Sivut

tiistai 13. tammikuuta 2015

Kirppisvaatteita vauvaiän jälkeen

En varmaan ole ainut kirppisten kiertäjä jolle on monesta suunnasta selitetty kuinka vauvalle vielä löytyy vaatteita mutta sen jälkeen ei sitten enää. Minä melkein uskoin siihen aluksi mutta nyt kyllä täytyy jo olla eri mieltä sillä kyllä niitä löytyy! Ei tietenkään samassa mittakaavassa eikä siten että yhdestä pöydästä voi haalia lapselle koko arsenaalin mutta vähän sieltä ja vähän tuolta kyllä löytyy ja sellainen kirppistelijä minä olen aina ollutkin.

Eli tämän postauksen tarkoitus on ylistää kierrätystä ja toimia esimerkkinä siitä että metrisillekin löytyy kirpparilta vaatteita. No, ainakin paitoja :D

Olen tänään ollut kotona sairaslomalla kädessä olevan tulehduksen vuoksi (ei johdu neulomisesta!!!) mutta sain luvan käyttää kättä niissä asennoissa joissa ei tunnu kipua. Käytin kättäni lapsen vaatekaapin järkkäämiseen, laitoin nafteiksi jääneitä pois ja kaivoin laatikoista isompaa kokoa tilalle. Siitä se ajatus sitten lähti, kuvata ne kirppikseltä haalitut koska niitä oli kuitenkin prosentuaalisesti aika paljon (ostan kyllä paljon kaupastakin, useimmiten kyllä alennuksista (lisäale vielä parempi), mikä mahdollistaa tietynasteisen merkkiperseilyn ilman älytöntä rahanmenoa ja osa vaatteista on itse tehtyjä).

Ja valitettavasti en tosiaan harrasta silittämistä (kauluspaidat silitän mutta vasta just ennen käyttöä) ja kauniisti viikatut pinot pysyvät pystyssä max kaksi päivää. Sitten ne tietenkin näyttää juurikin tältä.


Ja kyllä, myönnän olevani vähän merkkiperse sillä ilostun kovasti aina Marimekko- ja Polarn o Pyret -löydöistä. Näiden suhteen kuitenkin, kuten ihan kaikkien muidenkin kirppisvaatteiden suhteen, olen todella nirso mitä tulee hintalaatusuhteeseen. En todellakaan maksa älyttömiä summia valmiiksi aivan tolkuttoman kuluneesta vaatteesta ja sitähän ne yleensä on ne hinnat.

No niin, Marimekkoa! Näistä jokapojan paita oli kallein, siitä maksoin kympin (mutta hei, se on made in Finland ja ihan kuin uusi). Osa noista taitaa olla ihan kahdella eurolla bongattuja.


Tässä tuli heti sitten ensimmäinen moka eli unohdus sillä tuo junapaita oli pyykkikorissa. Niinpä lätkäsin tuohon kylkeen kuvan jossa se on käytössä sillä pitäähän sitä olla perusteellinen kun sille tielle lähtee.


Ja ne popit. Tästä puuttuu yhdet merinovillahousut jotka ovat nyt päiväkodilla.


Kauluspaitaa lukuun ottamatta nämä on kaikki tällä hetkellä sopivia tai menossa liian pienten varastoon eli ne ovat siis kuluneet meidän käytössä. Näistä (ja Marimekoista) osan mulle on bongannut ja ostanut siskoni.


Nuo Me&i:n housut joissa on pupu taskussa ovat aivan ihanat! Siinä on muuten sellainen merkki mikä takuuvarmasti on tyrkyllä kauheen isoon hintaan aivan helvetin kuluneena. Näissäkin oli pieni reikä mutta muuten ok ja hinta kohtuullinen. Ovat kyllä silti palvelleet todella pitkään meillä. 


Eemelipaita on uusin löytö, Tuo punasiniraitainen on ribbimatskua mitä fanitan, merkkinä Moonkids. Viimeisenä Monsoon villapaita.


Ja tuo Marimekon ja H&M:n yhteismalliston t-paita on ihana!!! Yksi just niitä löytöjä mistä tulee parhain löytöfiilis!


Nämä löytyi yhtä lukuunottamatta samalta myyjältä. Tuo harmaa on kyllä jälkikäteen ajatellen aika kauhee mutta sen voi viedä päiväkotiin varapaidaksi ;D


Nämä taas ovat perus Lindex/Seppälä/KappAhl/H&M -linjaa. Sonic ja Toy Story edustavat lähinnä äidin faniutta.



