Sivut

tiistai 2. marraskuuta 2010

"Lupasivat jouluksi lunta"

Viikonloppuna tuolla Rovaniemen reissulla oli mulla ja matkaseuralaisellani uusia joululehtiä matkalukemisena kun ollaan molemmat joulufiilistelijöitä.Mietin että jos teen tuollaisia meidän parvekkeelle, joku lintu käy taatusti repimässä ne atomeiksi kunhan ensimmäinen pihlajanmarja törröttää vähääkään jään ulkopuolella (meillä on joku hyvin nälkäinen tirppa täällä, syö pehmustetut parvekekalusteetkin). Mutta älyttömän nättejähän nuo on! :)


Tää on jotenkin mun mielestä todella säälittävä joten siksi sympaattinen.


TUO ORAVAKULHO!!! Mun on ehkä pakko käydä kaupassa lääppimässä sitä livenä. Se on kuitenkin tosi kallis enkä minä tarvitse sitä eikä se edes mahtuisi minnekään.


Lisää vain nesteet ja kananmunat ja rasva.


Jouluinspiksissäni askartelin junalipuistani sydäntaskun. Tykkäsin lapsena noista hirveästi! (Kuvassa säälittävä kahdella suikaleella tehty, pitää olla monta!). Muistan kun tein siskoni kanssa ihan hillittömän kokoisen sanomalehden aukeamista :D :D


Sitten mietin että pitäisi olla myös vaihtoehtoinen joululehti jossa kaikki ei olekaan satumaisesti vimpan päälle vaan esimerkiksi näin kuten viime jouluna meillä:

Äiti oli aattona töissä iltavuorossa eikä sitten jaksettu keskenämme panostaa ensimmäiseen kattaukseen kun kinkku saatiin uunista ulos (varsinainen ruokailu hoidettiin sentään kunnialla).


Tämä kuva on lavastettu. Kaljapullo on mieheni, ja siis saunakalja. "Anna lapselle raitis joulu" -periaatteesta voi toki hieman joustaa koska joulun vietossa ei ole alle 22-vuotiaita. Silti halveksun jouluna ryyppäämistä (toki sivistyneesti voi muutaman siivun vetästä mutta ei siis mitään mäyräkoirallista) joten tämä kuva tuntuu todella häpeälliseltä vaikka lavastettu onkin.


Miksi ostaa uusia papereita/kortteja?

16 kommenttia:

 1. Taas oon tääl huutelemassa, että toi oravakuppi on Sagaformin, eikä yhtään kallis. Muistaakseni ainakin viime joulun tienoilla näin näoita mm. Sokoksella. Itelläni on Sagaformin PET, lasinen karahvi, joka näyttää ihan muoviselta vesipullolta. Ra-kas-tan. Siitä kiva designbrändiksi, että niillä on paljon kivoja ja oivaltavia juttuja ja hinnat on erittäin kohtuullisia.
  ->
  http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=1444&productId=502038&shopId=10007&compartmentId=10053&categoryId=10476&catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay

  VastaaPoista
 2. Eini: Oi, no jos se ei ole kallis niin kait sitä jostain kaapista yhden oravakulhon mentävä aukko löytyy! Tuossa tosiaan sanotaan että Sokos ja Stockmann ainakin on jälleenmyyjiä joten pitää tosiaan käydä kuolaamassa. Ja muitakin juttuja! Rakastan kaikkia tuollaisia.

  VastaaPoista
 3. Siis jos se maksaa vaan kympin (nyt vasta katoin linkin) niin ehkä mä tosiaan käyn hakemassa sellaisen x)

  VastaaPoista
 4. En saanu linkkiä ihan skulaamaan, mutta tosiaan, Ja mihin sitä muka joulurusinat laittaa tarjolle, jos ei tohon?! :D Olis varmaan pitkin pöytää muuten!

  VastaaPoista
 5. Eini: Sain linkin auki sähköpostin kautta jonne oli tullut ilmoitus kommentistasi :) Ja niinpä, oisi rusinat pitkin pöytiä ilman tota!

  VastaaPoista
 6. Joo, mä kans en ymmärrä kaikkia uusia papereita, kortteja yms. Onneks on tuttuja lahjansaajia, tietää etteivät loukkaannu kierrätyshenkisyydestä ja sit sille yhdelle nipolle voi käärästä uuteen tai kierrätettyyn lahjakassiin, joka on siistimpi kuin paperi...

  Ihailin oravakuppia viime joulun alla muistaakseni Finnish design shopissa, se oli jotain 10-15 € luokkaa muistaakseni, ei siis kovin pahanhintainen.

