Sivut

sunnuntai 3. tammikuuta 2010

PLATKUS!!!

Viikon kestänyt tuska. Sain jostain kumman syystä päähäni että minäkin haluan neuloa sen kuuluisan Baktus-huivin. Jokaisen itseään kunnioittavan neulojan kuuluu tehdä Baktus. Ainakin siltä se näyttää. Hmm, olen koukussa Ravelryyn. Baktushan on varmaan ehkä yksinkertaisin mahdollinen kolmiohuivi mitä voi tehdä. Ja vielä aina oikein -neuletta. Oikeastaan, kuka haluaa tehdä niin ruman ja yksinkertaisen huivin? Mutta jokin siinä vain kiehtoo. Eikä pelkästään minua vaan tuhansia muitakin.

Platkus - Baktus

Lähdin projektiin ihan oikeasti tuosta noin vaan. Katsoin, minkä värisiä lankoja mulla oli eniten mukana ja aloin hommiin. Neulon yleensä kyseistä lankaa puikkokoolla 3,5. Nyt erehdyin lainaamaan siskoni kolmosia koska itselläni oli vain sukkapuikkoja mukana. Niin, ne oli ne surullisen kuuluisat bambukierrepuikot joihin meni hermo ja lähdin ostamaan normaaleita pitkiä puikkoja, tosin kokoa 3, koska kolmosella aloitinkin.

Neuleesta tuli helvetin paksua, ei jousta mihinkään suuntaan. Loppua kohden tosin pelottavasti käsialani tottui kolmosen puikkoihin. Mutta en perhana ala käyttään noin ohuita jatkossa!Jotenkin kuvittelin että tämä huivi olisi todella nopea juttu. Ehkä kahden illan. Mutta paskan marjat!!! Mulla meni niin totaalisesti hermot tuohon. Aina vaan sitä samaa huivia, liian pienillä puikoilla, väritkin harkitsemattomat (joskin ihan hyvät). Neulomisseuralaiseni tekivät vaikka mitä upeita luomuksia ja minä nyhrään yhtä helkutin Baktusta.Lankakin loppui tietysti kriittisessä kohtaa kesken ja jouduin purkamaan yhden neulegraffitin saadakseni puuttuvat pätkät.

Loppujen lopuksi, tottakai mä tästä tykkään :) Ihanan semi-hippi (POPPANA!), semi-hippi (POPPANA!).

Jep, se näyttää poppanalta.

Mun mielestä ylipäätään aina oikein -neule näyttää siltä että "Moi, olen Terhi 6 vuotta eikä mulle ole vielä opetettu nurjaa silmukkaa" xOJa miksi nimi Platkus? Koska tää on vähän niin kuin mun oma malli. Tämähän siis _periaatteessa_ on tehty Baktus-huivin ohjeella mutta tähän on lisätty yksi tärkeä detail. Nimittäin reikä rivillä 49.

14 kommenttia:

 1. ihana toi toinen kuva <3. eksyin tänne vahingossa pari päivää sitten, ja jäin ihan koukkuun sun oivalluksiin. tykkään tosi paljon sun tekemistä jutuista. tee lisää!

  VastaaPoista
 2. haha, 'mielenkiintoinen' postaus! x D huivihan on hieno, ihanat värit, lähetä tänne tulemaan, jos et tykkää.... ;) no ei vaiskaan..

  onko tuo pääläsi oleva raitainen vetoketju hame/paita siis mikä? näyttää kivalta!

  VastaaPoista
 3. Onks teillä meijän lempilakanat verhoina? :D

  Tossa oiskin mulle haastetta! Tosin varmaan olis paras alottaa jostain ihan suorasta pötköstä aina oikeata. No, ja melkeinpä siitä tulee aina väärää vaikka kuinka yritän.

  VastaaPoista
 4. Riikka: Oi, kiva kuulla :) Hyvä että koukkuunnuit, kyllä minä lupaan tehdä lisää :D

  Kakkapöö: On huivi joo hieno, pidän siitä kyllä. Tekovaihe vaan oli raivostuttavahko 8D Se on hame, jonka olen ommellut vanhasta hupparista. Siitäkin on olemassa merkintä täällä, muistaakseni vuoden 2009 helmikuulta.

  Rva Herttainen: Olen vielä vanhempieni luona, kuvattu siis täällä. Heillä on nuo verhot :) Aivan ihanat! Tuo on kyllä helppo huivi, toki siinä pitää osata lisätä ja vähentää silmukoita joten suora pötkö on tietysti vielä yksinkertaisempi.

  VastaaPoista
 5. Käyn täällä aina ihastelemassa tuotoksiasi. Viime vuonna en paljonkaan itse saanut aikaiseksi, neulomuksia tai muutakaan. Neulegraffitit tuli löydettyä, mukavaa kuitenkin käydä ihailemassa muiden tuotoksia kun ei itse aina ehdi... Hyvää uutta vuotta!=)

  VastaaPoista
 6. mie se vaan aina repeilen täällä sinun blogissa :D mie en varmaan sit ole itseänikunnioittava neuloja, kun en luultavasti koskaan tule tekemään baktusta (tai platkusta, tuon tärkeän pienen detaljin luomusta;)

  VastaaPoista
 7. Täti Punainen: Kivaa kun käyt :) Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  Hillanen: Ihmettelen että miten Platkus (eikun siis Baktus) on saanut niin suuren suosion koska suurin osahan neulojista kuitenkin tekee vaikka mitä hienoja ja monimutkaisia juttuja niin miten sitten innostuu tuollaiseen todella tavalliseen ja yksinkertaiseen. Aluksi pidin Baktus-huiveja rumina mutta jotenkin minäkin sitten vaan hurahdin. Joten varo vaan :D

  VastaaPoista
 8. Hehheh, kiitos taas tästäkin hymynnostattajasta!

  VastaaPoista
 9. Ai kauheeta nauroin tuolle kuvalle missä oot tuo huivi päässä XD

  Vieä enemmän huvitti, kun tulin tätä kommenttia kirjoittamaan ja sanavahvistus oli PARKELES!

  Ei tää ehkä niin huono päivä ollutkaan...

  VastaaPoista
 10. Voi mutta Platkushan on hieno, poppana tai ei! Blogisi ja kirjoitustyylisi on vallan mahtava, eikä aiheessa/aiheissakaan valittamista ole ;) Seurailen!

  VastaaPoista
 11. Ida yhdellä i:llä: Kiitos :) Ja tervetuloa seurailemaan :)

  VastaaPoista
 12. Oot hauska!!!!
  Olen hihitellyt, höhötellyt ja repeillyt siun jutuilles jo muutamaan otteeseen, jatka toki samaan malliin, minäkin sitten jatkan lattialla naurukohtauksiani! Kiitos!

  VastaaPoista