Sivut

lauantai 26. marraskuuta 2011

Seinäkalenteriviritelmää

Ehkä tiedätte UrbnCalin, ehkä ette. Mutta se on joka tapauksessa seinäkalenteri missä on numerot kuvailtu kaduilta. No, katsokaa tuo linkki, en jaksa selittää. Se on kuvattu ensi vuodelle Helsingistä ja mä olin jo ostamassa sitä, se oli tosi lähellä. Sitten iski (hormonit!) angsti, että miksi ihmeessä katselisin seinälläni Helsingin kaupunginosia. Sitten muistin nähneeni jollain joskus jossain seinällä Polaroideja numeroista niin kuin kalenterimuodostelmna. 1 + 1 ja niinpä lähdin kuvaamaan numeroita täältä kotoisammilta huudeilta (jätän kaupunginosan mainitsematta sillä en ole myöskään niin Vantaa-keskeinen että haluan tyyppien päätyvän mun blogiin jos googlettavat kyseistä kylää). Yllättävän vaikeeta se oli sillä about kaikki talojen numerot ovat jotain väliltä 1-6 (ja alkupään numeroita olin jo kuvaillut muista kuin talonumeroista). Niinpä viimeiset puuttuvat onkin sitten jo kuvattu jostain helkkarin bussipysäkin aikataulusta kun ei enää muutakaan löytynyt ja olin jo haravoinut koko mestan useaan otteeseen. Mutta siinä ne ovat, 1-31. Sitten teetätän ne valokuviksi ja asettelen seinään oikeaan järjestykseen, vaikkapa jo joulukuuksi :) Vielä on pohdinnassa että miten kiinnitän. Joku magneettitaulujuttu voisi olla jees.17 kommenttia:

 1. Vau, mahtava idea :) Jaksaiskohan sitä ittekin samasta ideasta kehitellä jotain...

  VastaaPoista
 2. Ihan huippu idea ja tosi kivat kuvat! :)

  VastaaPoista
 3. En tiedä missä muodossa meinaat nuo seinälle laittaa, mutta jäin miettimään, että jos ne on esim. 12.5 niin pitäskö kuukausille olla omat kuvat? :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kivoja! Mukavan erilaisia oot löytänyt.

  VastaaPoista
 5. Vautsi, en ollut kuullut ennen tuosta kalenterijutusta. Hieno toteutus.

  VastaaPoista
 6. Jammie: Toteutus oli yllättävän hankala kun tosiaan halusin tiukasti pysyä vain yhden kaupunginosan rajojen sisäpuolella.

  Miia: Mäkin tykkään noista kuvista :) Tai no, en kaikista mut suurimmasta osasta :D

  Sea: En mä kuukausille, laitan vaan aina sen kuukauden kerrallaan mikä on meneillään ja sit kuun vaihteessa järkkään ne niihin viikonpäivien kohtiin mitkä silloin kuuluu olla.

  Molli: Kiitos :)

  Liiolii: En malta oottaa että saan ne seinälle!

  VastaaPoista
 7. Eksyin blogiisi, ja huh ku tuli kaikkia fiiliksiä, mä haluun tehä tollasta, tollasta ja tollasta!!
  Eli siis ihana blogi :) Ja sulla on ihan mielettömiä ideoita, wau!


  :)

  VastaaPoista
 8. Tää on kyllä niin hieno idea ja kuvat mageita, että mietin, tekisinkö itsekin vastaavanlaisen :D Tosin, mulla on jo se liitutaulukalenteri mietinnässä, että kaks kalenteria voisi olla ehkä liikaa? Tai toisaalta, se liitutaulu on ehkä enemmän sellainen, mihin sitten kirjoitetaan menot ja työvuorot jne., joten tuolla voisi olla aivan eri funktio sitten..:)

  VastaaPoista
 9. ps., magneettitaulu ja liimaat/teippaat valokuvien taakse magneettilevyä?

  VastaaPoista
 10. Vautsi mikä idis ja toteutus! Kuvat kivan erilaisia.

  VastaaPoista
 11. oho, tää on varmaan eka kuvapostaus ikinä missään blogissa jonka kaikki kuvat katsoin enkä vaan skrollannu ohi. ihana idea! voin myös allekirjoittaa sanna einolan kommentin. luin sun blogin läpi muutamasa pävässä vähän aika sitten, ja nyt mua kaduttaa kun tein sen niin nopeasti :)

  VastaaPoista
 12. Jaksaisinkohan kuvata oman vastaavan....? Sulta olis ainaki hyvä kopioida ideoita numeroihin. :D

  VastaaPoista
 13. Siis täähän on suorastaan nerokasta! Ja noi kuvat on ihan täydellisiä just tuollaisenaan, mitä rupuisampi numero sen parempi!

  VastaaPoista
 14. Salka: Joo, ei tähän kalenteriin varmaan tuu muistiinpanoja tehtyä. Magneettitauluun mä varmaan kyllä tavalla tai toisella päädyn. Hitto kun sais aikaiseksi teetätettyä noi kuvat! :D

  Maya: Kiits :)

  I: Hui sentään, koko blogi parissa päivässä! :D Mahtavaa kuulla että olet tykännyt :)

  Velma: Jos löydät noi mitä mulla on huonoja ni pöllin sit sulta ;D

  Heikku: Kiitos :)

  Rusinamuffinssi: Jep :)

  HannaV: Ei tosiaan kovin siloiteltua kuvaa saa näiden kuvien perusteella kyseisestä lähiöstä mutta se on tosiaan vaan just hienoo! :)

  VastaaPoista