Sivut

perjantai 29. marraskuuta 2013

Marimekkojoulukalenteri? Joo!

Nelliinan vaatehuone -blogissa on ollut kahtena joulukuuna kenkäjoulukalenteri missä hän on esitellyt yhden (UPEAN!) kenkäparin päivässä sisältäen jonkin faktan. Mä en ole blogijoulukalenteri-ihmisiä mutta tänään ajattelin kun olin ystäväni kanssa Marimekon pikkujouluissa alennusten perässä juoksemassa että hitto, mulla on ihan sikana kaikkea Marimekkoa ja nimenomaan juoksen pää kolmantena jalkana alennusten perässä, ystävämyynneillä, kanta-asiakaspäivillä, lisäalennuksissa jne. Nuorena opiskelijabudjetilla eläessä se oli harvinaista luksusta, että sai/osti jotain Marimekkoa, sitten kun meni töihin ja rahahanat rupesi virtaamaan, sitä rupesi osteleen enemmän. Ja mitä aikuisemmaksi mieli muuttui, sitä enemmän alkoi nimenomaan laadun takia ostamaan kun nyppii niin kamalasti se kun vaatteet hajoo käsiin samantien. Sitten jäi koukkuun. P-A-H-A-S-T-I.

Tämä blogi ei perinteisesti ole keskittynyt semmoseen "katsokaa, mulla on tavaroita" -hehkutukseen eikä ostosten kirjaamiseen mutta onhan se varmasti käynyt ilmi että Marimekolle sydämeni sykkii ja kovaa!

Niin että mitä löytyy astiakaapista? Mikä on vanhin käytössäni oleva Marimekkotavara? Montako raitapaitaa? Mitä olen ostanut surutta normaalihintaisena? Unikkobuumi 10 vuoden takaa? Mikä muki on niin ihana etten malta käyttää? Mitä tavaraa hain suurinpiirtein kyynärpäätaktiikalla koska kaikissa sistusblogeissakin oli? Ja ne ihanimmat ompelukset?

Tuskin kiinnosta mutta ei se mitään, keksin tämän tänään ja laitan tuulemaan!

Omia ommelluksia on täällä blogissa pilvin pimein aiemmin esiteltykin. Kuten tämä bannerissakin keikkuva Siirtolapuutarha-minuuttimekko. Ai niin, se Surrur-kirjakin tosiaan! Loppumaton inspislähde!

Ja todella toivon että multa löytyy muutakin postattavaa eli tämä on vain lisuke. En tiedä miksi, mutta nolottaa vähän jo valmiiksi.

41 kommenttia:

  1. Hauska idea, eikä yhtään noloa!. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeij! Sen vuoksi vaan "nolottaa" koska tää ampuu aika paljon varsinaisen aihepiirin ohitse.

      Poista
  2. Kiinnostaa kiinnostaa! Eipäs nolostella turhia siellä.

    Onko ne Marimekon vaatteet oikeasti hyvälaatuisia vielä nykyäänkin? Ainakin pukuompelun opettajani, joka oli ollut itse nuorena Marimekolla leikkaajana, kertoi, että Jokapoika-paitojen kankaat olivat 70-luvulla paljon tiiviimpiä ja painavampia kuin esim. 90-luvulla, jolloin ne olivat jo melkoista harsoa entiseen verrattuna. Itseäni on nyppinyt niiden puuvillakankaiden rypistyvyys, on vähän vaikuttanut, että lakanakankaalla on printti ja hinta sen jälkeen 40E/m. Kertoilin omassa blogissani vähän aikaa sitten, kuinka innostuin taas Marimekosta. Tilaisin vähän kankaitakin sitten, ja hieman nyppi kyllä nähdä ne lakanan oloiset kankaat livenä. En ole vielä ehtinyt tehdä niistä mitään, joten varsinaista käyttökokemusta ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minä en voi verrata 70-luvun Marimekkoon koska en ole 70-luvulla elänyt vaan vertaan siihen että jos ostan kankaan tai vaatteet Marimekosta kuin että ostaisin kankaan tai vaatteen jostain ketjuliikkeestä mistä aiemmin ostin niin onhan se ero aivan käsittämätön! Vaikka Marimekkokin oisi kuinka huonolaatuista tahansa verrattuna entiseen niin on kyllä ruotsalaisten halpaketjujenkin laatu heikentynyt valtavasti.

      Poista
    2. Ja lisään vielä että ne perus Maripuuvillakankaat on kyllä pysyneet tosi hyvinä, mutta noi trikoovaatteet ei varmaankaan jälkipolville säily mutta ei niiden tarvikaan. Pääasia että pysyvät hyvän näköisinä kuitenkin huomattavasti pidempään kuin halpaversionsa. En osta kovin usein vaatteita niin ketuttaa sitten kun uusi lemppari oisi ekan pesun jälkeen huonona.

