Sivut

tiistai 18. lokakuuta 2016

J-sana mainittu

Joulumuija täällä taas hei!

Olen vimpan päälle syksyihminen mutta aika pahasti myös jouluihminen, enkä halua sekoittaa näitä asioita toisiinsa, MUTTA kun kohta alkaa olla viimeisetkin lehdet tippuneet puista, ja ainakin taloyhtiön yli-innokkaat haravoijat ovat pitäneet huolen siitä, ettei niitä ole enää maassakaan, voi jo pikkuhiljaa aloitella...

Oikeastaan olen aloittanut jo aiemmin. Nimittäin yritän tälle vuodellekin blogijoulukalenteria ja eihän semmoinen onnistu, jos aloittaa vasta marraskuun puolivälissä. Kässäihmisen on aina pakko ennakoida, niin se vaan on. Onneksi jouluaiheiset kässälehdetkin ennakoivat, ja tämäkin Mollie Makes Christmas ilmestyi jo muistaakseni elo- ja syyskuun vaihteessa. Koska kyseinen lehti oli kaksi vuotta sitten niin mielettömän inspiroiva ja hyvä, että kirjoitin siitä blogiinkin, ja sitten taas viime vuonna niin keskinkertainen, että en kirjoittanut, on se tänä vuonna niin huono, että on taas pakko kirjoittaa.


Tai ehkä tässä on käynyt niin että joulun erikoisnumero on juurikin sitä samaa tasoa, mitä Mollie Makes yleensäkin. Ja silloin kaksi vuotta sitten oli käynyt joku moka, että olivatkin laittaneet sinne vaikka mitä hienoja kirjontajuttuja ym. Tämän vuoden numero oli täynnä mitäpä muutakaan, kuin huopa-askartelua. Oli siellä muutama ihan kiva juttu, mutta silti pykäpistoilla ommellut huopa-asiat vievät kaiken huomion. Ja minä en tee pykäpistoilla ommeltuja huopapehmoja.

Kyllä siis kuitenkin ostan muutaman numeron Mollie Makesia vuodessa, koska ovathan ne lehdet todella suloisia. Harvoin niistä kuitenkaan mitään hurjaa inspiraatiota käteen jää. Paitsi se joululehti kahden vuoden takaa, ah, se oli ihana.

Mutta joo, tässä oli esimerkiksi nämä vuoriteemaiset kämmekkäät ja lisäksi virkattuja vuorityynyjä. Ihan kivoja, mutta eivät vuoret ole mulle mitenkään mikään jouluun assosioituva asia.


Joululehtipettymyksiltä tuskin voi välttyä koskaan (viime vuonna kauan odottomani kotimaiset joululehdet olivatkin ihan plaah), mutta onneksi tämä oli vasta ensimmäinen teemaan liittyvä lehti tälle kaudelle, joten vielä on muilla lehtitaloilla mahdollisuus julkaista se maailman ihanin joululehti, jota ei ikinä viedä paperinkeräykseen. Eiköhän niitä kohta ala tupsahdella kauppoihin (toki olen siis kytännyt etukäteen kaikki julkaisemispäivämäärät, joten ei tässä ole mitään epäselvää).

22 kommenttia:

 1. Onhan ne ennenkin kierrättäneet vanhoja juttuja joululehtiin, mutta nyt kun selasin, niin silmiini ei osunut yhtään sellaista projektia, jota en olis jo nähnyt. Ja mä en edes osta joka numeroa! Toivottavasti kotimaiset yllättää tänä vuonna. Ja onneksi vanhoja hyviä voi lukea uudestaan ja uudestaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin olin nähnyt näistä ison osan jo ennen! Tuntuu tosi huijaukselta, miksi edes tehdä erillinen joulunumero, jos kaikki jutut on samoja, kuin edellisten vuosien loppuvuoden numeroissa. Äh. Ihan tylsää. Onneksi tosiaan on vanha tallella, olen siitä tällekin vuodelle jo yhden tyynyn neulonut, siitä lisää sitten joulukuussa :D

   Poista
 2. Mä luovuin just kirppiksellä omista joululehdistäni. Ei oo kolmeen vuoteen tullut eteen mitään oikeasti inspiroivaa ja joka vuosi ne tulee ostettua. Tänä vuonna ehkä en osta, kotivinkit jne lähinnä täynnä valmisruokamainoksia eikä oikeasti joulutekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna oli ainakin aivan täysin tyhjät arvat ne lehdet. Mä kyllä ostan tänäkin vuonna silti, en halua vielä luopua toivosta :D

