Sivut

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Taaperolle kevyempi myssy

On varmaan valokuvista näkynytkin, että taaperomme on käyttänyt talvipakkasilla Kivatin kypärämyssyä, mikä on siis todella paksu ja lämmin. Kevättä kohti kuitenkin pikkuhiljaa mennään joten oli aika vähän kevyemmälle päähineelle.

Kaivoin merinojämäpussin esiin, ja sain kun sainkin jämistä niin mätsäävän pipon taaperon ulkovaatteisiin, että melkein voisi luulla, että on enemmänkin panostettu. Tosiasiassa haalari on Reiman alesta just se väri, mikä sattui oleen ja hanskat ovat isoveljen vanhat. Ja myssyn väritkin jämiä, eikä siis tätä varten hankittuja.



Minusta tämä siksak-kypärämyssy on ehkä suloisin myssymalli mitä vauvalle ja taaperolle voi olla! Ja itse olen tykästynyt tekeen nimenomaan monivärisenä, sillä yksivärinen on tylsä neuloa, ja väriä vaihtaessa on helpompi laskea kerrokset.


Ohje: Vauvan kypärämyssy
Koko: itse sovelsin koon 86 cm
Langat: Drops merino extrafine ja muita saman paksuisia merinojämiä
Puikot: 3,5 mm
Tupsu: 7 veljeksestä, tupsukehikolla tietenkin



Sopivan kokoisen myssyn neulominen on kyllä melkosta arpapeliä. Neuloin nimittäin jo yhden aivan järjettömän suuren, ja vähän on väljä tämäkin. Kivan väriset jämät loppuivat jo, mutta vähän kyllä kutkuttaisi kokeilla tehdä vielä vähän istuvampi. Tiedän, että tällaista sattuu paremmissakin piireissä. Aina täytyy neuloa vähintään kolme eri kokoista, että joku sopii. Onneksi esim tuon 4-vuotiaan kanssa on jo helpompaa, melkein kaikki sopii ja itse osaa sitten korjata pipon asentoa tarvittaessa.

19 kommenttia:

  1. Ihana myssykkä! Tää on ihan paras malli, mulla on just puikoilla sama malli pienellä twistillä, täytyy postailla aiheesta kun saan myssyn viimeisteltyä. Ja oon samaa mieltä että sopivan kokoisen lakin tekeminen on todella vaikeaa. Helpompaa on tehdä lakki ja etsiä sen jälkeen pää, johon myssy sopii. Pienikin ero langan/puikkojen paksuudessa vaikuttaa lopulliseen kokoon yllättävän paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, totisesti helpompi tehdä pipo ja sitten vasta etsiä sille pää :D Mutta onneksi pienten lasten kanssa voi aina odottaa seuraavaa talvea xD

      Poista
  2. Kyllä kelpaa hymyillä ja tepastella noin kaunis myssy päässä! :)

    VastaaPoista
  3. Hei, oli kiva tavata tänään kotikadulla, minä olin se joka tervehti sinua pitkässä punaisessa toppatakissa ja huomioliivissä :3 Oli hauska nähdä lapsiesi hihkuvan riemusta :D

    ⭐️👧

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä niin naama kiinni puhelimessa, etten ympärilleni näe :D

      Poista
    2. No sellaista on se nykyajan meno 8D

      ⭐️👧

      Poista
  4. Kiitos inspiraatiosta, tiedän mitä neulon seuraavaksi :) tosi kiva pipo ja mä tykkään tuosta haalaristakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Haalari on kyllä kiva, vaikka hyvin pienestä valinnanvarasta se onkin hankittu :) Ainut miinus siitä, että on untuvahaalari. Herkästi onnistuu peseen ne siten, että kaikki untuvat pakkautuvat yhteen nurkkaan (meillä
      ei ole kuivausrumpua jossa pyörittää tennispallojen kanssa). Yritän siis tämän kanssa vain pyyhiä kostealla pahimpia tahroja ettei käy köpelösti.

      Poista
  5. Joku on jonnekin tehnyt tästä pipomallista laskukaavan, jolla saadaan just oman lapsen (tai omaan) päähän passeli myssy. Joku jakoi linkin fbn neulontaryhmässä, mut just nyt en tietenkään sitä löydä. Mutta siinä oli mittojen mukaan laskettu jokaisen siksakosion kerrosten määrä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan helppo laskea, ongelmaksi muodostuu vain ne, mitkä aina muutenkin, eli langan, puikkojen ja käsialan vaikutus ;)

      Poista
  6. Söpönen myssy, tää "perinnemalli" ei kyllä koskaan petä ;)

    Koska vihaan saumojen ompelua, oon neulonut näitä viime vuosina norjalaistyyliin pyörönä alareunasta aloittaen. Sekin malli on mainio, mutta ei omaa samanlaista joustoa ja päätämyötäilevää muotoa kuin tämä poikittain-malli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en olekaan kokeillut sitä mallia lainkaan! Tässä on kyllä inhottavasti näitä saumoja, ja tälleen monivärisenä vielä tosi paljon pääteltävääkin.

      Poista
  7. Ihana myssy ja ihana taaperoinen! :D

    VastaaPoista
  8. Söpö myssy. Tuo on kyl ihan loistava malli. Meille päätyi kierrätettynä jonkun neuloma vastaavanlainen silloin kun meidän pikkutypy oli jotain samaa ikäluokkaa. Tykkäsin huimasti. Istui tosi hyvin ja peitti täydellisen tiiviisti korvat ja posket.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä malli kyllä istuu aivan mielettömän hyvin. Vaikka tämä on selkeästi turhan reilun kokoinen vielä, se istuu silti niin hyvin, että ei tarvitse juurikaan sen asentoa korjailla kesken ulkoilun.

      Poista