      Poista
  3. Ihan parasta! Ei kannata nolostella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin tää ja kohta rupeen jo lifestylebloggaajaksi :D Ei ku hetkonen, kässäblogit kai lasketaan jo siihen kategoriaan...

      Poista
  4. Siis täähän on aivan loistoidis!

    t. Marimekon raitasukkikset jalassa :)

    VastaaPoista
  5. Hahahaha! Ihana tuo lause: Tuskin kiinnostaa, mutta ei se mitään. Just hyvä idea ja varmasti kiinnostaa monia!

    VastaaPoista
  6. Älä nolostele! Ihana idea (:
    T. Toinen Marimekosta sekoava

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa kivalta, vaikken Marimekolle itse niin lämpenekään! :)

    VastaaPoista
  8. Siiis ihan huippu!tekis mieli kopsata idea, mutta jouluun asti oon reissun päällä niin taitaa olla kaikki mariaarteet omassa pesässä kaukana!

    VastaaPoista
  9. Kiva idea, älä nolostele, koska ei sun blogis mihinkään muutu yhdestä Marimekko-joulukalenterista. Mä kanssa ostelen välillä marimekkoa, mutta säästäväisesti. Tietenkin täällä UK:ssa asuessa noita mahdollisuuksiakaan ei ole yhtälailla. Innolla odotan kalenteria.

    VastaaPoista
  10. Ihana idea. :) Malttamattomana jään odottamaan tulevaa.

    VastaaPoista
  11. Jee, kuulostaa hauskalta! Itekin kirjoittelin juuri "omassa paikassani", että yritän olla nolostelematta sitä, miten paljon innostun kaikista blogijoulukalentereista. ;D Kun tiedän kuitenkin, että juurikin blogimaailmassa en oo ainoa tämmöisiin hurahtava. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogijoulukalenterit on parhaimmillaan kyllä huippuja mutta sitten on niitäkin että ei tule muita päivityksiä juuri ollenkaan ja jos aihe on plaah niin harmittaa.

      Poista
  12. Tuo siirtolapuutarhamekko on rakkaus. ;__;

    VastaaPoista
  13. Hei huippu idea minusta!! Kyllä kiinnostaa. :) Marimekoltakin löytyy niin paljon erilaista tavaraa ja kuosia, joista osa on ollut tuotannossa iät ja ajat ja osa vain hetken, joten todellakin kiinnostaa, mitä muiden kaapeista löytyy. Terveisin stalkkeri. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään "stalkata" toisten koteja ja kamoja, varsinkin Marimekkoa, juu!

      Poista
  14. Kiva idea ja nimenomaan ne analyysit miks just tää kuulostaa ihan parhaalta! Mullakin on minikokoinen siirtolapuutarhakuppi jota en käytä koskaan koska se on niin pieni, mut ai että tykkään kuosista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa tulla lähinnä hehkutuksia että sain tän sikahalvalla! Ja sit taas koottuja selityksiä niihin kalliisiin että miksi oli oikeutettua ostaa :D Mullakin on semmonen pieni Siirtolapuutarhakippo :) Tosin nykyään on myös isompikin!

      Poista
  15. Yks Marimekkohullu täältäkin sanoo että jee, oikein mainio idea!

    VastaaPoista
  16. Ihana idea! Ja hmm..multa löytyy yllättävän vähän Marimekkoa, yksi mekko johon en nyt edes mahdu :D, pari kukkaroa ( toinen sulta saatu ja toinen äidin siskon vanha ), servettejä..hmm, ja ehkä jotkut sukat? Ja pipo! On ne niin hintavia, etten useimmiten raaski ostaa :T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei niitä normaalihintaisena kauheen usein pystykään ostaan :/

      Poista
  17. Mä ainakin haluan nähdä Marimekko-kalenterin! (jos tästä vihjais oikealle Marimekolle, niin saataisko me joku lisäale tms verkkokauppaan? ;) )

    nim. tänäkin aamuna MM:n verkkokaupassa surffaillut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Njääh, nythän on tänä viikonloppuna muutenkin Marikylän jäsenille -30 % kaikki vaatteet ja tietyt korut ja kaikki muut tuotteet -15 %. Semmosen uutiskirjeen ainakin muistelisin lukeneeni.

      Poista
    2. Niin on, mutta eikö meille vois tehdä vielä jonkun lisäkampanjan? ;) Vähän ois hienoo..

      Poista