Sivut

maanantai 21. marraskuuta 2011

in action, osa 6Mä luulin että eilen olisi ollut ravintolapäivä. Mutta ilmeisesti se olikin jo lauantaina. Ei sillä että olisin millään muotoa osallistunut mutta mun piti hormonipäissään kirjoittaa päivän kunniaksi suunnittelemastani Ravintola Saikusta, jossa lisätäytteinä (50 snt/kpl) tarjottaisiin mm. salmonellaa, listeriaa, stafylococcus aureusta, clostridium botulinumia, EHECiä, bacillus cereusta, yersiniaa, norovirusta ja heisimatoa. Sitten mun piti vielä kirjoittaa miten mun mielestä jos kerran voidaan järkätä ravintolapäiviä, jolloin kuka tahansa ilman hygieniapassia ja salmonellapaskanäytettä voi perustaa ravintolan, pitäisi olla vähintäänkin myös "alaikäiset saa ostaa kaljaa" -päiviä tai jotain. Terveisin wannabe terveystarkastaja.

12 kommenttia:

 1. Kaikella kunnioituksella, mutta ehkä jo vähän turhaa nipotusta/äksyilyä. Samalla perusteella ei kai kannata syödä ylipäätään muita, kuin itse tekemiään ruokia, olettaen tietenkin, että on itse tehnyt paskatestit ja hommannut itselleen hygieniapassin yms.

  VastaaPoista
 2. Joo tai valelääkäripäivä. Päivä jolloin jokainen saa perustaa oman klinikan ja leikkiä lääkäriä :D Saisi varmasti kannatusta :D

  VastaaPoista
 3. Kirppu: Paskat purkkiin ja postiin aina kun käyn ulkomailla ja hygieniaosaaminen kuuluu tutkintooni. Sori vaan.

  Anna: Joo, valelääkäripäivä! Kannatetaan!

  VastaaPoista
 4. mä olen kanssa ihmetellyt vähän tuota ravintolapäivää, että eikö siihen mitkään viranomaiset puutu. sinällään tosi hauska idea ja itsekin olen ajatellut että olisi kiva joku muffinsiputiikki perustaa, mutta tosiaan kun suomessa muuten ollaan tosi tarkkoja noista hygienia-asioista ja varsinkin alkoholilainsäädäntö on kohtalaisen tiukka, niin siihen nähden tuntuu hassulta ettei ketään ko tempaus oikein jaksa kiinnostaa :D

  VastaaPoista
 5. Ööh, mikä on ravintolapäivä?

  Meidän isäntä sanoi että heillä on töissä ihan varmasti muutama valeinsinööri x)

  VastaaPoista
 6. En minäkään osaa tuota ravintolapäivää kovin vaarallisena pitää. Uskallan mä ostaa koulujen ja päiväkotien myyjäisistäkin ruokaa ja syödä sitä tervettä harkintaa käyttäen. Uskaltaisin osallistua ravintolapäiväänkin.

  Tietenkin tuo sun ammatti voi jonkinverran antaa lisänäkökulmaa asiaan. Mutta näinpä olen tyytyväinen, etten tiedä ihan kaikkea :)

  VastaaPoista
 7. Ihana neule ja pipo!!! Ootko tehny pipon ja neuleen ite?

  VastaaPoista
 8. Anna: Ilmeisesti tohon alkoholiasiaan ollaan jo puututtu. Kyllä kohta loppuu koko riemu kun ensimmäinen ruokamyrkytystapaus paljastuu.

  Mrs. Marple: Päivä jolloin kuka tahansa voi perustaa ravintolan. Jossain Facebookissa ne kait niistä infoo.

  Kaisa: Kyllä mäkin myyjäisistä ostan enkä mä ravintolapäivänäkään jättäis ostamatta koska pelkäisin. Ja myyjäistouhu on AIVAN TÄYSIN ERI ASIA kuin lämpöisen ruuan tarjoilu. Jos joku myy pullaa, ei siinä ole samanlailla kylmäketjuongelmaa tai että lämmin ruoka täytyy pysyä lämpöisenä ja kylmä kylmänä. Pulla on pullaa eikä se pilaannu huoneenlämmössä. Eikä mua ahdista ne ruokamyrkytykset vaan tuo välinpitämättömyys. Musta ei oisi anarkistiksi vaikka joskus olisin tahtonutkin. Olen liian lainkuuliainen ja kieltämättä kun on tarpeeksi opiskellut mikrobiologiaa, elämä ei vaan ole enää samanlaista :D

  Anonyymi: Neuleen olen tehnyt, pipoa en.

  VastaaPoista
 9. Anonyymisti kommentoin, että edes pitopalveluyritäjien ei ole pakko jättää ulkomaanreissujen jälkeen salmonellanäytettä. Valveutunut yrittäjä toki jättää, mutta kukaan ei valvo sitä.
  Jos nyt saivartelulinjalle lähdetään ;)

  VastaaPoista
 10. Mutta toisaalta, eihän sitä mistään tullista listoja lähetetä teollisuuteenkaan/ravintoloihin että kuka on poistunut maasta ja milloin. Omatunnon asia :P Vaikka ohjeistus toki on että niin kuuluu tehdä. Enemmän mua huolestuttaa ravintolapäivätouhuluissa just tuo kylmä/kuumaketjuasiat kuin salmonella.

  VastaaPoista
 11. Oon miettiny ihan samaa!! Siis emmä nyt tietty oo kavereiden ruuista vauhkona tms, mutta tuossa tosiaan vähän mietityttää noi asiat. Idea on toki hyvä, ja ois vielä parempi, jos tarjolla ois vaikka pullaa ja muffinia.

  Ei sillä, emmä oikein ostais pullia tms myyjäisistä... Joku siinäkin tökkii.

  VastaaPoista
 12. Asetonihuuruja: Ja edelleen, kavereiden tekemä ruoka ja myyjäisiin leipominen on täysin eri asia kuin yrittää pyörittää ravintolaa ilman asianmukaisia juttuja :D Enkä mä noista silleen vauhkoo mut eipä ois eka kerta kun jostain ruokamyrkytyksen/paskataudin saa. Sille on syynsä miksi ravintolan pitäminen on luvanvaraista ja mua ketuttaa se että on tollasia päiviä mutta ei kuitenkaan esim "saat ajaa humalassa autoa etkä joudu siitä vastuuseen" -päiviä. Jotenkin ehkä sekin nyppii että ne oikeet ravintolat joutuu tekeen aivan helvetisti töitä niiden omavalvontasuunnitelmien yms kanssa, kait niitäkin voisi huvittaa vaan myydä tiskin alta vihellellen.

  VastaaPoista