Sivut

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Norsuriepu

Eli vaunusuoja ettei tarvi niitä kusirättejä siinä pitää MIKÄLI kokee tarvetta että joku riepu pitää olla niin olenpahan nyt varautunut. Muussa tapauksessahan tuota voi käyttää vaikka puklurättinä.


Ohje: Elephant family baby blanket
Lanka: Hjertegarn Primevera cotton
Menekki: Vajaat 3 kerää
Puikot: 3 mm


Muokkaukset:
Tein sileät osiot vain 18 kerrosta korkeiksi jolloin sai norsurivejä tiheämpään ettei vauva tukehdu. Ihan ylös tein reikärivin joista voi sitten tarvittavista kohdista ripustaa rätin vaunuihin vaikka sitten niillä suihkuverhorenkailla, pyykkipoikia en aio käyttää!

Tahattomat muokkaukset:
Varmaan yksikään norsurivi ei mennyt ilman virheitä :D :D :D Muutama silmukkakin katosi matkan varrella teille tietämättömille. Hirvee duuni tässä oli nyhertää loputtomia rivejä kamalan ohuesta langasta mutta sainpahan tehtyä!


Kuvasin turhan hätäisesti silittämisen jäljiltä eli peitto oli vielä vähän kostea niin siitä tuli laikukkaan näköinen. Oikeasti se siis on ihan tasaisen yksivärinen. Mutta eihän tää olisi mun blogi jos kaikki olisi niin vimpan päälle.






Värivalinta tuli siis siitä että vaunuissamme on orannsit vauhtiraidat. Oranssi mätsää myös meidän sunnuntaivaunuihin.






Jotkut sivunarut tuohon varmaan pitää viritellä kun jää höröttämään tuolta reunoista. Onko siinä Kurtiksessa sellaiset? Siitä kun tosiaan otin mitat tätä varten.

32 kommenttia:

  1. no jopa on hieno! meillä mennään venäläismummohuivilla ja ööh, niillä pyykkipojilla :P

    VastaaPoista
  2. Juu, kurtiksesta löytyy sellaiset ja ovat vielä kaiken lisäksi erittäin hyödylliset jos hiukkaakaan tuulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten tästä tulee todella pro riepu kun lisään vielä ne narut! :)

      Poista
  3. Vain vauva puuttuu... Ompa ihku :)

    VastaaPoista
  4. Hieno on! Meillä on sellanen aika näppärä BabyTrold-suoja, ei tarvii pyykkipoikia eikä renksuja mutta vauva on tuulelta suojassa ja hyvin on pystyny nukkumaan ulkona jopa 20 asteen pakkasessa (ja himpan kylmemmässäkin) ku on vielä muutenki ollu lämmikettä riittävästi. Joten ainaki talvella kyllä tuota suojaa on ihan oikeasti tarvinnukin, vaikkei ne kaikki viritelmät niin kovin nättejä oliskaan ;)

    Vaunuthan sitten täytyy myös peittää sadesuojalla säällä kuin säällä niin ei näy kuinka hienot ne oikeasti onkaan ;D Paitsi että meidän vaunujen mukana tuli sellanen läpinäkyvä muovinen sadesuoja, joten vaunut näkyy kyllä, mutta voipi jollekin näyttää siltä että yritetään tukahduttaa vauva sinne muovipussin sisään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sadesuojaa mulla ei olekaan, pitäsköhän semmonenkin sitten hankkia.... Ei hitto, en kyllä halua tukehduttaa sitä sinne!

      Poista
  5. Niin suloinen peitto kuin vain olla voi! :)

    VastaaPoista
  6. tulipa nätti! kyllä vauvan kelpaa tuon takana köllötellä;)

    VastaaPoista
  7. Oooo, tämä on tosi onnistunut! Ihan sama tarttetko vai et, laita ees näön vuoksi, kun on niin pähee! :)

    VastaaPoista
  8. Wau, tulipa nätti! Kyllä sun vauvelin vaan kelpaa! :) Mun pojun piti aikoinaan tyytyä vaan siihen kamalaan pissirättiin (tosin aina oli puhdas) ja vielä kamalampiin pyykkipoikiin ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en vaan jotenkaan pysty koska mun lapsuudessa ne harsot oli vain ja ainoastaan vaippoja :D Mut joo, toki ne on puhtaita jotka vaunuissa roikkuu, en mä sitä epäile ;)

