Sivut

tiistai 26. marraskuuta 2013

Himmelihommia

Vuonna 2008 tein himmeleitä perinteisesti oljista ja menetin hermoni, viime vuonna vessapaperirullahylsyistä joulublogia varten ja tänä vuonna onkin vuorossa mehupillit. Tuli upea! Lisäsin joukkoon vielä keltaisia puuhelmiä jotka ovat peräisin jostain vuosituhannen alkupuolella hajonneesta helminauhasta. Kannatti säilöä yli 10 vuotta, löytyihän niillekin viimein paikkansa!





32 kommenttia:

  1. No väriä nyt elämääsi tarvitsetkin! Hieno himmeli!

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno! Ja noi helmet sopii tohon ihan loistavasti! Kauan sulla meni ton tekemiseen? Oon ennenkin noita pillihimmeleitä jossain ihastellut, että josko itsekin ehtisi/jaksaisi väkertää moisen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmet kyllä sopii hyvin! Jotain 3-4 tuntia meni, leikin tosin osan ajasta samalla jäbän kanssa noilla pilleillä. Mutta siis yhden päivän projekti kuitenkin jos tekee näin pienen ja yksinkertaisen.

      Poista
  3. Vau! Olen niin päättänyt, että himmelit on ensi joulun ykkösprojekti. Enää pitää muistaa, että olen tällaisen päätöksen tehnyt...

    VastaaPoista
  4. Hieno! Voittaa melkeen sen vessapaperihylsy teoksen. Ei toki ihan..

    VastaaPoista
  5. Minä olen samoissa hommissa :) teen mustaa kristallin muotoista. Seuraavana odottamassa juurikin keltaiset pillit lastenhuoneeseen. Käypä tsekkaamassa teippitarha.fi paperipillit..siis niin ihania, että täytynee tehdä kai useampikin himmeli. Kaikkeen voi hurahtaa... Apua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vaaleansinisiä pillejä odottelemassa lastenhuonetta :D Tosin niistä ajattelin tehdä jotain ei-jouluista, että vois olla aina esillä :) Perinteiset himmelit kun miellän niin jouluasioiksi etten kykenisi ympärivuotiseen killumiseen.

      Joo noi paperipillit on upeita! Mä vaan enempi tällä hetkellä ainakin tykkään yksivärisistä, himmelitarkoituksessa siis :D

      Poista
    2. Mulla roikkuu aito,olkinen himmeli ympäri vuoden olohuoneessa. Oispa joulu ainainen..ei vaan, meillä ei ole koskaan ollut himmeliä kotona, eikä oikein missään tutuillakaan, joten mulle ei tule joulu mieleen siitä. Mutta olen kyllä huomannut monen meillä vierailleen kasvoilla hämmästyneen ilmeen juhannuksen tienoilla :)

      Mä ajattelin sellasesta kuviopillistä sellaista tosi yksinkertaista mallia.
      Ja kohta heillä oli joka huoneessa himmeli autotallia myöten....

      Tuollaisessa isommassa kuviollinen pilli olisi varmaan tosi levoton.

      Poista
    3. Meillä on aina ollut kotona himmeli jouluna joten assosioin sen tosi vahvasti jouluun :) Joo, joku tosi yksinkertainen voisi toimiakin kuviopilleillä mutta jotenkin kaikki mitä tähän mennessä olen nähnyt niistä tehtyjä, eivät ole mun silmääni hivelleet. Onneksi makuja on monia :)

      Poista
  6. Hieno tuli. Itse aikanaan turhauduin olkiin, mutta tänä vuonna yksinkertaistin mallia rankasti, aloitin mehupilleillä ja pääsin viimein olkiin asti. Ite voisin kyllä mehupilliversiota pitää ympäri vuoden (ainakin noin hienoa keltaista), noissa olkisissa on enemmän jouluhenkeä. Tosin oli kyllä pakko ripustaa nää heti kun sain valmiiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä tuo keltainen on just tosi jouluinen kun on niin "lähellä" sitä olkien väriä tietyllä tapaa. Ja tuo tuollainen perinteisen himmelin tyyppinen malli on niin jouluinen että vaikka tekisi mistä niin joulukoriste mun silmään olisi :D Mutta onneksi voi tehdä muunkin mallisia, jos ympärivuotiseen käyttöön mielii :)

      Poista
  7. Ei morjens. Pakko saada. Tehdä. Jotain. Nyt. Miksei meillä ole yksivärisiä pillejä? Olisiko värioksennus pastellisävyissä sopiva lastenhuoneeseen? (Ei.) Huomenna haen pillejä. Upeaa. :D

    (Näin järkevää ja monisanaista tekstiä saa aikaan lelukaupan myyjä työpäivän jälkeen tähän aikaan vuodesta. Argh.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä oli ainakin Tiimarissa pillit (ja muut lastenjuhlakamat) 90 % alenuksessa!!!! Siis 90 % Siellä oli noita keltaisiakin pillejä, arvaa vaan kuka osti ne jo aikapäiviä sitten ja täysihintaisena. No, onneksi ovat edullisia muutenkin :)

      Poista
  8. Ihan superhieno! Tykkään erityisesti noista helmistä ja siitä miten ne sopii tohon. Oon niin ylpee meistä suomalaisista, kun meillä on himmelit. Viime joulun aikoihin näin jollain ulkomaisella käsityö- tai designsivustolla himmelin ja se näytti siinä yhteydessä tosi eksoottiselta ja erikoiselta, samoin sen nimi. Täällä himmeleitä on pidetty vähän mummojen askarteluna, mutta eiköhän se pian muutu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmet kyllä sopii älyttömän hyvin! Ei ole enää mummojen askartelua vaan nämä himmelit, kovasti ovat nousussa ja nimenomaan kaikenmaailman pilliversioina :D

      Poista
  9. Hieno himmeli! Nuo helmet ovat tuossa erinomainen oivallus ja antavat oman erityisen ilmeen himmelille.

    VastaaPoista
  10. Kääk, toi on aivan liian makee ollakseen totta! Love it! <3

    VastaaPoista
  11. Se vessapaperihylsyhimmeli oli kyllä paras! =D Hihittelin sille muuten tässä vähän aikaa sitten, kun itse tein himmeliä vähän pienemmässä mittakaavassa (Siis ihan vain noita pelkkiä "kolmioita" pilleistä).

    VastaaPoista
  12. Toi on kyllä makee. :) Meidän naapurustossa yhdellä perheellä on jätti himmeleitä pihalla. Ne on rakennettu valkoisesta vesijohtoputkestä ja niihin on laitettu jouluvalot. Kivat pimeässä. Mutta tuota pillihimmelin tekoa voisi itsekkin harkita :D

    VastaaPoista
  13. Olkihimmelit ei ole koskaan ollut minun makuuni, mutta täytyypä nyt todeta, jotta tällainen iloisenkeltainen himmeli on kyllä tosi hieno :)

    VastaaPoista
  14. tää on niiiiiin hieno!mun pillit oottaa vieläkin pussissa...no nut sain ehottomasti hyvän syyn alkaa tehdä omaa himmeliä niin nätti tää sun on:)

    VastaaPoista