Sivut

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Tärpit Tampereen messuille!

Perjantaina alkaa koko viikonlopun kestävät Suomen kädentaidot -messut Tampereella ja ajattelin listata tähän muutaman jutun jotka haluan nostaa esille!* Karkkineulekilpailu. Messuilla on näytillä kaikki kilpailutyöt taannoisesta Fazerin, Novitan ja Pirkkalehden yhteisestä karkkineulekisasta. Tietenkin minua kiinnostaa tämä myös siksi että osallistuin siihen itsekin mutta ennen kaikkea olen aivan äimänä ihastellut instagramissa noita neuleita, hashtagilla karkkineule. Siis vau miten kekseliäitä ja upeita luomuksia! Ja kun suuri osa ei varmastikaan ole instagramissa niin voi vain kuvitella mitä kaikkea sieltä sitten oikeasti paikan päältä löytyy! Kilpailutöitä on kuulemma 400 kpl! (Jonkun verran kuvia löytyy myös täältä, klik) Kisa on varmasti todella kovatasoinen, huh huh. Nää on ehdottomasti nähtävä livenä!

* Kuohuviinibaari!!! Tarviiko selittää enempää? :D

* Meidän kässätreffit lauantaina!

* Idealavalla kollektiivista katutaiteen virkkaamista Molla Millsin kanssa (näyttäisi olevan joka päivä, vähän eri aikaan vaan). Virkattu katutaide? Molla Mills? Mä oon niin siellä! (Jos vaan suinkin ehdin, voi olla että en, kääk!)

* Folkista poppia -näyttely (C 212)

Ja sitten ostospuolelta pakko tsekata ainakin:

* Indiefabrics (C 608). Myy Paapiin, Käpysen, I ka s y r in ja Neenuskan kankaita. Ja ne on ihania!!!

* Suomen lanka (A 1125) tietty koska siellä on mun tekemä kamerahihna ohjeineen mutta haluan vinkata myös siitä että heillä on messuilla ensi kertaa myynnissä pienempi kerä Molla kalalankaa, 100 grammaa. Tuote on ilmeisesti tulossa myöhemmin vielä markkinoille mutta tiuhempaan rullattuina. En tiedä mikä näiden hinta on mutta ne isot 500 gramman tötsät ainakin on aika arvokkaita joten näillä pikkukerillä pystyy varmaan tekeen monivärisiä juttuja ilman että on loppuiäksi kalalankaa ja kuukauden lankabudjetti täynnä heti.

(Kuva Suomen langan FB-sivuilta)

* Eiran langat (A 324) Tuolta saa Eiran langat -lehteä (jos ei jo sellaista ole) missä siis minunkin kirjoittama ohje :)Okei, ei tästä tule mitään, en pysty tekeen tätä listaa kun tuolla on ihan oikeasti ihan liikaa kaikkea!!!!!!!!

4 kommenttia:

 1. Voi ei miksi mä asun niin kaukana Tampereesta!? Harmittaaaaaa! Haluaisin niin nähdä tuolta kaikkea mahollista ja päästä lankaostoksille ja ja ja kaikkea. Voihan höh.

  Sitten mulla on sulle ihan oikee kysymyskin ihan kylläkin semmonen joka ei mitenkään liity tämän postauksen aiheeseen. Mutta. Ostin virkkauslankaa (merkki oli joku Scheepsjeswol), koukkusuositus 1,5mm. Aloinkin sitten 1,5mm koukulla eilen illalla virkkaamaan kameraani uutta hihnaa kun inspiroiduin, mutta siitä tuli ihan kauheen näköistä (joten purin koko työn, en tosin kerennyt loppuun saakka) ja turhauduin. En oikeen tiiä missä vika. Mulla on semmonen ihan tasanen virkkauskäsiala kun viime aikoina (eli koko syksyn) oon vaan virkannut, viimeisimpänä pikkulapselle torkkupeiton, ja nyt kiinnitin erityishuomiota siihen että tulis semmosta napakkaa ja tiukkaa virkkausjälkeä. Mutta eikä mitä, se oli täynnä reikiä, tai sillä tavalla että jokasen pylvään välissä oli selkeesti semmonen oikeen välikkö, ja se koko työ oli semmosta (kameran hihnaksi aivan liian) venyvää... Haluaisin siitä mielellään semmosta aika jämptiä ja kivaa. Tiiätkö missä meni vikaan? :D (kauhee avautuminen, melkein jo naurattaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereen messuille kannattaa kyllä lähteä vähän kauempaakin :)

   En oikein tiedä mistä tuo kiikastaa mutta kokeile ihmeessä tehdä pylväiden sijaan kiinteillä silmukoilla, tulee taatusti napakampaa jälkeä :)

   Poista
 2. Kiitos listauksesta! Eiran lankojen lehti on ainakin saatava käsiin, sitä kun ei paikallisessa käsityöliikkeessä ollutkaan.

  Olen seurannut blogiasi parisen vuotta, mutta muistaakseni kovin monta kertaa en ole kommentoinut. Uskaltautuisinkohan tulla moikkaamaan sinua ja muita bloggareita kässätreffeille...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai uskallaudut!!!! :) :) Ja joo, lehti ehdottomasti käsiin, siinä on hienoja malleja :)

   Poista