Aku Ankka -paita on Kierrätystehdas -tapahtuman ilmaistorilta ja taisin napata sen mukaani jo jäbän ollessa vasta vauva. Se onkin melkeinpä vintagea henkkamaukkaa, ainakin lapusta päätellen :D Siinä myös löytö josta riitti hyvää fiilistä pitkään, tänä kesänä se pääsee viimein tositoimiin!


Viimeisenä ja ehdottomasti parhaana, R-collectionin anorakit koossa 90 ja 110. Harmittelin kun välistä puuttuu satanen että olisi ensi kesällekin takki jos tuo ysikymppi ei enää mahdu mutta olen huomannut kyseisen puljun nettisivuja selatessa että heillä ei taida olemassakaan anorakkia koossa 100. Mutta olen näistäkin jo älyttömän onnellinen vaikka kumpaakaan väriä en kyllä olisi valinnut jos uutena olisin ostanut mutta muutamalla lantilla löydettyinä alkaa kummasti värikin miellyttää!



Perjantaina muuten avataan Vantaalle Suomen suurin itsepalvelukirppis!!! 

20 kommenttia:

  1. Paitoja varmaan löytyy aina, housuista taitaa polvet mennä puhki eikä kelpaa enää kierrätykseen. Mahtavat varastot onkin, noi anorakit on ihan huippusuloiset!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla, toisaalta sitten taas voi olla myös niin että housut on tylsempiä eikä inspiroi ostaan samalla tavalla kuin paidat :D Nimittäin meidän pojalle ei hajoa housut, silloin hajosi kun ei osannut vielä kävellä ja konttasi ulkonakin, asfaltilla, meni yhdet ulkohousut viikossa mutta sen jälkeen ei ole tainnut yhdetkään puhki mennä joten meiltä tulee aikanaan oleen aika kiitettävän kokoinen keko housuja kirppispöydässä :D Noi anorakit on kyllä hyviä löytöjä, ne on tosi ihania ja suloisia ja kun itekin käytän R-collectionin anorakkia niin voi samistella.

      Poista
  2. Ihan järkyttäviä hintoja pyydetään kuluneista vaatteista, koska pop/marimekko/etc.! Onneksi löytyy just jotain peruspaitoja eurolla, kahdella. :) ei voi myöskään käsittää miten kaupassa lastenvaatteet maksaa lähes saman kuin aikuisten vaatteet. O.o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, niinpä!!! Olen sitäkin ihmetellyt että miten just tuollaisen 2-3 -vuotiaan paidat voi olla kaupassa kalliimpia kuin vauvojen bodyt, luulisi että ne kaikki yksityiskohdat ja nepparit ym nostais hintaa verrattuna ihan perus t-paitoihin missä ei ole mitään muuta kuin pari suoraa saumaa! Ja tosiaan, hinnat melkeinpä aikuisten vaatteiden hinnoissa.

      Poista
  3. Tosi kivoja löytöjä, ja lohdullista kuulla että vauvaiänkin jälkeen sellaisia voi ihan hyvin tehdä! Mitkä on sun suosikkikirppareita pääkaupunkiseudulla? (Valikoimahan itsepalvelukirppiksillä on aina sattumaa, mutta siis mukavia käydä esim. lapsen kanssa yhdessä, siistissä kunnossa jne.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oikeastaan juurikaan kirppistele Helsingin ytimessä. Vakiopaikkana on Kannelmäen juna-asemalla oleva Aino, se on itsepalvelukirppis. Sitten niitä missä myyjät itse myy niin Myyrmäkihallin kirpparit on aika klassikkoja ja samoin kesäisin MyyrYorkin puistokirpparit ovat aivan massiivisia ja niistä löytyy aina jotain, kuten tuolta hallistakin. Siellä hallissa ei ole joka viikonloppu kirppistä joten se pitää aina tarkistaa erikseen. Satunnaisesti käyn kyllä muillakin kirppiksillä, lähinnä Vantaalla ja sitten kotopuolessa käydessä. Tuo Lanttila, mikä nyt muuttaa Pakkalaan (Suomen suurin), oli ihan kiva entisessä paikassaankin Vantaan Ikean lähellä mutta hankalasti saavutettavissa julkisilla, uusi paikka on parempi sinänsä :)

