Sivut

torstai 27. maaliskuuta 2014

Chugga chugga two two eli junasynttärit suunnitelmissa

Jäbällä on parin viikon kuluttua 2-vuotissynttärit ja koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, olen aloittanut hyvissä ajoin teeman kasaamisen. Ja se teema on ylläri ylläri: juna! Googlettamalla löytyy yhtä sun toista tuolta rapakon takaa mutta kaikki tuntuu pyörivän kovasti Tuomas veturin ympärillä. On meilläkin toki sellainen, kauko-ohjattava, mutta haluan vähän erityylistä juttua kuitenkin. Enkä mitään vintagejuniakaan.

Mulla kävi mieletön tuuri kun oikeasti ihan vahingossa törmäsin tähän Kimperin pupujunapaitaan! On meinaan ihan älyttömän hieno! Tosin olisin halunnut t-paitana mutta en löytänyt kuin pitkähihaisen ja hihattoman niin tämä se nyt sitten on.


Olinkin jo päättänyt että teippaan lattiaan kiskot sähköteipistä (törmäsin sellaisiin kuviin Pinterestissä) mutta kun tietenkin selasin Kimperin muuta valikoimaa että oisko mitään samoihin postikuluihin ja törmäsin tähän valmiiseen raidelattiateippiin niin hypin jo oikeasti riemusta! Vähän kätevämpi! Mukana tuli myös tuollainen veturi mikä näyttää sopivan myös Brio-junarataan mutta en tiedä uskallanko antaa sitä pojalle kun voisin kuvitella siitä syntyvän aika megalomaaninen kriisi kun siinä ei ole magneettia eikä sitä saa siis vaunuihin kiinni. (Kiinni eli "kii" on nyt ollut viime viikkoina se mikä aiheuttaa paljon kiukkua. Joka asia on joko kii jos ei pitäisi olla tai sitten sitä ei saa kii vaikka haluaisi sen olevan kii. Joka tapauksessa, "kii" ja kauhee huuto.)



Ollaan säästetty Brion lelupaketeissa tulleita vihkosia koska jäbä tykkää selata niitä junien kuvia. Nappasin muutaman, liimasin vastakkain juna-aiheisia sivuja ja leikkasin ympyröitä niistä ja surautin ompelukoneella nauhaksi. Kas, ilmainen junateemainen koriste!



Olen myös tehnyt tulostettavat pdf:t valmiiksi mistä voin sitten askarrella jotain coctailtikun päässä olevia liikennemerkkejä tarjoilupöydän antimiin mitkä ovat toistaiseksi vielä yksi suuri kysymysmerkki.


Muutakin on koneella valmiina odottamassa tulostamista H-hetkeä varten.


Olen myös jemmannut kaikki jäbän junaliput ajatuksena kehystää ne kunhan niitä on tarpeeksi paljon koska noi on tosi kivoja ja täällä nyt vaan satutaan tykkään niistä junista. Ehkä niistäkin voisi jotain kehitellä.


Viime vuonna lapsen synttäreillä oli ensimmäisen vuoden ajalta kuvia polareideiksi muokattuina roikkumassa langalla josta vieraat sai napata itselleen yhden (tai useamman) ikään kuin kiitoskortiksi. Tykkäsin ideastani niin paljon että tänä vuonna on tulossa vastaavanlainen juttu mutta kaikki kuvat liittyvät jotenkin juniin tai rautateihin viime vuoden aikana. Kuvatilaus on siis jo vetämässä.


Viime vuodelta jatketaan perinteenä myös Photo Boothia joka tulee oleen jollain lailla junateemainen sekin. Pitänee ruveta askartelemaan kivimiehiä pahvista!

Ruokapuoli on siis vielä mysteeri. Askarrellako tarjoilut junamuotoon vai laittaako vain junarata sähköveturineen pyörimään lautasten sekaan ja että liittyisikö ruuat teemaan vai ei. Haaveilin että olisi jotain yksittäispakattuja kökköjä sellaisessa tarjoiluvaunussa, ikään kuin kärrymyynti, mutta en taida ihan niin paljoa viitsiä panostaa että alkaisin hankkiin sopivaa kärryä.

