Sivut

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Vauvan kukkaympyräkypärälakki

Olen tehnyt kahdesti aiemminkin vauvalle päähinettä meiningillä kaksi ympyrää ja keskisoiro. Ensimmäinen keskoskokoa jäbälle isoäidinympyröillä bambupuuvillasta (joka kutistui pesussa) ja toinen merinovillasta talveksi perinteisillä virkatuilla ympyröillä (oli liian iso ja seuraavana talvena tottakai liian pieni). Nyt kun on taas vauva niin pitihän sitä kokeilla onneaan ja laitoin koukulle kukkaympyrät. Tein oikein laskelmia että millaiset halkaisijat ympyröihin tarvii jne mutta koska oli kyse pitkäpylväillä ja pylväillä virkatusta kuviosta, on sanomattakin selvää että halkaisijaa ei voinut sentin tarkkuudella saada oikeaksi, ei edes kahden. Että se niistä laskelmista.


Keskisoiron tein tällä kertaa neuloen koska se on siromman näköinen eikä niin paksu ja tönkkö. Soiroa kavensin vähäsen niskaa kohden ja etuosaan tein lyhennetyillä kierroksilla pienen lipan joka tietenkin vain rullaantui mutta on oikeastaan aika söpö juuri siksi, joten en ala virkkaan reunusta tms. Eli soiro oli malliltaan about sellainen kuin pikkuhousunsuojat 90-luvulla ennen kuin keksittiin anatominen muotoilu.


Mun piti tehdä tähän lakkiin ihan ohje mutta nyt on niin että en voi mennä sanoon mitään mittoja. Sitä on pakko sovitella ja mittailla päähän koko ajan ja silti voi tulla väärän kokoinen. Onneksi lanka jousti, ei kutistunut pesussa vaan luojan kiitos vähän venähti ja sain venyteltyä sitä sen verran että luiskahti hyvin päähän. Meinasi nimittäin tulla kriittisesti liian pieni. Ylläri.


Langan sain syksyllä Lankamaailman blogitapahtuman goodiebagista. Ihan jees lankaa mutta aika löyhäkierteistä joten virkatessa halkeili ikävästi.

Lanka: Hjertegarn extrafine merino cotton
Koukku ja puikot: 3,5 mm


Koska on talvi, ompelin pyörylöihin fleecevuoren ja sitten vielä ihan minikokoiset korvaläpät ja niistä solmimisnauhat. Tässä sovituskuvaa ennen vuoren ompelua (ja korvaläppiä ja lankojen päättelyä)


Aivan älyttömän söpö myssy söpölle vauvalleni! Vaikka itse sanonkin!

33 kommenttia:

  1. Todella, niin on, valtavan söpö myssy söpölle vauvelille! =)

    VastaaPoista
  2. Voi miten suloisia, sekä lakki että vauva :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten on ihana lakki ja lakin käyttäjä! ♡

    VastaaPoista
  4. Voi herrantuutelis tuota vauvaasi. Hän on kuin nukke. Sydämeni voidaan katsoa nyrjähtäneen. Niin joo, ja hyvä pipo, mutsi.

    VastaaPoista
  5. Suloinen pieni ja tyylikäs neiti! Ja kaunis lakki, lippa ja kaikki :) ohje olis kiva, vaikka ilmeisesti kukka on lainattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ohje on että kaksi ympyrää ja soiro. Pitää vaan sovittaa päähän että minkä kokoisia niiden kuuluu olla :D

      Poista
  6. Niin söpis, molemmat! Mulle tulee tosta lakista mieleen prisessa Leia :D

    VastaaPoista
  7. Voi miten suloinen pikkuinen tyttö ja suloinen pipo! Ei auta kuin odotella että oma jälkikasvu innostuisi tekemään minusta mummon joka sitten sydämensä kyllyydestä väsäisi tuommoisia ihanuuksia pikkuiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on kyllä kiva tehdä, ja kun jää heti pieneksi niin tosiaan tekemistä riittää sydämensä kyllyydestä :D

      Poista
  8. Molemmat niin söpöjä - lakki ja vauva. <3
    Minä kai jään tänne vakituiseksi vieraaksi, kun minä täällä niin usein poikkean ihastelemassa ja inspiroitumassa. :)

    VastaaPoista
  9. Todella hauska idea ja kaunis myssy!

    VastaaPoista
  10. Ihana myssy 😊 Ja voi ihana miten suloinen sun vauva on!!

    VastaaPoista
  11. Todella söpö myssy tyttövaaville!

    VastaaPoista
  12. Niin ihana! Harmi etten muistanut nuorimman odotusaikana tuota pyörylälakkia. Olisin sellaisen voinut vauvalle tehdäkkin. Nyt pieni on jo 1v 3kk että en tiedä olisiko tuollainen lakki jo liian vauvamainen taaperolle :D

    VastaaPoista
  13. Voi mikä söpöys tuo toiseksi alin kuva! :) Ja hattu on myös ihana!

    VastaaPoista
  14. Hellanlettas! Aika hauska tulis myös jos tekis kukkaympyrät värikkäistä jämistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, värikäs olisi kans hieno! Ehkä kevääksi sellainen! :)

      Poista
  15. No mutta tottakai sinun vauvasi on söpö! Myös se toinen vaikka ei ole varsinaisesti vauva enää :D

    VastaaPoista
  16. Voi miten ihana! Joudun selkeesti tekemään meidän 4kk neidille vastaavan.. Onko toi soiro siis ihan suora, ei kavennuksia tms?

    VastaaPoista