Sivut

torstai 11. kesäkuuta 2015

Forssa

Forssa. Kuka olisi uskonut? Monet kerrat ajanut bussilla siitä matkustaessa kotikotiin ja se on näyttänyt ihan perusankealta peruspikkukaupungilta jonne ei todellakaan tulisi mieleenkään mennä varta vasten retkelle. Onneksi kesäretkiporukkamme jäsen oli käynyt siellä aiemmin ja todennut paikassa olevan potentiaalia ja niinpä kesäretkemme tänä vuonna suuntasi Forssaan. (Vieläkin tuntuu tosi hassulta kertoa että ollaan käyty retkellä Forssassa, sori vaan kaikki forssalaiset mutta ette ole markkinoineet upeaa kaupunkianne riittävän hyvin).


No mitä siellä Vorssassa sitten oli? No, aivan mielettömän kauniita taloja ja asuinalueita, kukkivia puita, upea joenranta (omakotitaloja joen varrella ja näytti siltä että ne oikeesti voivat käydä veneellä Prismassa) ja harmillisen paljon autioita liiketiloja ja taloja. Nyt kaikki hipsterit, Forssaan! On taloja mitä alkaa kunnostaa!

Käveltiin reippaat 13 000 askelta (ah ne mun fyssarista lainaan saamat tukivyöt!), tehtiin löytöjä kirpputoreilta sekä Finlaysonin tehtaanmyymälässä ja kahviteltiin ihanassa paikallisessa kahvilassa.

Ja sitten se kuvapläjäys!
















Vatsa rv 25+0






Niin että ei kun Forssaan! 2 tunnin bussimatkan päässä Helsingistä.

Kesäretket:
2015: Forssa
2014: Jokioisten museorautatie
2013: Pihlajasaari
2012: Lammassaari
2011: Loviisa (ja Hämeenlinna)
2010: Tammisaari
2007: Fiskarsin ruukki

Perinteet on parhaita :)

14 kommenttia:

  1. Vorsasa on kyllä potentiaalia, oon itsekin sen huomannut vaikken ole vielä sitä kaivanut esiin. On totta että se on aika käpykylä ja ankea mesta, mutta kesä paljastaa siitä paljon kaunista. Mä asun puolen tunnin ajomatkan päässä sieltä, mutta silti sinne on niin paljon vaikeampi lähteä kuin vajaan tunnin päähän Turkuun. Tän reissukuvauksen innoittamana täytyy kyllä tehdä kunnon kesäturistimatka Forssaan, on se sentään näköjään edes nätti kesäkaupunki (toisin kuin oma nykyinen kotikaupunkini, joka ei ole nätti kesälläkään :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ainakin näin kesällä Forssa oli kyllä tosi nätti kun meni vähän syrjemmäksi siitä linja-autoasemalta. Ja tosiaan, kaikki kaupungit kun ei ole nättejä edes kesäisin :D

      Poista
  2. Aivan mahtavaa kotimaanmatkailua! :)
    Olen kotoisin Forssan läheltä ja pakko sanoa että kaupungilla on tosi ankea maine. Nimenomaan siis markkinointi on hoidettu huonosti. ;) Tällaisilla postauksilla Forssa nousuun! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Forssa nousuun! Ei sillä että hirveästi seuraisin miten mikäkin kunta itseään markkinoi mutta Forssasta en muista kuulleeni ikinä mitään!

      Poista
  3. Kävin viime kesänä Forssassa Wanhan ajan lelumarkkinoilla ja aion mennä tänä vuonna uudelleen heinäkuun lopussa. Mullekin jäi kuva oikein viehättävästä kaupungista, mitä kerkesin käydä kävelemässä ja katselemassa.

    VastaaPoista
  4. Forssa on kesäpaikkamme lähin kaupunki, oikein ihana paikka. Kesäohjelmaan kuuluu ainakin kerran kirppiskierros, niitä riittää. Tasokas kangaskauppa, Kankainen, kuuluu myös vakiorundiin. Prisman lähellä Vanha koulu lounaskahvila, leivonnaiset sulavat suussa. Tietenkin ruokahankinnat ja Tarkkari. Paljon on vielä tutkittavaa esim. Finlaysonin tehtaan vanhoissa tuotanto-osissa. Suosittelen vierailemaan! terv kesäasukas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppikset oli kyllä kivoja vaikka ei ehditty kaikkia kiertäänkään, silti tehtiin löytöjä.

      Poista
  5. Moi! http://www.makasiinipuoti.fi/ <- Porvoossa on tommonen ja siellä oli semmonen pienoisrautatie, jossa puksutteli juna. Tuli niin mieleen teidän pojan junainnostus, että piti tulla vinkkaamaan, jos ette oo käyny.. En muista, onko blogissa ollu tuosta juttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa nähtiin tuo kauppa kun viime kesänä ajeltiin lättähattujunalla Porvooseen mutta ei tullut käytyä sisällä. Ehkäpä siis ensikerralla! Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  6. Forssan ABC:lla on paikallisen leipomon myymälä (tai kai sitä voi sanoa leipomoksi, kun kerran leipoivat paikan päällä), jonka nimeä en valitettavasti muista. Mutta söin siellä kevättalvella valehtelematta leipälautasen kokoisen munkkirinkilän, joka oli tullut juuri uunista. Myös pullat olivat samaa kokoluokkaa ja varmasti herkullisia. Kannattaa siis pysähtyä seuraavan kerran ohi kulkeissa siihen kahville.

    VastaaPoista
  7. Kiitos sinulle. Mukavan aurinkoinen juttu Vorssasta. Jospa paikallisetkin alkaisivat oppia, että kaupunki on mainettaan paljon parempi.
    Itse olen asunut täällä vuodesta 1988 ja pidän vieläkin kaupungista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä kaunis kaupunki ainakin näin turistin näkökulmasta :)

      Poista