Sivut

maanantai 27. elokuuta 2018

Karkkilankaa ja karkkikangasta

Ai kamala, miten mua edelleenkin sukatuttaa. Nyt on kyllä tänä vuonna tullut tehtyä ihan järjettömästi villasukkia, mutta lupaan että vielä tän vuoden puolella valmistuu muutakin. Puikoilla on ainakin villahaalaria ja tonttulakkeja, joten toivoa on.

En tiedä, olisinko muuten tässä nyt edes alkanut sukkia alotteleen, mutta sattui sopivasti Palasia arjestamme -blogissa yhteisneulonta Riikka-sukista samaan aikaan, kun mulla oli koulutuspäivä, jossa käteni kaipasivat oheistoimintaa. Niinpä tuli sukat. Ihan itselleni jopa tällä kertaa. 


Ohje: Riikka
Lanka: Adlibris Socki Fine, sävyssä Lollipop Sprinkle
Puikot: 2,5 mm


Varresta tein pidemmän, kuin ohjeessa ja kantapääksi tein ohjeesta poiketen omaan jalkaani istuvan ranskalaisen kantapään. Kärjen silmukoin, vaikka en yleensä niin tee, sillä se saa jalkani näyttään hassulta.


Samaan syssyyn ajattelin kuvata tyttärelleni kesällä ompelemani mekon Verson puodin karkkikankaasta nyt kun sen voi viimein ottaa pitkähihaisena käyttöön (oli vähän liiankin pitkät hihat ja piti vähän kääriä). Kun pyysin häntä nouseen seisoon, jotta saan otettua kuvia, hän vastasi, että ei nyt ehdi ja räpläsi puhelintani. Mistä lie oppinut, äitinsä tyttö.


Kaavan muokkasin ihan vain vapaalla kädellä saksien jostain peruspaidan kaavasta. On kyllä ihan symmetrinen, vaikka kuvaan asettelu oli taas vähän niin ja näin.


Resorin ostin Eurokankaasta.


Ja palatakseni vielä sukkiin, niin parastahan on se, että sukkien valmistumisen jälkeen sai jämästä neuloa taas uuden ruudun ikuisuusprojektipeittoon.


21 kommenttia:

  1. Ihanat sukat ja mekko ❤ Tilasinkin juuri ensimmäisen kerran noita Adlibris Socki -lankoja ja odottelen niitä saapuvaksi, ihan on pätevän näköistä sukkalankaa ja kiva väri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niissä oli kivoja värejä. Mä ostin taannoin, kun oli joku alennuskampanja, viittä eri sävyä :D

      Poista
  2. Ihanat sukat ja suloinen mekko! :) Jämälankapeitto näyttää myös tosi kauniilta jo nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jämälankapeitosta tulee kyllä vielä aivan sairaan ihana :)

      Poista
  3. Nätit sukat ja makea mekko, kevätpuolella hihat ovat sitten oikean pituiset. Dominotyö ei suinkaan ole ikuisuusprojekti, se kasvaa rentouttavana välityönä. Irmeli

    VastaaPoista
  4. Tosi sievät sukat! Mäkin menin juuri aloittamaan uuden peiton, vaikka edellinen on odottanut lankojen päättelyä 2 vuotta! 🙈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D :D Mä olen tätä peittoa päätellyt vähän väliä, että on sitten joskus edes mahdollista saada käyttöön asti :D

      Poista
  5. Ihanat sukat! Näyttää nopealta sukkamallilta, jota voisin tehdä lahjaksi. Me suomalaiset olemme sukkahulluja ja hämmästelihän se Stephen West meidän sukanneulomisintoa muutama vuosi sitten.

    VastaaPoista
  6. Kauniit sukat! Kiitos myös lankavinkistä - en ole tuohon tutustunutkaan. Olin kuvitellut että nuo Adlibriksen langat on paksuja, mutta kiva että löytyy myös ohutta fingeringiä. Ja myös kiva väri, en tiennytkäön että niitä on muutakin kuin raitoja (joista en itsekään tykkää) Pitääpä tehdä tilaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkään en tiennyt ennen kuin näitä lankoja alkoi näkyyn somessa, että heillä on myös ohutta. Paksusta oon neulonut ja ihan hyvää lankaa on ollut, joten oletettavasti tämäkin. On vaan tosi ohutta verrattuna muihin ns saman paksuisiin.

      Poista
  7. Oletko ajatellut neuloa tästä langasta uudelle vauvallenne vauvanvaatteita vai onko liian karheaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille ei ole tulossa vauvaa. Mutta ei, en neuloisi näin karheasta kenenkään vauvalle. Eli semmosta peruskarheeta sukkalankaa tämä on. Vauvoille neuloisin merinovillasta.

      Poista
    2. Anteeksi!!! Miksi luulin olevani Sweet Things -blogissa? Joka tapauksessa kiitos tiedosta, että ei sovi vauvaneuleisiin tuo lanka. Esim. Dropsin fabel kuulemma sopii, niin mietin, olisko samantapaista.

      Pahoittelen vielä sekaannusta!

      Poista
    3. Ei se mitään, arvelinkin että sekaannuksesta kyse :D

      Poista
    4. Ja ite en tekis Dropsin Fabelista vauvalle ;)

      Poista
    5. Dropsin sivuilla lukee, että voi kokeilla vauvaneuleisiin. Mutta voihan se kyllä olla liikaa vauvojen iholle....ja se merino viedä voiton.

      Poista
    6. Voihan sitä tehdä, tottakai. Ite en vaan tekis.

      Poista