      Poista
  9. Aika Pro rätti :D Jos tuota enää voi rätiksi sanoa. Upeasti mätsää vaunuihin, saletisti kaupungin tyylikkäin vauva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä tosi tyytyväinen tähän! Onneksi toi malli hypähti silmilleni, en ois muuten ikinä keksinyt ratkaisua siihen rättiongelmaan, tai että oisin varmaan sitten vaan ostanut sen Kurtis baby peacen. Paljon halvemmaksi nuo langat kuitenkin tuli ja onpa ainakin oikeasti nätti ;)

      Poista
  10. Toi on niin kähee! Meillä on sellanen törkyhintainen Kurtis, joka toimi kyllä vaunuajan tosi hyvin. Ollaan sitä käytetty myös aikanaan kaukalossa aurinkosuojana ja vielä nykyäänkin kesäaikaan auton ikkunassa aurinkosuojana (ikkuna vähän auki, niin ne kiinnitysjutut saa kätsysti siihen ikkunan yläosaan kiinnitettyä). Tollanen ite tehty on vaan niin paljon hienompi ja uniikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne yksiväriset Kurtikset on kivoja mutta ne kuviot jotenkin tosi outoja :S Pitkään kyllä harkitsin Kurtista mutta sitten onneksi törmäsin tän ohjeeseen! :)

      Poista
  11. meilä kyllä kans käytetään harsoja mutta ei niitä rumia valkosia vaan hienoja :) ainakin harso pysyy kovassakin tuulessa kun laittaa solmut molempiin ylänurkkiin ja alareunat laittaa tuonne (mikä ihmeen suoja nyt tuossa vaunujen päällä onkaan :D)niin sinne.lisäksi ollut matkassa aina sellainen vaunuihin roikkumaan laitetta lelu, jolla saa kovassa tuulessa harson varmasti pysymään paikalla. aina nauran kadulla kun tulee vastaan ihmisiä jotka ovat kiinnittäneet harsot pyykkipojilla ja millä lie vermeillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi ja pakko vielä sanoa...pinnasängyn päälle laitettavat hoitotasot on huippuja!ei tarvi mitään isoja hoitopöytiä tilaa viemään eikä tarvi kökkiä selkä vääränä sohvalla tai lattialla vaippoja vaihtamassa.meillä isäni teki sellaisen ja on muuten huippu! :) ainakin ekan puolvuotta helpotti tämmöstä selkävammasta ;) hah mullahan näitä kaikenmaailman niksejä ja vinkkejä löytyy mitkä helpottaa arkea, vaikka itsellä vain yksi tyttö, joka tänään 7kk!ja kovasti suosittelen sitterin hankintaa myöskin siinä meilä tyttö nukahti lähes aina jos ei muuten saanu rauhotettua :) oli sellainen, johon sai tärinän.ja anteeksi kauheasta litaniasta... :)

      Poista
    2. Kyllähän minä mielelläni otan vinkkejä vastaan kun tosiaan mä en tiedä vauvanhoidosta oikeastaan mitään :D Me ostettiin Ikean halvin mahdollinen hoitopöytä mutta sitteri on vielä hankkimatta, tosin harkinnassa kyllä :)

      Poista
  12. Aivan tosi ihana! Ronsut on söpöjä ja tuo väri on niin ihana pirteä! Iteki olen tekemässä pojulle vaunuihin jotain korvaamaan tuon harson. En kuitenkaan kutoen vaan ommellen.. en oo mikään kutoja ihminen. (Meilläki on mustat vaunut, tosin valkoisilla vauhtiraidoilla!) Ja edelliseen kommenttiin kommentoin, että oon samaa mieltä: sitteri kantsii hankkia! Käytettyynki saa varmaan aika helposti vaihettua päälisen jos haluaa! (Siis jos ei halua tai raaski hankkia uutta. Uudet on aika suolaisen hintasia. Me saatiin lainaan sukulaiselta, joten kantsii huhuilla tutuille josko jollain ois yliääräsenä!) Ilman sitteriä en varmaan ikinä pystyis oleen koneella ja lukea rauhassa blogeja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitänee tosiaan alkaa metsästään sitteriä :) Ja onnea ompeluprojektiin! :)

      Poista
  13. Ihana! Minäkään en ole ikinä ymmärtänyt harsovirityksiä enkä ole itse ikinä moiseen sortunut! :)

    VastaaPoista
  14. Hi there! Do you have the pattern for this? I noticed it had come off Ravelry.

    Thanks!

    VastaaPoista