Sivut

torstai 15. maaliskuuta 2012

Hulpiotyyny

Siitä lähtien kun sain Surrur-kirjan (Mari Savio, Kati Rapia: Surrur - tee oma marimekkosi) käsiini, olen leikannut kankaista hulpioreunat (joissa on tekstejä) talteen. Nyt niitä alkoi oleen tarpeeksi, jotta voin sen toteuttaa. Hulpiotyynyn!

Alla oleva kuva siis siitä kirjasta:



Koska käytän kankaani enemmän "loppuun", en tietenkään ole malttanut jättää noin leveitä kaistaleita joten omastani tuli hyvin valkoinen mutta mielestäni paljon HIENOMPI! Tietenkin ;D (Oikeesti silitin tuon vaikka ei siltä näytäkään.)




Mietin kyllä pitkän tovin että teenkö tyynyn vaiko kauppakassin. Totesin molemmat tarpeettomiksi (koska molempia jo on), mutta tyynystä niitä on kivempi lueskella. Vähän kuin räsymatot ja jämälankaprojektit, niitä on kiva tiirailla ja muistella mitä on mistäkin jutusta aikoinaan tehnyt tai jäänyt tekemättä 8D










Värimaailmaansa vieläkin etsivään olohuoneeseen tämä sopii enemmän kuin hyvin :)




Hihi, ompelin tän eilen aika myöhään illalla eikä silloin enää saanut hyviä kuvia niin piti herätä aamusta heti tätäkin kuvaamaan vaikka oisin voinut mennä aiemmin töihin. Mutta töiden jälkeen ei välttämättä olisi riittänyt valoa, varsinkin jos poikkeaa kaupan kautta tai jotain. Nyt kello onkin jo niin sikapaljon että huh huh! Huolestuneille tiedoksi että tämä on niitä päiviä jolloin voin mennä töihin mihin aikaan sattuu huvittamaan. Ja huvitusaste ei ole tässä vaiheessa raskautta kaikkine vaivoineen enää kovin korkealla, voin kertoa.

55 kommenttia:

  1. Oot mun idoli :) Joillakin se taito vaan on!

    VastaaPoista
  2. Mahtavan ihana tyyny! Kivan keväiset väripilkahdukset valkoisen joukossa!

    Taidan illalla alkaa leikellä kankaistani hulpioita... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin saada vähän väriä edes vaikka olinkin tosi kapeiksi niitä leikannut. Tietysti olisi voinut laittaa pelkkiä värisuikaleitakin väliin mutta aika täydellinen siitä tuli noinkin :)

      Poista
  3. Ihan mahtava idea! Harmittaa, kuinka paljon sitä on just noita hulpioita heittänyt menemään. Pitääpäs kaivella kaappeja, jos laukkua varten löytyis jotain :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tosiaan nyt vasta tuota varten niitä olen talteen leikannut, muuten olen tainnut kyllä ihan käyttää muun mukana esim verhoihin olen ne kyllä jättänyt. Noista tulisi kyllä ihana laukkukin!

      Poista
  4. http://pics.kuvaton.com/kuvei/ninja_turtles_beanie.jpg tää on ihana :D vaikkei taas liity mitenkään postaukseen :)

    VastaaPoista
  5. Mitähän sanaa NYT käyttäisin :D Vallaton! Hillitön! Verraton! Hulvaton! Paaaljon parempi kuin esikuvansa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä tuli kyllä paljon esikuvaansa hienompi :) Kiitos! :)

      Poista
  6. Jollain tilkkukurssilla esiteltiin kanssa kaikkea hulpiojuttuja, esim pussukoita. Kivoja ovat mutta minä en ole koskaan leikannut hulpioita pois mistään. Ehkä kannattaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään ole ennen kiinnittänyt eritysihuomiota hulpioihin, en siis ole leikannut pois, tietty vähän katsonut ettei esim vaatteisiin jää keskelle näkyviin jne mutta jatkossa kyllä leikkaan talteen, jos niistä saisi jotain muutakin kivaa kuin tuon tyynyn :) Mä joskus ompelin pussukan vähän samalla tekniikalla avainnauhoista vai mitä ne on, sellaisia mainosremmejä millä ei tee mitään.