   Poista
 3. Kettutossut! Melkein tekisi mieli ostaa lehti vaan ton ohjeen perusteella, mutta koska en kuitenkaan noudata ohjetta (englanninkieliset ohjeet tuntuu niin haastavilta) ja kuitenkin vaan sovellan, joten ohjeella ei tee mitään. Mutta ehkä silti harkitsen ostamista, jos nyt tällä kertaa tulisikin seurattua sitä ohjetta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kettutossut ovat kyllä suloiset! Luulen, että vastaavia kettutossuohjeita löytyy varmasti googlettamallakin :) Ja itsekin varmasti soveltaisin ilman ohjetta. Oranssit tosi lyhytvartiset sukat ja vähän valkoista ja mustaa sekaan + korvat :D

   Poista
 4. Minäkin olin onnellinen, kun eilen löysin ensimmäisen joululehden lehtihyllystä. Lehti on ruotsinkielinen Hus&Hem Julspecial. En ole sitä vielä kovin tarkkaan selannut, mutta kyllä sen avulla ainakin joulufiilikseen pääsee. Sen lisäksi kävin Body Shopissa ostamassa "joulukäsirasvoja", niin kyllähän joulunaika on nyt korkattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen selaillut varovasti kaupassa noita ruotsalaisia lehtiä, mutta jotenkin ne eivät kuitenkaan nyt ole iskeneet niin paljoa, että olisin ostanut. Oi, joulukäsirasva! Juu, kyllä on virallisesti siis joulunaika alkanut! :D

   Poista
 5. Jee, kivaa että viitsit jälleen ilostuttaa meitä joulukalenterilla. Mä ainakin odotan innolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin ajattelin, että en jaksa (onhan siitä valtava työ), mutta sitten tajusin että kun palaan töihin, en ainakaan ehdi sellaista tehdä. Joten nyt kun olen vielä hoitovapaalla, niin laitetaan kalenteria tulille! :D

   Poista
 6. Tiesitkö, että lehteä saa luettua sähköisenä versioina Helmet-kirjastojen kautta Ziniossa. Sieltä löytyy myös neulonta/virkkaus lehtiä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tiedän! Mutta en jotenkin osaa lukea lehtiä sähköisenä, ei tunnu lainkaan samalta.

   Poista
 7. Heippa!

  Ehkä tyhmä kysymys, mutta mistäköhän tuon lehden voisi löytää? Minäkään en kamalasti huovasta askartele, mutta tuo poro olisi supersöpö. Kiitos avusta jo etukäteen! :)

  (PS. Ihana blogi sinulla! Juuri siihen törmäsin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lainkaan tyhmä kysymys! :) Joskus näitä on ollut Akateemisessa kirjakaupassa, mutta tilaan omani suoraan Mollie Makesin kotisivuilta. Siis nämä erikoisnumerot.

   Poista
 8. Mää ihan innoissani odotan sun joulukalenteria. Saa nähdä, saanko itse blogijoulukalenteria aikaiseksi. Kahtena edellisenä vuonna sain kuin sainkin tehtyä. Nyt epäilyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen voin luvata jo etukäteen että tänä vuonna ei todellakaan tule oleen mitään niin massiivista kuin virkattu joululauluverho :D :D Mutta jos nyt jotain edes.

   Poista
 9. Joulumuija täälläkin! Järki sanoo, että ei joulukalenteria blogiin, kun on koulua niin perkuleesti, mutku.... ja kuka sitä järkeä kuuntelee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei järkeä tämmösissä kuunnella! Sulla oli viime vuonna tosi kiva joulukalenteri, joten mä ainakin odotan innolla jos nytkin tulisi! :)

   Poista
 10. Kaikille jouluhulluille tarvitsee mainita englantilaiset Country Living-ja Country Homes-lehtien joulukuun numerot. Ne on yleensä täälläkin kaupoissa jo marraskuun puolivälissä ja vaikka niissä ei suoraan ohjeita ole, niin kuvista saa hyvää inspiraatiota joulun käsitöihin ja muihin juttuihin.
  T.Liisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Olen nähnyt kaupoissa mutta ei ole tullut koskaan kurkattua lehden sisältöä.

   Poista
 11. Olen itsekin jouluihminen henkeen ja vereen asti, mitä nyt tällä hetkellä olen hurahtanut Halloweeniin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole yhtään Halloween-ihminen mutta jospa senkin aika vielä tulisi sitten kun lapset isompia ja haluavat sitä juhlia.

   Poista