Sivut

maanantai 22. syyskuuta 2014

Kirjahyllyyn upotettu leikkikeittiö

Kun näin Projektila-blogissa kirjahyllyyn tehdyn leikkihellan, tajusin heti että haluan tehdä sellaisen myös! Ja Pinterestistä löytyikin sitten jo vaikka ja mitä sopivilla hakusanoilla! Meillä ei ihan kovin paljoa leikkikeittiöleikkejä harrasteta mutta sen verran kuitenkin että Ikean kattila- ja kauhasetit on pojalle hommattu. Tietenkin olen haaveillut leikkikeittiöstä jotta pääsen itse räpeltään ja onhan se nyt hyvä tarjota virikkeitä. Kuitenkaan en koskaan (ennen tätä) keksinyt että minne sen hellan oikein sijoittaisi. Tuo hylly ei ole varmastikaan kovinkaan montaa kertaa missään kuvissa näkynyt mutta se on siis meidän dvd/konsolipelihylly. Kun jäbä oli vauva, tyhjennettiin alimmat hyllyt ja nostettiin rojut koko hökötyksen päälle. Koskaan ei alimpiin hyllyihin mitään sitten tilalle laitettu, joskus on torkkupeitto saatettu kääriä sinne sohvalta lojumasta. Siinä se siis oli ollut koko ajan silmieni alla: potentiaalinen paikka hellalle!


"Kaakelit" on jäbän vanha tabletti ruokapöydästämme, hella on tehty valkoisesta ja mustasta sisustuskontaktimuovista. Kukkatarrat ovat kaakelitarroja ekasta yhteisestä kodistamme jolloin nuukuuksillani kiinnitin ne sinitarralla jotta hyvät kukat ei jää sinne meidän muuttaessa pois. Järkevää, sillä nyt niille löytyi paikka. Toisen reunan "drunk octopus wants to fight" -naulakot ostettu Tigerista, kattilat ja kapustat tosiaan Ikeasta. Ompelin patalapun ja patakintaan tilkuista, paistetun munan virkkasin ja se onkin toistaiseksi ainut leikkiruoka. Sitä onkin sitten hyvin ahkerasti paisteltu. Onneksi muita konkreettisia leikkiruokia odotellessa voi keitellä monet mielikuvituskalakeitot!






Ja voi morjens mitkä kuvat. Se siitä luonnonvalosta sitten, nähdään taas keväällä. Olen kuitenkin niin innoissani tästä keittiöstä etten malta odottaa vapaapäivään jolloin olisin auringon kanssa yhtä aikaa kotona. Olen just se jonka on pakko saada blogata heti!

19 kommenttia:

  1. Tuo leikkihella kirjahyllyssä on kyllä loistava keksintö! Kivat patalaput olet tehnyt ja tuo paistettu muna on huippu! Muistan nähneeni jossain (kirjassa?) ohjeita erilaisiin ruokavirkkauksiin, mutta sulta taitaa homma onnistua ilman ohjeitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on kerrassaan nerokas idis! Ja mitä virkattuihin ruokiin tulee niin ohjeista on vain haittaa :D

      Poista
  2. Onpa ihana leikkipaikka lapselle <3 Ja olet kyllä näppärä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta tuli kyllä aika ihana :) Eikä vie yhtään extratilaa!

      Poista
  3. Mainio sisustuselementti, ja ruoka tarjoillaan heti lämpänä tästä keittiöstä ;) Lastaakin kokki pitää ammattimaisesti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtä hyvä sisustuselementti olkkariin kuin siellä törröttävä muovinen liukumäki ja pahvilaatikosta tehty mökkikin :D Joku onkin joskus sanonut että meidän olkkari näyttää leikkipuistolta, nyt siis vielä enemmän.

      Ja joo, lastaa pidetään hyvin ammattimaisesti!

      Poista
  4. Vau, hieno toteutus :) meillä leikkii vieläkin (5 ja 3v) pojat palikoilla, ei kelpaa valmiit ruuat leikkiin :D ihan turhaan hankin kasan "ruokia".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin tuo paistettu muna on ollut hitti, en sit tiedä että miten muut, pitää kokeilla!

      Poista
  5. Nuo kukkatarrat! Nehän on kuin Flora-paketeista 70-luvulla saadut tarrat!!!
    Hieno on keittiö, kyllä siinä kelpaa paistaa muna jos toinenkin!

    VastaaPoista
  6. Loisto idea!! Ja kuvaaminen on enemmän kuin haastavaa kun ei valoa ole :( Kaikki kuvat jotka itse olen ottanut on niin TUNKKAISIA!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on haastavaa, tuntuu että vaikka miten säätäisi (näihin en kylläkään säätänyt mitään) niin ei vaan saa hyviä, sitten turhautuu ja lakkaa yrittämästä. Tajusin just että meillä on töissä aivan sikahyvä valaistus joten voisin ehkä talvella kuvata valmiit käsityöt siellä ihan vaan käytävällä valkoista seinää vasten, normi työajan jälkeen tietenkin. Hmm, täytyy miettiä...

      Poista
  7. Integroitu hella, how cool! ;)

    VastaaPoista
  8. Komppaan edellisiä, loisto idea. Aina ei tarvitse hankkia sitä valmista brion hellaa joka sitten kohta löytyy roskalavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei, vaikka hui, ei kai sentään roskalavalle päätyisi, mutta kuitenkin, tästä saa muutamaa ruuvinreikää huomioimatta normihyllyn takaisin alle puolessa minuutissa :)

      Poista
  9. Siis ihana! Nyt äiti virkkaamaan/neulomaan/ompelemaan niitä kaloja sinne pataan...

    VastaaPoista
  10. Mahtava idea! Oikea tilaihme. Saatoin jo luvata samantyylisen ratkaisun meidän pikkulikalle.

    VastaaPoista