  VastaaPoista
 7. Onneli: Kyllä mä perheen ulkopuolelle meneviin lahjoihin panostan oikein uudella paperilla mutta perheen sisällä ei yleensä edes tuollaisia pakettikortteja harrasteta vaan nimi kirjoitetaan mustalla tussilla suoraan paperiin (jossa saattaa jo ennestään olla montakin sutattua nimeä mutta joskus tärppää ja löytyy sopivan kokoinen paperi jossa on jo valmiiksi oikea nimi). Tavallaan oishan se kiva koristella kaikki kauniisti mutta jotenkin se on niin järjetöntä tällaisissa tapauksissa. Perheen ulkopuolelle menevien suhteen tosiaan eri asia. Vaikka niihinkään en hirveesti jaksa panostaa. En oikein tykkää paketoinnista. Tykkään kuitenkin tosi paljon ostella/tehdä lahjoja. Se paketointi vaan jotenkaan ei ole mun juttu. Onneksi monissa kaupoissa saa valmiiksi pakettiin ;D

  Pakko mun on varmaan toi orava jostain hakea. On kait sitä turhempaankin kymppi laitettu (tällä logiikalla on aina hyvä perustella kaikki turhat hankinnat)

  VastaaPoista
 8. Oo, määkin oon kuolannut tota oravakuhloa kun sen näin ko. lehessä. Pitäisköhän ohotella vanhemmille pientä kulholahjaa... Mihinkähän mä tonkin pistäisin? =O

  VastaaPoista
 9. Pakko ostaa kans tuo kulho! Oikeastaan on tarvettaki tollaselle.:)

  VastaaPoista
 10. Melinda: Kyllä yks oravakulho aina jonnekin mahtuu ;D

  Faline: Mulle tulikin oikeestaan heti sä mieleen kun näin ton :D :D

  VastaaPoista
 11. Toi "hyvää joulua" -piparijuttu on kyl ankee. Muhunki vetoo jotkut tosi ankeet jutut. Oon tallentanu koneelle sellasen tosi ankeen kuvan, missä on lumihanki, varis ja kengät. Katon sitä aina välillä ja haukun sen ankeutta mielessäni. Siin on vaan kaikki pielessä, et mun käy sääliks sitä kuvaajaa, kun se on varmaan kuitenki yrittäny parhaansa.

  VastaaPoista
 12. Peps: On joo, ja jotenkin hassua että tollasissa lehdissä missä kaikki on niin kaunista ja upeeta ja viimeisteltyä on sitten tuollainen piparikammotus :D Missä on pipareista tehdyt Sydneyn oopperatalot ja muut krumeluurit? Tollanen laatikko sit tehty.

  Eikä, voin kuvitella ton lumihanki, varis ja kengät -kuvan :D

  VastaaPoista
 13. Oravakulho! Ihanuus! Ja hei, sellainen vaihtoehtoinen joululehti olisi poikaa :DD Tiedätkö, meidän täytyy ens jouluksi tehdä sellainen omakustanne, ei askarrella mitään kortteja, vaan underground joululehteä :DD!

  VastaaPoista
 14. Yksi joulufiilistelijä ilmoittautuu! Vanhoista joulukorteista sais kyllä tehtyä hienoja uusia kortteja. Miulla ois vaikka kuinka paljon ideoita, jos vaan raaskisin kajota niihin vanhoihin kortteihin :D

  VastaaPoista
 15. Voi, mikä orava! Joutuu varmaan tähänkin talouteen lemmikin hankkimaan.

  Meillä lahjat on muutaman vuoden ajan pakattu jouluaiheisesta (tai jostain muusta) kankaasta tehtyihin pusseihin ja niitä sit vaihdellaan. Seuraavana vuonna saa omat pussit takas, ja ne voi sit käyttää taas sen jälkeen uudelleen. Mulla on 4 sisarusta, joista nuorin vasta 5-vuotias, joten sitä tavaraa, ja siten lahjapaperia tulee tälläkin systeemillä pikkusen liikaa.

  VastaaPoista
 16. Salka: Joo, ehdottomasti tehdään sellainen lehti!!! Mahtavaa! :D

  Emma: Mä en raaskis uusiokäyttää kortteja, ne on kuitenkin mulle ajatuksella lähetettyjä, en mä niihin kajoa. Mutta muuten vois kortteihin uusiokäyttää kaikkea muuta mahdollista :)

  Elina: Yleisöryntäys oravakulho-osastolle :D :D Aika kivan kuuloinen tuo kangaspussisysteemi! Mä silti kuitenkin diggaan enemmän paperia. Kyllä ne sen viisi joulua ainakin samat kestää ja uusiakin tulee kuitenkin joka vuosi kierrätettäväksi.

  VastaaPoista