      Poista
    2. Niin joo ja Tikkurilassa on iso SPR:n kontti. En kyllä ole tainnut koskaan sieltä lastenvaatteita ostaa mutta on kuitenkin käymisen arvoinen, siellä on hyvin lajiteltu tavarat jne. Myyrmäen Frida on kans jees mutta sielläkin lastenvaatteiden suhteen aika huonot valikoimat. Myyrmäen Pelastusarmeijan kirppikseltä oon löytänyt noita Marimekkoja jonkun verran, siellä on lajiteltu ne ihan omaan tankoonsa heti oven viereen :D Hinnat kyllä toisinaan aika korkeita. Martinlaaksossa on muutama itsepalvelukirppis vanhalla ostarilla (Samin kirppis ja joku toinen). Niissä on pääsääntöisesti aika scheissea tavaraa mutta sieltä tekee kuitenkin (harvoin, mutta joskus) huippulöytöjä koska siellä ei tosiaan mitkään kantakaupungit hipsterit käy viemässä parhaita päältä joten esim Polarn o Pyretiä olen kotiuttanut aika paljon sieltä ;)

      Poista
    3. Kiitos, näissä oli jo monta joista en ollut ennen kuullutkaan :)!

      Poista
  4. Meille on ainakin paitoja löytynyt hyvin, housuja on huonommin mutta kyllä niitäkin on jos aloittaa seuraavan vaate koon haalimisen ajoissa :)

    VastaaPoista
  5. Jokapoikaa löytyy monesti hyvä kuntoisena kirppikseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kans huomannut, niitä pidetään varmaan lähinnä juhlapaitoina niin ei niin paljoa kulu. On kyllä hienoja!

      Poista
  6. Itse kävin juuri yhdellä kirpparilla "ihan vaan vilkaisemassa ruokakauppareissun yhteydessä" ja kotiutin kolme paitaa, housut ja täydellisessä kunnossa olevat välikausihaalarit (hinta 7 e) 2,5 vuotiaan koossa. Ei voi muuta kuin ylistää kierrätystä. Tätä postausta lukiessa tuli halu päästä kirpparille... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät löydöt kyllä! Mäkin kävin tänään kirpparilla ja löysin ihan hyvän satsin, laitoinkin instagramiin kuvan:

      Kas tässä

      Poista
  7. Kyllähän sieltä kirppiksiltä tosiaan löytää vielä vauvakoon jälkeen mainiosti vaatteita lapsille. Tytöille tarjonta on ehkä vielä vähän runsaampi. Oikeastaan poikien vaatteita on löytynyt aina 120cm saakka ihan kivasti. Nyt meillä on jo ohitettu tuo koko, niin alkaa löydöt loppumaan, ehkä jotain takkeja saattaa löytyä tai jotain kamalia kulahtaneita t-paitoja. Voi olla toki, että siellä teidän kulmilla on tuota tarjontaa vähän enemmän kuin täällä kanta-hämeen puolella, ehkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tytöille on aina enempi mut niinhän se on kaikissa normikaupoissakin. Kyllä täältä ihan ok:sti tosiaan löytää, usein pitää käydä toki jos meinaa kunnon löytöjä tehdä.

      Poista
  8. Kyllähän niitä löytää, jos jaksaa etsiä, vauvoille se löytäminen on vaan niin helppoa. Tuolle meidän melkein 6v:lle poikalapselle ei oikeastaan enää löydy kovin helpolla. Ja silti meillä on oikeastaan melkein kaikki vaatteet lapsille kirppiksiltä tai itse tehtyjä :D Mutta tosin mitä on katsellut kirppiksillä vaatteita, niin parin vuoden päästä olisi taas sopivia kokoja liikenteessä enemmänkin :D
    Enkä mä oikeastaan ymmärrä sitä, että mihin ne housut kuluu? Meillä on kuitenkin tosi menevä tapaus ja kirppishousut eikä olla saatu varmaan yksiäkään housuja rikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toki vauvoille löytyy TODELLA PALJON HELPOMMIN mutta ei se mahdotonta ole parivuotiaillekaan. Ehkä ne housut ei niin kulu, jos niitä on vaan vähemmän kierrossa? Että ihmisillä on enemmän paitoja kuin housuja. Ei meilläkään tosiaan housut puhki asti kulu mutta kai sekin on yksilöllistä että miten lapset niitä kuluttaa. Jos vaikka kaatuilee jonkun vauhdikkaan kulkupelin kanssa jatkuvasti tms.

      Poista
  9. Mä olen tehnyt sen huomion, että aina kun laitan nuorimman lapsen kaapista pientä vaatetta pois, tulee vastaan kirppareilla vain ja ainoastaan sen kokoisia vaatteita. Miten se voi ollakaan niin! :D Juuri laitoin kuopuksen kaapista pois 122/128-kokoiset, ja nyt kaikki kirpparilla vastaan tulevat ihanuudet on just sitä meille jo pientä kokoa..

    Nyt alkaa onneksi löytyä omille isommille lapsille jo vaatetta, kun niille menee naisten pienin koko.

    VastaaPoista