Mut joo, huh huh, vaikka ja mitä on idealistalla, en tainnut häitänikään varten uhrata näin paljon ajatuksia tämmöseen. Mistään ei varmaan saa aiheeseen sopivia lautasliinoja. Ei taida olla VR:lläkään omia mitä vois nyysiä/kerjätä, heh. Ja voihan siis olla että kaikki menee vielä mönkään. Pessimisti ei pety. Tosin toivon että ainakin tämä flunssa olisi siihen mennessä jo selätetty.

33 kommenttia:

  1. Kui siistit synttärit tulossa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon mukaan :D Ajattelin että ihan VR:ää kunnioittaen voisi laittaa vessan oveen post it -lapun: "epäkunnossa" ;)

      Poista
  2. meillä aina tehtiin kaikenlaisia hassuja kakkuja kun oltiin pieniä. ei todellakaan sellaisia unelmakakkuja kun nykyään näkee pinterestissä mutta äiti leipoi kääretorttupohjaa ja niitä latomalla ja leikkaamalla sai vaikkapa just junan tehdyksi. renkaat (tai mitkä junissa nyt on, pyörät) sellaisista lakritsi-rullista kun irtokarkkihyllystä saa ja ikkunat jostain muusta. matkustajina junaa odottamassa nallekarkit.

    tulipa äitiä ikävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sellaiset on ihania! Nostalgisia! Ei ollut tosiaan vielä kaikenmaailman massoja ja koristeita kaikkien saatavilla ja yleensä kakuissa oli aina päällä kerma eikä mitään kaulittavia asioita ja kummallisia kreemejä. Mä teen todennäköisesti just semmosen 90-luvun kakun kun en osaa noita tommosia mitä just kaikissa leivontablogeissa ja pinterestissä on :D

      Poista
    2. ja parasta on että äiti tekee edelleen ihan samanmakuista täytekakkua.

      vaikka itse väännänkin kaikenlaisia vähän haastavampia juttuja niin kyllä se äidin kakku vaan on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvää.

      Poista
  3. Meidän äiti teki joillekin 90-luvun synttäreille jäätelöjunan. Keulan piippu oli tietty lakupala ja pyörät myös. Juna katosi muisteloideni mukaan varsin nopeaan ! Tai voi olla että se suli, höh.

    Ihan huippu synttärit tulossa, juhlakalu ja vieraat ovat varmasti mielissään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, olenkin tainnut joskus jossain törmätä vastaavaan! Mua just ahdistaisi se että ehtii sulamaan, juhlissa kun ei aina niin skarppina ehdi tarkkailemaan että missä vaiheessa täytyy ruveta ryhtyä toimenpiteisiin jäätelön pilallesulamisen suhteen.

      Toivon todella että tulisi huiput! :)

      Poista
  4. Kii ... :D Mainio idea synttäreille! Meidän viimeinen vauva täyttää 7 vuotta, synttäri puuhia siis meilläkin...Ystäväni on korutaiteilija, hän tulee tyttöjen kanssa korupuuhailemaan :) Meidän pojan hassu lause oli kaappasuväbäin...ei ollut harmainta aavistustakaan mitä ois tarkottanut mutta kaikkialla kaikui tuo kaappasuväbäin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tytöt varmasti rakastavat korupuuhastelua!

      Kaappasuväbäin :'D Aika edistyksellinen verrattuna tuohon "kii" :D

      Poista
  5. Mä muistan joltain lapsuuden synttäreiltä kun äiti teki pari perinteistä pyöreää täytekakkua vierekkäin ja sitten niitä kiersi junarata lakritsista ja tietenkin oli järvi sinisestä nonparellista ja siellä ankkoja ja mitä liekään :) Mutta ihanat synttärit varmasti tulossa! Ihana pikkuinen junafani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi, kuulostaa aivan mahtavalta kakulta!!!

      Tuo junafanius on kyllä niin suloista! Tänään taas katseltiin koneelta junavideoita joita jotkut ihanat ovat ymmärtäneet ladata youtubeen!

      Poista
  6. Oi miten kivat kemut tulossa! On varmaan teidän jäbä aika liekeissä! :) Varmasti pienen ihmisen ilo ja riemu on kaiken vaivan arvoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä monesti on niin että kun sen innostuneen naaman näkee, ei mikään vaivannäkö tunnu liian suurelta!

      Poista
  7. Ihanan kuuloiset juhlat tiedossa! Muistakaa myös ainakin seuraavat:

    - Jotkut hassut kuulutukset, ainakin se perinteinen ravintolavaunussa on tarjolla sitä ja tätä, tervetuloa!

