Sivut

torstai 2. tammikuuta 2014

Saumurifanit

Mun saumuri tekee ihan paskaa saumaa. Ne lähtee purkautumaan todella nopeasti enkä oikein osaa etsiä vikaa. Odotinkin innolla joulun aikaa että pääsen ompelemaan äitini saumurilla ja ai että on hyvä! Oon nyt kaikista random tilkuistakin vääntänyt paitoja pojalle, kuvailen niitä sitten myöhemmin. Nyt on työn alla muutaman raksahaalarin fiksailu ja sen semmoista. Pitäisi viedä se oma saumuri jonnekin ammattilaiselle/korjaajalle mutta oikeasti jo salaa haaveilen että kun nyt palaan töihin niin jos saisi sen verran säästettyä että saisi ostettua uuden ihanan saumurin.

Mutta sitä minä tässä olin kirjoittamassa että mulla on aika vekkuli ompelukaveri. Ei tarvi pelätä että työntäisi sormeaan neulan alle tai saumurin leikkuuterään sillä käsipyörä on kaikista hauskin!


14 kommenttia:

 1. Kiinnostus koneisiin alkanut ;) Onneksi vain pyörään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pyöristä ja koneista on ollut kiinnostunut AINA! Onneksi saumuristakin löytyy pyörä :)

   Poista
 2. jos vähän paremmin kerrot vikaa.laita vaikka kuvaa tikistä tms niin voisi hahmottaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin laittaa kuvaa kunhan palaan kotosalle mutta mun mielestä siinä ei silmin nähden oikein ole vikaa mutta lähtee tosiaan purkautumaan tosi herkästi. Kun en minä niitä langanpäitä päättele kun tuntuu ettei muidenkaan saumureiden kanssa ole tarvinnut. Nyt mitä viime aikoina oon sillä ommellut niin olen vahvistanut ompelukoneella saumojen alkuja ja loppuja mutta eihän se kovin mielekästä ole. Se mun saumuri on kolmelankainen, kaikki muut joilla olen ommellut, ovat nelilankaisia. En muista varmaksi että onko se aina tehnyt yhtä paskaa tikkiä, mun mielestä ei ihan noin paskaa eli voisi johtua ihan asetuksistakin siis. On siis tosi vanha ja kaatopaikkatuomiolta pelastettu mulle aikoinaan.

   Poista
 3. Haha.... how funny. My son (3 and half) does exactly the same thing.

  VastaaPoista
 4. Mikäköhän lukihäiriö taas iski... Mun silmissä saumuri taipui samuraiksi - monta kertaa. :D "Mun samurai tekee ihan paskaa saumaa." Hei mullekkii oma samurai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luin jostain syystä ton otsikon jotenkin smurffiksi tms. Joskus silmät tekee kepposia :D

   Poista
 5. Hih, oli pakko katsoa useampaan kertaan. Ihana video! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäbä tykkää itekin katsoa tota, katsoo hartaasti ja sit nauraa :D :D Ja uudestaan!!!

   Poista
 6. Ihana!
  Mä käytin mun mummon saumurin huollossa (se oli aivan jumissa) ja se huolto makso 350 e (!)
  Sillä hinnalla ois saanu jo uuden, vaikkakin huollon kaverin mukaan ei tietenkään niin hyvää, jaa'a, uskoiskohan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytin pari vuotta sitten saumurini korjaajalla kun oli kans ihan jumissa, ei kulkenut enää mihinkään. Muistaakseni korjaus maksoi tyyliin 50 tai 60 e. Mutta muuta huoltoa sille ei varmaan kyllä tehty kuin että vika korjattiin kun en muuta tietty pyytänytkään. En tiiä, tekis kyllä niin kovasti mieli uutta, luulen että tuo vanha saisi vielä rakastavan kodin varaosina jostain alan liikkeestä, nimittäin silloin kun tuon korjasivat, sanoivat ettei osaa olisi saanut enää mistään mutta sattui oleen varaosakoneessa sellainen.

   Poista