Sivut

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Muovipussipussi

Tähän oli ohje 101 ideaa -lehdessä, en muista että missä numerossa. Mutta netistä löytyy täältä. Mutta hei, tuohan on aivan naurettavan pieni! Mä oikeesti haluaisin olla kunnolla ekologinen hippi mutta en ole, minullakin on heikkouteni. Tosin tästä ongelmasta haluan kyllä lähinnä syyttää talouden toista jäsentä vaikka pakko se on myöntää että itsellänikään usein ei sitä kangaskassia ole aina mukana spontaaneja kauppareissuja varten. Ja melkein aina ne on spontaaneja. Voi voi. Joka tapauksessa, meille oli kerääntynyt vaatehuoneeseen aivan törkeä keko muovipusseja. Siis että vaatehuone oli käytännössä muovipussivarasto. Nyt kun halusin laittaa talvitakit sinne niin eipäs onnistunutkaan kun ne perhanan pussit vyörysi sieltä päälle. Oikeesti olin kyllä aloittanut tämän pussin tekemisen jo ennen kuin jouduin sairaalaan, siitä puuttui ihan vaan muutama sauma ja hurautin sen nyt sitten kiukulla valmiiksi jotta pääsen niitä talvitakkeja sinne tunkemaan.

laitoin alaosaan ihan vaan kuminauhan, yläosaan tuli kengännauha. Tein JÄTTIMÄISEN! Tuohon voisi kääräistä vaikka puolijoukkueteltan ja vielä pari makuupussia perään.







Ympäristövaaramerkin sutasin ihan vaan vapaalla kädellä koska olen laiska tekeen sabluunoja, varsinkin kun tämän ei ole tarkoitus olla missään esillä.







Ehkä tosta voisi vääntää vaikka imetystyynyn, on meinaan melkoisen massiivinen! Ja oon kyllä todellakin ihan kusessa noiden muovipussien kanssa, ei ikinä voi olla käyttöä noille kaikille! Toi helkkarinmoinen tötsä voi toimiakin mukavana muistutuksena siitä että se kangaskassi kannattaa muistaa ottaa mukaan!

41 kommenttia:

  1. No onpa kyllä tosiaan suuri ;) Ekoista kuvista ei niin näy mittasuhteet. Hyvä, että nyt eivät pussit vyöry päälle. Mä olen ryhtynyt suutuksissani samaan pursuamisongelmaan ostamaan kalliilla kangaskassin joka kerta, kun muovikassia meinaisi. Niitä on nyt kertynyt niin paljon, että jokaisessa potentiaalisessa uloslähtemiskassissa on muutama, eteisessä takkiseinällä osa, autossa ainakin viisi (kun ei me koskaan suunnitella kauppareissuja, ne ovat aina spontaaneja). Nykyään onkin sitten niin, että välillä pitää roskista varten etsimällä etsiä muovipussia talosta. Että puolensa joka kolikolla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän siitä mitään hyötyä ole jos se on liian pieni :D Mut joo, luulen että meidän spontaanit kauppareissut vähenee kun saadaan vauva kotiin.

      Poista
  2. Kiitos ihanasta Blogistania -jaksosta, se oli niin kiva, että katsoin kahteen kertaan:) Ja onnittelut pienestä pojasta, voimia ja siunausta vauva-arkeen♥ Tuli mieleen vinkata, kun eilen kuuntelin Yle Puhe -sivustolta Sanna Vatasen haastattelua, kuinka hän tekee mattoja muovipusseista (ensin leikkaa suikaleiksi ja sitten virkkaa hunajablokkeja) -ohjelma löytyy sieltä edelleen:) Kivaa päivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Ja kiitos :) Joo, mulla on hänen se kirja missä on siihen ohje. Muutenkin voisi tehdä maton niistä mutta kun ovat niin tylsän värisiä! Jotain Citymarketin punavalkoisia pusseja, oisi edes vähemmän sitä valkoista mutta kaikki pussit on niin värittömiä. Paitsi Hulluje päivien pussit 8D

      Poista
  3. Jossain on joskus ollu ohje sellaseen kun muovikasseja silitettiin paperin läpi ja sit ne suli. Niistä sulaneista sitten tehtiin jotain. Nyt ei vaan tuu mieleen et mitä kaikkee niistä tehtiin. Jotain koruja ainakin. Eikä tuu mieleen edes et mistä mä sitä luin...

    Onnea vauvasta! Jaksamisia koko perheelle. Edestakas ajleu on rankkaa mutta kyllä se sit palkitsee kun vauveli pääsee kotiin :)

    -anelia-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni silittämiseen ei sovellu ihan kaikenlaiset pussit. Niistähän sulaa sellaista kangasmaista matskua, voisi vaikka sadetakin ommella ;D

      Kiitos :) Ja vauveli pääsee ens viikolla kotiin (jos kaikki menee hyvin) joten ei tässä kauaa enää tarvi reissata eestaas.