    - Jokaiselle vieraalle tietenkin junalippu, jotka voi jakaa esimerkiksi ovella ja päivänsankari saa jollain vempeleella ne sitten leimata.

    No eipä niitä lisäideoita niin paljoa tullutkaan, ehkä joku hauska junaleikki? Pahvilaatikosta askarreltu leikkiveturi ja kuskin lakki lapsille, joissa lapsivieraat saavat toteuttaa omaa photoboothiaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo, kuulutukset! Voiskin nauhottaa etukäteen ja muuntaa ääni semmoseksi että kaikuu jossain hallissa ja sit semmonen plimplom siihen alkuun. Saas nähdä jaksanko mut ois aika cool!

      Mietin junalippukutsukortteja mutta laitoinki sit vaan perinteisesti sähköisen kutsun faces.

      Poista
  8. oi tsiisus mun lapsella on synttärit kuukauden päästä ja nyt jo alkaa ahdistaan, mää haluan sille lapsihanalle jotain toosi kivaa kanssa. Saas nähhä, inspiroit ihanasti tässä odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi aika pienelläkin vaivalla voi saada vaikka kuinka hienoja juttuja aikaan! :) Nyt vaan ahkeraa googlausta/pinterestissä pyörimistä!

      Poista
  9. Kuulostaa ihanalta! Mietin jo viimeksi että toi kuvajuttu kuulosti tosi hyvältä ja kätevältä idealta, saa kiitoskorttiasian hoidettua samalla :) Ja jää muisto vieraille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se kuvajuttu oli tosi tykätty kyllä! Sitten kun niitä tosiaan on silleen reilusti että valinnanvaraa riittää. Tajuttiin tosin vasta kun osa vieraista oli lähtenyt, että niihin voi kirjoittaa taakse tai siihen valkoiseen osaan alas jonku kiitostekstin tms. Tällä kertaa pitää laittaa tussi heti esille!

      Poista
  10. Hips. Ainakin clas ohlsonilla on myynnissä sellaisia pyöreitä, pieniä magneetteja joita saa kätevästi liimattua (kuumaliima, epoksiliima, liimamassat..) vähän vaikka mihin kiinni.. Eli sillä sais tökättyä sen veturinki niihin vaunuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla itseasiassa on semmosia magneetteja askartelutarvikeboksissa ja hetken jo mietin että pitäisiköhän liimata tohon mutta en vielä liimannut. Jos se vaikka hyväksyisikin sen että kaikkiin vetureihin ei nyt vaan pysty lisään vaunuja. En vielä antanut sitä sille tosin.

      Poista
  11. Ihan mahtavat suunnitelmat! Tuli tossa mieleen, että voithan sä kuumaliimalla/pikaliimalla kiinnittää tuohon junaan sopivan kokoisen magneetin :)

    VastaaPoista
  12. Mahti junasuunnitelmat. Nuo lasten junaliput on söpöjä. Harmi että meille niitä kertyy niin vähän, täällä saarella kun ei ole junia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi liput on kyllä tosi söpöjä! Joskus on lähijunissakin antaneet mutta suurin osa taitaa olla ihan pitkän matkan junista, tosin aina niissäkään ei anneta, riippuu niin konduktööristä. Mutta ihania ovat, pakko jemmata :D

      Poista
  13. Huh, mitkä suunnitelmat. Meillä lähestyy samat maagiset 2v-juhlat, enkä oo edes päivää vielä valinnut. Liimaa joku pikku magneetti sen junan perään, niin sit se tarttuu brioihin. Meiän ipana-apinalla ei taida kyllä edes olla mitään niin suurta suosikkia, että siitä olisi teemaksi. Lamput? Kielet? Joo, ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lamputhan ois hyvä teema! Sopis meidänkin pojalle! Kuten myös lentokoneet ja Teletapit.

      Poista
  14. Oi vitsit, mahtavat juhlat teille tulossa! Oot kyllä huippu äiti kun jaksat panostaa niin paljon pojan juhliin. :) Varmasti poika tulee olemaan niiiiin innoissaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh mutta ei kannata vielä riemuita ennen kuin H-hetki koittaa ja olen oikeesti saanut kaikki toteutukseen asti :D

      Poista
  15. 2v! No sitten se selittääkin mikä iso poitsu tuossa uudemmassa postauksessa söi tappileipää :D

    VastaaPoista