikoihin pääsee käsiksi. Tosin itse hän ei saa kiivetä ylähyllyltä ottaan laatikkoa jonka pohja repeää :D


Kotimeillä on säästetty IHAN KAIKKI ja minä teinkin sitten melkoisia urotöitä heittämällä esim rikkinäisiä  pääsiäismunaylläreitä pois. Tosin jotkut jutut kyllä riipivät omaakin sydäntäni. Esimerkiksi nämä maitopurkeista askarrellut talo, navetta ja kuivuri. Joskus muinoin lapsuudessani oli noita päällisiä saanut tilattua joltain meijeriltä. Noi on niin superlegendaariset ja ihanat ja nerokkaat mutta aivan riekaleina joten päätin ikuistaa ne vain valokuvaan. Vähän kyllä surettaa edelleen joten tässä ois markkinarakoa jollekin graafikolle.

27 kommenttia:

 1. Mahtokohan noita maitotölkkien päällisiä olla jossain lehdessä joskus?! Hämärästi muistan askarrelleeni ja ihan kaupunkilaiskersa olin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään hajua, voi ollakin. Äitini vaan muisteli että noita piti tilata mutta ilmasia kumminkin olivat.

   Poista
 2. Meilläkin oli nuo maitopurkkijutut! Muistin heti kun näin kuvan...Terkuin Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi :) Nuo on kyllä hienot! Tai siis oli ennen kuin kuluivat tollaisiksi ;D

   Poista
 3. Ei oo tosi, mulla on ollu kans noi maitopurkkimaatilajutut!! Olin unohtanu mut muistin ku näin tän kuvan :D

  VastaaPoista
 4. Minä puolestaan en muista koskaan nähneeni tuollaisia mutta ihania! Tuollaisia voisi tehdä itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla ettei ne olleet minkään ns. valtakunnallisen meijerin juttu. Ei muisteta että mistä nuo sai ja kotopuolessa kun on useiden eri firmojen maitoja tarjolla riippuen vähän siitä että missä kaupassa käy. Ja silloin muinoin tais olla vielä useampia kuin nyt. Ja joo, periaattees vois tehä itekin :)

   Poista
 5. Meilläkin oli noi maitopurkkijutut!

  Mukavaa sunnuntaipäivää!

  -anelia-

  VastaaPoista
 6. Oij! Lapsuusnostalgiaa!

  Muistan että mun serkuilla oli sellainen paalikone traktorin peräs ja olin niin kateellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin mun miehelle lesoilin tosta paalikoneesta (vaikka siis tietenkin se on pikkuveljeni eikä mun) mutta hän pistikin paremmaksi kun hänellä kuulemma oli lapsena sekä normipaalikone että pyöröpaalikone!

   Poista
 7. Oi ihana toi maitopurkkimaatila. En kyllä muista itse koskaan nähneeni vastaavaa. Äkkiäkös minivauvasi (siis muutaman vuoden päästä) tuollaisen väsää ihan uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän tuollaiset voida sitten askarrella itekin :) En tiedä erottuuko tuosta kuvasta mutta tuvan ikkunalla on kissa ja navetan oven päällä hevosenkenkä. Niin ihana :)

   Poista
 8. Laita hei viestiä valiolle tahi jonnekkin tuon kuvan kanssa, ja toivo uusiks :) olis mahtia jos tulis! valiolla tuskin lukevat tätä blogia, vaikka itte oonki ihan lääpällään sun juttuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä pahoin pelkään että Valiolla luetaan mun blogia 8'DDD

   Mutta joo, pitäisi kyllä vaatia jostain uusia maatilapäällisiä maitopurkkeihin! Voishan niitä periaatteessa kuka vaan ruveta myymään kun muutenkin kaikenlaisia printtejä on kaupan :)

   Poista
  2. Mutta siis nuo alkuperäiset oli ilmaiseksi tilattavissa :)

   Poista
 9. oioi. Itsekin muistan nuo hämärästi vaikka enpä olis muistanut jos en olisi kuvaa nähnyt. Itseasiassa muistan sen hetken kun äiti liimasi ja näpersi nuo kasaan ja katsottiin siskon kans vieressä.

  Hassua, mitäköhän kaikkea muuta muistin lokeroista löytyisikään jos saisi vain yllättäen jonkun vastaavanlaisen virikkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se onkin niin hassua ja hauskaa kun muistaa jotain jonkin virikkeen ansioista mitä ei muuten olisi muistanut :)

   Poista
 10. Pikkasen olet "aarteista" malttanut luopua.

  VastaaPoista
 11. Ei hitsi, meillä on ihan saletisti ollut kans noi maitopurkkitalot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne sitten varmaan joltain isolta meijeriltä kun ympäri Suomea ihmiset muistavat noita :)

   Poista
 12. Juu minäkin oon varmasti askarrellut tuommoisia maitopurkkitaloja joskus :D

  VastaaPoista
 13. Miksei niistä kaikista ihanista, vanhoista leluista saanu kuvia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tajunnut/jaksanut kuvata :D Istuin vaan fiiliksissäni keskellä lelutaivasta ja lajittelin. Mutta ehkä joskus sitten! :) Suurin osa nyt käyttöön otetuista retrovauvaleluistakin on siellä mummulassa, otin mukaan vaan muutaman mitkä tuntuivat niin lemppareilta jäbälle etten malttanut jättää niitä kun olivat parempia ja mielenkiintoisempia kuin mun ostamat uudet xD

   Poista