Sivut

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

6

Suomi 100, jee!

Tähän piti tulla ties ja mitä, mutta lapset ovat kuumeessa ja leipomuksetkin menivät päin sitä yhtä paikkaa, joten lennosta vaihdetaan aihetta, mutta pysytään vähän kuitenkin juhlavissa tunnelmissa, sillä tadaa, tyttärelle neulottu juhlamekko!


Aloitin tätä jo keväällä. Aloitin ja purin, monen monta kertaa. Ensin langat olivat olevinaan jotenkin vääränlaiset ja ostin toiset. Sitten ohje oli huonosti tehty ja piti pariin otteeseen purkaa ja parannella. Sitten se valmistui, mutta oli liian iso ja piti odotella lapsen kasvamista. Onneksi tuossa iässä ei tarvitse kovin kauaa odotella venähtämistä. Nyt se nimittäin on oikein hyvän kokoinen, sopivasti talvisesongiksi.


Ohje: Ministrikk: Dancing Dress / Dansekjolen
Lanka: Dale Baby Ull
Puikot: 3,5 mm


Olen kerran ennenkin neulonut Ministrikin ohjeella, vuosi sitten playsuitin taaperolle. Silloinkin angstasin, että ohje oli epälooginen ja huonosti kirjoitettu. Sama taso jatkui tässäkin mekossa. Silti se on niin nätti, että halusin ohjeen ostaa ja sellaisen neuloa. En nyt enää muista kaikkia ongelmia, mitä ohjeessa oli, paitsi epäloogisen järjestyksen, jossa ohje oli kirjoitettu, mutta heti jo tuossa miehustassa oli nuo reikäpitsirivit ohjeistettu siten, että kavennukset ja lisäykset eivät menneet symmetrisesti. Insinöörinä en tietenkään voinut sitä sellaisenaan neuloa, vaan koska jonkin verran osaan ja ymmärrän neulomisestakin, muokkasin ne toistensa peilikuviksi. Kertalaakista en tietenkään onnistunut, vaan ainakin kerran piti senkin vuoksi purkaa, koska olisihan se liian helppoa ollut ensin johonkin mallitilkkuun kokeilla. Lisäksi ohjeesta poiketen neuloin hihat täysipitkiksi, sillä lyhythihaiselle villamekolle en näe kertakaikkiaan mitään käyttöä. Mitään tänne alle kun ei tarvitse pukea, sillä lanka on todella pehmoista merinoa.



Kaikki tuskat on kuitenkin hyvin unohtuneet ja nyt kun mekko on viimein päässyt käyttöön asti, on lähinnä mielessä vain, että kyllä on suloinen ja ihana mekko. Se olisi ehdottomasti puettu myös päiväkodin itsenäisyyspäiväjuhlaan, jos ei olisi tullut kuumetta ja pitänyt jäädä kotiin.


Ihana yksityiskohta mekossa on niskassa oleva nappi, sillä se on äitini äidin jäämistöstä. Kuten molemmat mummuni, minäkin toki kerään napit talteen rikki menneistä vaatteista. Mistäs sitä tietää, jos vaikka joskus omakin mahdollinen lapsenlapsenlapsi vielä kulkisi mekossa, jossa on minun vanhasta vaatteestani jemmattu nappi.


Tämän myötä oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!




13 kommenttia:

  1. Kauniin mekon olet neulonut! Hyvää itsenäisyyspäivää Sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Söpö mekko söpön mallin päällä. Onko muuten sellainen top down malli? Sellaiseen olen ihastunut viime aikoina, helppo muunnella. Hyvää itsenäisyyspäivää. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On joo, ylhäältä alas neulottiin ja sitten lopuksi poimittiin silmukat tuohon frillaan.

      Poista
  3. Suloinen tyttö sievässä juhlamekossaan. Hyvää itsenäisyyspäivää!

    t. Marja-Leena

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana mekko! Sopii niin hyvin tyttärellesi❤️

    VastaaPoista
  5. Söpö tunika tuli ohjeen tulkitsemisen tuloksena! :)

    VastaaPoista
  6. Hyvää Suomen 100- vuotissynttäriä!

    VastaaPoista
  7. Todella kaunis mekko! Hyvää itsenäisyyspäivää teille kaikille.

    VastaaPoista
  8. Ai vitsit tää mekko on ihana! Ihailin sitä jo instassa ja oon ajatellut sitä siitä asti. Sääli jos ohje on hankala, koska ei-insinöörinä mulla ei ole minkäänlaista halua, tarvetta tai kykyä alkaa laskea mitään uudelleen ja oon kyllä kovasti myös symmetrian ystävä. Myös väri on muuten tosi nappi! Jos näkisin tuollaisen sävyn kerällä, niin en ostaisi ikinä mutta tässä se on mitä kaunein. Ehkä pitäis vähän avartaa omaa ajattelumaailmaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siitä hieno tulee silti, vaikka ei korjailisi pitsireikien kallistumissuuntia :) Mulla kävi tän langan kanssa niin, että se näytti harmaalta kaupassa ja kotona huomasin eri valaistuksessa, että ei perkele, se onkin vaaleansininen. Mutta hieno siitä silti tuli :D

      Poista