Sivut

torstai 28. maaliskuuta 2019

Tilkkusäkin pienimmäisimmät aarresoirot

Ihan alkuvuodesta kaappeja siivotessani syyniin päätyi myös tilkkuvarastot. Kangasvarastostanihan 99,5 % on nimenomaan tilkkuja ja jämiä ja aina kun ostaa kankaan ja ompelee siitä jotain, niin tilkkuvarasto senkun kasvaa. Ronskilla kädellä heittelin pienimpiä ja olemattomampia soiroja pois, joista ei hyvällä tahdollakaan oikein mitään saisi. Paitsi että sain silti. Nimittäin vaaleanpunaharmaan vauvanpeiton tämmösistä reilun sormen paksuisista suikaleista.


Ei, meille ei ole tulossa vauvaa!!!!!!!!!!!! Mutta tein silti ja varmasti kotinsa jostain löytää, ei huolta.


Aloin siis kokoaan tilkuista hirsimökkitekniikalla neliöitä, jotka sitten yhdistelin toisiinsa. Oli todella hidasta ja aikaavievää, mutta mihin siinä kiire oli valmiissa maailmassa.


Eikä tämä todellakaan yhdessä illassa valmistunut, vaan oli tosiaan hyvinkin pitkäaikainen projekti. Nyt se kuitenkin on valmis ja siitä tuli tosi söpö.


Sulassa sovussa on sekaisin niin trikoot kuin joustamattomat puuvillatkin. Eihän se todellakaan mikään ammattilaisen tekemän näköinen ole muutenkaan, niin väliäkös tuolla. En laittanut kovikekangasta mihinkään, surruuttelin vain menemään (mitään saumoja auki silittämättä).




Taustapuolen leikkasin äitiyspakkauksen vauvapeitosta, sillä niitä on kirpparit pullollaan muutenkin. Reunat huolittelin leveällä vinonauhalla.



Hauskasti tuli kuitenkin aika pirteä peitto näinkin perinteisellä "mummotekniikalla". Vaikka tilkut on enimmäkseen tämän päivän kankaista, ei tästä kuitenkaan kovin modernin näköistä tullut, mutta ei ollut tarkoituskaan.

19 kommenttia:

  1. Ihana! Ja ihanaa kun teet kaiken rennolla otteella, itse en ole ryhtynyt tilkkuilemaan kun tuntuu että pitäisi osata vaikka mitä ja laittaa tukikankaat tai muuta, mutta hyvin se näemmä onnistuu ilman hienosteluakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän siitä varmasti paljon siistimpi tulisi, jos tekisi oikeaoppisesti, mutta kaikki kotikutoiset peittoni ovat kyllä käyttöön päässeet :D

      Poista
  2. Ihan sama fiilis kuin edellisellä kommentoijalla: -Ihana peitto! Mulla olisi myös pieniä kangaspaloja paljon, osin ihan samoja kuin tuossa peitossa. Anoppini on kova ompelemaan ja tilkkuja on kulkeentunut meille hernepussiompeluihin. Jotakin tilkkupeittoa olen myös niistä ajatellut, ompelutaitoni eivät vaan ole ihan mahtavat. Mutta ainahan voi kokeilla ja kehittyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vaan kokeileen, kyllä siinä varmasti ennen pitkää kehittyy :) Ei ole kovin suoria saumoja ja tikkauksia meikäläiselläkään, mutta teen silti :D

      Poista
  3. Kiva tuo sävy sävyyn väritys ja hahmot tuntuvat sanovat kukkuu!! Pienen lapsen päällä tuskin niin paikoillaan että saumojen ompelua ehtisi tarkastella, pääasia että ilahduttaa ja lämmittää. Mitään ei kannata heittää pois jos vain aikaa ja ideoita riittää. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei varmasti pientä lasta haittaa, onko saumat vimpan päälle ja ylipäätään onko osat edes leikattu täysin suoraan tai ainakaan langansuunnan mukaan :D

      Poista
  4. Tosi söde! Nyt tietty kiinnostaa myös, että mitä tää painaa ja montako prosenttia tilkkuvarastosi kutistui? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D :D Tilkkuvarasto kutistui ehkä puoli prosenttia, jos sitäkään :D

      Poista
  5. Oikein kivan näköinen peitto! Eiköhän se jollekin tulevalle vauvalle käy, tuskin lasten teko on vielä kokonaan loppunut :)

    VastaaPoista
  6. Ihana peitto! <3 Osaatko sanoa mitä tuo kepparikuvioinen kangas on nimeltään ja mistä sitä saisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista kankaan nimeä, mutta sitä myy Verson Puoti. Just nyt ei tosin näytä olevan valikoimassa.

      Poista