Sivut

sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Neulefestarit 2018

Huh huh ja hei, terveisiä Jyväskylästä, neulefestareilta! Takana on omalta osaltani kolme päivää festarointia ja nyt on aika taputella kaikki pakettiin.

Kuvia tuli otettua vähänlaisesti ja vain puhelimella, eli tunnelmasta nautittiin kokonaisvaltaisesti. Jotain haluan kuitenkin aiheesta dokumentoida. Ihan ensin pakko ihmetellä tässä vielä ääneen, miten voinkaan tuntea niin älyttömän monta ihanaa neulojaihmistä! Tuttuja oli joka puolella, ihan mahtavaa! Kiitos kaikille, joiden kanssa sain viettää aikaa, ootte parhaita! Lisäksi nämä juhlat paranevat vuosi vuodelta, nyt en kyllä keksi yhtään mitään kritiikkiä, aivan mahtavat puitteet ja järjestelyt ainakin niiltä osin, mihin osallistuin. Kursseilla en tänä(kään) vuonna ollut.Nyt festarialueella oli paljon enemmän hengailutilaa kuin aiemmin ja kaikenlaisia virvokkeita sai ostettua poistumatta paikalta. Illanistujaiset alueella oli myös tosi hyvä juttu. Musiikki soi, lanka juoksee ja nesteytys hoituu.


Festareilla on kiva aina haistella trendejä. Lankamyyjinä on alan halutuimmat ykköset ja ihmiset yleensä ovat pukeutuneet uusimpiin ja hienoimpiin neuleisiinsa. Mitä nyt helteellä voi neuleisiin ylipäätään pukeutua.

Paljon näkyi Tegna-paitoja ja tietty Villapesupinnat-huiveja. Tai ainakin niihin kiinnitin huomiota. Itsekin huivini raahasin mukaan, vaikka en noin lämpimällä sitä pysty käyttään (hyvä jos talvellakaan), sillä niistä otettiin yhteiskuva (kiitos Emma kuvasta).


Lankapuolella pintansa pitää käsinvärjätyt moniväriset specklelangat. Sock blankkeja, eli sukkalankkuja, ei ollut enää niin paljoa kuin viime vuonna, kun taas minivyyhdit olivat jälleen viime vuotta paremmin edustettuina. Liukuvärjättyjä kakkuja oli edelleen ja kimallelankaakin saa vielä. Ja jos ennen "luksuslanka" maksoi sen 20 euroa vyyhti, niin tätä nykyään ei 30 egeekään meinaa enää riittää.

Mitä nyt Veeran kanssa oikein asiaksemme etsittiin uutta trendiä, niin se lienee samaan tyyliin värjätyt suomenlampaan villat, mitä perinteisesti on ollut muissa materiaaleissa. Perinteisesti kun suomenlampaan villaa on myyty harmaan ja ruskean eri sävyissä tai kasvivärjättynä (pois lukien toki Tukuwool, jolla on mittava värikartta), niin nyt näitä oli uitettu väriliemissä ennakkoluulottomimmin.

Tällaisia lankoja löytyi ainakin Rintalan tilalta ja Kässäkerho pom pomilta.Hauska nouseva trendi on myös oheistuotteet. Toki niitä on ollut aina, mutta nyt tuntui olevan erityisen hyvä valikoima. Eli koruja, kortteja, pinssejä, TARROJA ym. Nämä tuotteet toki hellivät heitä, jotka niin ikään trendikkäästi ovat langanostolakossa. Itse en noihin pinsseihin vielä kykene lämpeään, sen verran tuoreessa muistissa vielä 90-luvun alun mainospinssien keräily. Ylempi kuva Ilo yarnsin ständiltä, kaksi alempaa Kässäkerho pom pomilta.
No entäs omat ostokseni? Virallisen festariprojektipussin tilasin jo ennakkoon ja lankaa ostin vain yhteen projektiin kaikista houkutuksista huolimatta, jes! Lisäksi piti sunnuntaina vielä käydä ostamassa uudet puikot, klassikko.Oli aivan supermahtavaa aloittaa kesäloma neulefestareilla. Nyt tuntuu kuin olisi ollut ainakin jo viikon lomalla, sen verran tehokas arjesta irtautuminen oli tämä setti. Yövyin ystäväni Nooran kanssa Hotelli Versossa. Pakko erikseen mainita, sillä se oli tosi jees ja aamupala aivan mahtava!

-----

Aiemmat festaripostaukset:
2017
2016

4 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, että hienot oli festarit. Lomalta tuntui eläkeläiselläkin. Ensi vuonna nykäsen sinuahihasta, nyt vilaukselta näin.

  VastaaPoista
 2. Olisipa ollut ihana päästä festareille,mutta ehkä ensi vuonna. Kauniit langat olet ostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aina ei pääse kaikkeen :( Mä oottelen ensi vuoden Ommel-festareita, tänä vuonna kun en päässyt. Ja joo, langat on tosi kauniit, toivottavasti niistä suunniteltu projektikin onnistuu!

   Poista