      Poista
  4. Tuollainen olisi mullekin tarpeen, vaikka käytän enimmäkseen kangaskasseja. Mitenkähän noiden arkisten ja tarpeellisten juttujen ompeleminen aina siirtyy hamaan tulevaisuuteen? En vielä tähän päivään mennessä ole saanut tuollaista tehtyä :)

    Mulla on sen verran iso käsilaukku (sellainen Muumi-mamma -tyylinen) että sinne mahtuu pari kangaskassia varuiksi. Ei ne aina silti riitä... Sitten tulee ostettua muovikasseja tai lisää kangaskasseja.

    Edellisille vastaajille vinkiksi - kangaskassit voi hyödyntää lahjakasseina(koristeltuna kuvalla tms.) jos ne säilyy siisteinä ja muovikassisulatuksesta löytyy googlaamalla paljon ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on jännä että miten esim just tuokin, niin nopea ja helppo juttu ja todella tarpeellinen, niin sitten ei saa tehtyä :D Mulla on aika isokokoisia nuo kangaskassit, jotenkaan ei jaksais varuilta kantaa mukana mutta järkeväähän se oisi, ehdottomasti. Kun niinhin pieniin ja ohuisiin ei mahdu mitään! Mut joo, kyllähän se pitäisi olla tiedossa että jos tyyliin 4 päivänä viikossa menee kauppaan suoraan töistä niin kandeis se kassi olla mukana! :D

      Poista
  5. No tuossa on kyllä kokoa! Itse tein hiiiukan pienempiä tuossa hiljattain. Hauska blogi sulla!

    VastaaPoista
  6. Oho, teillä tosiaan oli parit pussit vaatehuoneessa. :D Meillä on hiukan (pirun paljon) pienempi versio vessassa. Säilötään sinne hedelmä- ja leipäpussit, joiden sisään sujautetaan sitten isomman ipanan haisevat tuotokset, jotta koko kämppä ei lemahda siltä itseltään. (Meillä ei ole erikseen vaipparoskista, ja onhan se vähän kivempaa, kun ei tarvitse syödä ruokaa keittiössä sonnanhajussa...)

    Samaistun myös muovipussien kasaantumisongelmaan. Mulla oli yhdessä vaiheessa kangaskassi joka laukussa (tai niissä molemmissa, joita yliopistolla käytin) ja takin taskussa, mutta muutettuani tuon miehen kanssa yksiin, en voinut enää omia kaikkia kasseja. Pöh.

    Pikkumiehelle terveisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä meilläkin alkaa meneen vähän tiuhempaan niitä roskapusseja sitten kun sinappikone tulee kotiin sairaalasta :)

      Poista
  7. Näyttää heti täysinäiseltä :D Meidän pussipiilo on sellanen pikkarainen,tuon rinnalla näkymätön!
    Jos laittais katosta roikkoomaan saisi nyrkkeilysäkin..joopa,meillä asustaa nyrkkeilijöitä,en minä kuiteskaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sinne vielä vähän mahtuu! ;D Ja hei joo, hyvä idis, nyrkkeilysäkki. On vaan melko kevyt.

      Poista
  8. Jos et itse jaksa kaikista pusseista jotain värkätä, niin kirpparit ja kierrätyskeskukset ottaa mielellään vastaan muovikasseja. Siellä niistä on aina pula.

    VastaaPoista
  9. http://www.youtube.com/watch?v=PbHFwlOa9_I
    Mä oon käyttäny tätä niksiä siitä asti, kun omilleni muutin. Taittelu käy tosi nopeasti ja menevät pieneen tilaan. Tollanen on myös sopivan kokoinen laukun sivutaskuun. Aina kauppakassin tyhjennettyä kun heti taittelee, niin pysyy pussivarasto siistinä. Spontaaneilla kauppareissuilla kun tulee väkisinkin ostettua muovipussi.

    Ystävät ja sukulaiset on kummastellut, että miten mä viitsin taitella.. Taidan seuraavalla kerralla ohjata ne katsomaan tätä postausta :D

    VastaaPoista
  10. Jos käytätte kertakäyttövaippoja, niin äkkiä kuluu noi pussit kun kuskaatte niitä vaippoja roskiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan totta, ehkä tilanne ei siis olekaan niin epätoivoinen. Vaik tietty haaveilen käyttäväni kestovaippoja mut todellisuus voi sitten olla kuitenkin eri.

      Poista
  11. Aivan mahtava!!! Toi ympäristövaaramerkki sopii kuin nenä päähän ton putken kylkeen ja tosi hyvin piirretty!!!