      Poista
  7. Nyt tiedän mitä teen niille hulpioille tästä lähtien.. =)

    VastaaPoista
  8. Hilpeä tyyny! Ihana blogi myös sinulla, ihan uusi lukija olen, mutta samantien koukussa, näköjään! Hyvää vointia!

    VastaaPoista
  9. Aika pähee! :)

    Mulla ei todellakaan riittäis kärsivällisyys ajan kanssa keräillä hulpioita. Ostaisin varmaan parikymmentä kangasta vain tuota varten ja sitten miettisin mitä lopulle kankaalle teen. :)
    Iso pettymys tuli jo sen pallurarahin kanssa kun en raaskinut ostaa Marimekkoa tai muita raikkaita kankaita ja tein omista jämistä ja "sistukseen sopivista" kankaista, ei tullut yhtään kiva. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta sitten siitä puuttuisi se fiilis että mitä on mistäkin kankaasta tehnyt :) Ikeasta saa halpoja kankaita ;D Munkin pallurarahissa aika paljon Ikeaa. Tosin ns. jämäkankaista omani tein silti :)

      Poista
    2. Jep. Tunnearvo on se paras arvo.. :)
      Tulee vaan vähän liikaa kilometrejä kangasostoksille kun lähimpään ikeaan on sellaset 300km. ;)

      Poista
    3. No joo, ei ehkä pelkkien kankaiden takia mutta jos muuten tulee asiaa Ikeaan ;D

      Poista
  10. Rapsakka tyyny! Itse en ole hulpioita koskaan säästänyt tahi käyttänyt. Montakohan metriä kangasta pitäisi ostaa, että saisi hulpiot tuota mekkoa varten:

    http://selvageblog.blogspot.com/2012/01/breaking-news-julia-taylors-selvage.html

    Sun blogista tulee kyllä aina hyvälle tuulelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei jumpe mikä mekko! Aivan mielettömän hieno!!! Mitähän muita hulpiohommia löytyykään jos vähän googlettelee! Mahtavaa!

      Ja ihana jos tulee hyvälle tuulelle :) Itellenikin tämä on tällainen hyvän tuulen kanava :)

      Poista
  11. Hiano! Ja todellakin paljo kivempi ku se kirjan vastaava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjan tyyny on sellainen hätäisen ratkaisu, sitä varten ei tarvi vuotta kerätä hulpioita :D

      Poista
  12. Huippu! Moni juttu Surrurissa on hitsin rumia, hyvä että jalostat niitä ideoita kauniimmaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, inspiskirjahan se on, ihan kaikkea ei sellaisenaan voi niellä :D

      Poista
  13. Ihana tyyny!! :) Mitäs muuten oot tehny tuosta Aarnion poni-kankaasta? En nyt äkkiseltään muista mitään taidonnäytettä..:) Mä aattelin tehä Aatun huoneeseen paneeliverhot siitä zoo-kankaasta ja tilattiinpa ihan se muovinen mini ponikin!! Se on niiiin söpö!!

    (Joo, vähän outo uusi nimimerkki, mutta arvaat varmaan kuka täällä kirjoittelee..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyynyn siitäkin tein :D Tuolla merkintä aiheesta, klik. Oi se on kyllä söpö se muovinen poni! Mulla jäi tota kangasta sen verran että siinä on vielä toinen tuollaine yksittäinen iso poni, en keksi että mitä hittoa sillä tekisin joten jos haluut niin saat sen!