    VastaaPoista
  12. Hitto, mä oon ihan pihalla näistä vauvajutuista: imetystyyny, vaipparoskis, wtf? Noh, jospa pääsen vaikka tän blogin puolella näkemään imetystyynyn in action tai ainakin simuloidusti in action. Vaipparoskis aidossa käyttötilanteessa ei ehkä olekaan niin kiinnostava juttu... Jutut teidän perheen uudesta tyypistä kiinnostaa kyllä, mutta tämä vauvamaailma vaan on mulle aikalailla tuntematonta maaperää.
    -tiina

    ps. On muuten aika kunnioitusta herättävän kokoinen pussipussi ;) Itse päädyin vastaavan "muovipussit valtaavat asunnon" -tilanteen edessä niin tylsän radikaaliin ratkaisuun (voiko olla yhtäaikaa tylsä ja radikaali?), että tuuppasin pussit roskikseen. Energiajätteeksi tosin, ettei omatunto olisi liikaa nalkuttanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En aio hommata imetystyynyä ainakaan ihan heti. Sairaalassa imetän normityynyn avustuksella ja hyvin sujuu, kerran kokeilin imetystyynyä ja se oli ihan kauhee. Ehkä voi tietty olla silläkin vaikutusta että tyyppi on edelleenkin aivan älyttömän pieni verrattuna normivauvaan. Vaipparoskiksesta en sitten tiedä mitään! Saas nähdä mitä käytäntö opettaa sitten :D

      Hetken mäkin kyllä mietin että mitä helvettiä, miksi en vaan heitä roskiin mutta toisaalta, koska ollaan noin paljon roudattu muovipusseja kotiin, saadaan kyllä rangaistukseksi kestää niiden läsnäolokin!

      Poista
  13. onpa sillä kokoa!! ainaki täällä pohjosessa ns. hyväntekeväisyyskirppikset ottaa muovipusseja vastaan, niillä kun ei ole myynnissä uusia pusseja asiakkaitten ostoksille. ...ja kiitokset mainiosta blogista, oot inspiroiva ja värikkyys on mahtavaa!

    VastaaPoista
  14. Haha haa :D Siis onko toi koko pötkö täynnä muovipusseja?!?! :D Ja mäkun luulin että meillä on niitä paljon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NO ON!!!! :S Mutta kyllä sinne siis vielä enempikin mahtuu eli toistaiseksi vielä ovat "ilmavasti" :D

      Poista
  15. Mulla on ollut liian vähän muovipusseja sen jälkeen kun aloitin kangaskassin kuljettamisen käsiveskassa. Toisaalta luonto kyllä kiittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin JOSKUS oli tuollainen tilanne. Mut hmmm, taisin asua silloin yksin ;D

      Poista
  16. Autottomaksi jäännin jälkeen meil taas on vähänväliä huutava pula muovipusseista, pitää ihan roskapussit ostaa erikseen :D. tulee siis heitettyä reppu selkään ja repus aina kangaskassi viel lisäks ku kauppaan lähtee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävellen mekin kaupassa käydään mutta kun yleensä tosiaan esim töistä tullessaan niin eipä ole koskaan kassia mukana :/ Ehkä asiaan tulee nyt muutos kun on lapsi niin ei tod jaksa käydä joka päivä hakemassa jotain vaan keskittää ostokset isompiin keikkoihin jolloin on kassit mukana. Toivotaan näin.

      Poista
  17. Jösses, niitä tosiaan on kassi poikineen :D Meillä on sellanen heiluriroskis jossa säilytetään pussit viikattuina, varmaan sama tyyli kuin mitä joku aiemmin linkkas tai vinkkas. Tai no mies pitää huolen et ne kans taitellaan, mä saataan kiireessä survoakin vaan. Meille lähinnä pesiytyy vain hevipusseja, jotka just passelin kokoisia meidän roskaämpäriin. Mutta vanhastaan löytyy kyllä sitten yhtä sun toista eikä oo tullut kirpparillakaan käytyä myymässä että ois voinut siellä jaella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä aina revin hevipussit keskeltä kahtia kun en jaksa avata niitä solmuja :D

      Poista
  18. oon kans miettiny, että tosta ikonista ois pakko tehä jotain, se on niin dramaattinen!! mahtavaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä niin dramaattinen että hormonipäissään melkein alkaa itkettään tuon kalan kohtalo :D

      Poista
  19. voisko nuo pussit hyödyntää roskapusseina? en tiedä onko sitä joku jo täällä ehdottanutkin kun olen laiskimus enkä jaksa lukea ylempiä kommentteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai käytämme niitä roskapusseinakin, niitä on siitä huolimatta PALJON :D

      Poista
  20. Tykkään paljon sun blogista! Oot jo saanut ehkä monta muovipussivinkkiä, mutta pakko laittaa vielä yksi. Ylimääräiset voi viedä myös muovipussikeräykseen: muovipussikiertoon.fi :)

    VastaaPoista