      Ja arvasin toki :) Viimeistään siinä vaiheessa kun luin että arvaan varmaan :D

      Poista
    2. No joo, kyllähän mä nyt tuon tyynyn muistan! :) Ihana sekin! Kiitos kangastarjouksesta, mutta mä en varmaan osaa sille tehä mitään, ja varsinkaan mun "uudella" poljettavalla Husqvarnalla..:D Otan sen, jos keksin jotain käyttöä, mutta jos sulla joku inspiraatio iskee, niin käytä pois!

      Poista
    3. Joo no eihän se tuolla kaapissa pilaannu joten eiköhän sille joku joskus keksi käyttöä :) Oon kyllä tykännyt tosi paljon tosta Poni-tyynystä.

      Poista
  14. Löysin eilen blogiisi, mutta en ehtinyt jättämään vielä kommenttia. :o)
    Kivoja juttuja sulla täälä, tämäki tyyny on mahtava! Tulen kyllä toisteki. :o)

    VastaaPoista
  15. Hieno, en muuta voi sanoa! Sä osaat :)

    VastaaPoista
  16. Hieno, ja mun mielestä sun versio on todellakin upeampi, kuin tuo kirjan :) Harmi, kun vaatekankaissa ei oo oikeastaan ikinä noin hienoja hulpioita, muuten lähtisin kyllä niitä keräilemään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua harmitti että hulpiot olivat noinkin valkoisia kun googletin hulpiotöitä niin joissain on niitä väripalleroita pitkät rivit! Näissä ei. Mutta toisaalta sen takia tuosta ehkä tulikin niin hieno kun on niin yhdenmukainen omalla tavallaan :)

      Poista
  17. Ihan mahtava tyyny! Ja must se toimii kyl paremmin noilla kapeemmilla suikaleilla ku sillon just noi hulpiot ja niiden tekstit tulee enemmän esille, ja ku se on jotenki raikkaampi ja hallitumpi kokonaisuus ku toi kirjan kuva joka on must kyl vähä sellanen sekametelisoppa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi kirjan versio on vähän tollanen että siinä ei niin selkeesti näe että hulpiot siinä nimenomaan se juttu!

      Poista
  18. Niin hieno, jälleen! En voi ymmärtää miten joku voi olla raskaana ja noin energinen ja tuottelias. Oot mahtava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon niin paskana aina töiden jälkeen etten yksinkertaisesti kykene tekeen mitään muuta kuin käsitöitä. Kun en oo ikinä oikein ollut sellainen telkkarin katsojakaan niin en tiedä että mitä sitä sitten tekisi kun ei halua koneellakaan koko päivää istua. Tää on sellainen henkireikä tää värkkäily, pystyy tekeen eri asennoissa ja vähän turvonneemmillakin jaloilla :D Tosin lattialla en voi enää leikellä kankaita kun maha on tiellä. Oon nyt lähinnä siis ollut fyysisesti väsynyt, mutta mieli virkeä. Alkuraskaudesta kun lähinnä vain nukun koko vapaa-aikani, nyt pystyy tekeen jotain kevyttä muutakin.

      Poista
  19. Jep,kyllä toi sun versio on enemmän nimensä mukainen. Kirjan tyyny on ennemminkin hulpio ja kymmenen senttiä kangasta -tyyny ;)
    - Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo :) Vaikka on tuo kirjan tyynykin ihan kiva silti, ainakin herätti mielenkiintoni tehdä itekin :D

      Poista
  20. Aamun piristykseksi törmäsin tähän kivaan blogiisi. :)
    Todella hyvä idea käyttää tyynyyn noita helmasuikaleita tekstillä, jotka yleensä jätetään ompelutöissä piiloon, tai leikataan jopa pois. Pirteän näköinen tyyny! :-)

    Tervetuloa muuten tutustumaan minunkin blogiini, joka löytyy osoitteesta:
    www.katihannila.blogspot.com
    Käsitöitä sielläkin. :)

    T: Kati

    VastaaPoista
  21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  22. Ajauduin sivuillesi Muita Ihania-Tiinan vinkistä. Ihanat sivut!
    Ja tämäpä on muuten aivan hurjan mainio tyyny!

    VastaaPoista