Sivut

tiistai 10. syyskuuta 2013

Aalloissa siis

Jos nimesin kesäkuussa neulomani vauvapeiton tyttöpeitoksi, tämä olisi sitten poikapeitto koska inspiroidun siitä edellisestä tekemään toisenlaisilla väreillä ja teemoilla.

Sukellusveneen malli on täältä, ylemmät fisut täältä, alemmat kalat sekä valaat ovat ristipistomalleista jostain arkistojeni kätköistä. Muuten tämäkin siis on hyvin Muita Ihania -inspiroitunutta.

Lanka: Novita Miami ja muutama sävy Hjertegarn Roma (huomaa valaskohdasta että on vähän paksumpi lanka kuin tuo Miami).
Puikot 3,5 mm

Ja silmukoita loin 150 kpl, valmiin peiton koko 75 x 62 cm.




Olen tähän erittäin tyytyväinen! Tämä on siis se iso projekti jota tein niillä puhkikuluneilla puikoilla :D Lahjaksi ystävälle joka sai juuri poikavauvan. Tykkään tosi paljon tehdä näitä peittoja mutta musta tuntuu että pitänee ehkä vähän downshiftata näiden vauvalahjojen kanssa, en ehdi tekemään sitä tahtia mitä tällä hetkellä potentiaalisia lahjansaajia syntyy!

49 kommenttia:

  1. Ihan järkkyihanan superhieno!!!! <3 Ja niin on samaten toi edellisen postauksen kaulahuivi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin aivan törkeen tyytyväinen tähän! Ainut asia mikä harmittaa on se että en vaan osaa valokuvata noin isoja neuletöitä siten että neulepinta näkyisi selkeänä :/ Mutta toisaalta ei sen väliä koska en mä tätä peittoa blogia varten neulonut :)

      Poista
  2. Ihan mahtava taas. Ja ihanat värit!

    VastaaPoista
  3. Siis ääkks, iiikks miten ihana! Tää on se mikä on vilahtanut aiemmin, eiks niin? :D

    VastaaPoista
  4. Ihan huippu-mieletön taas! Onnellinen on hän, joka peiton saa :)

    VastaaPoista
  5. Mahtava peitto ja otsikon biisi alkoi heti soimaan päässä! :D

    VastaaPoista
  6. Ei voi kuin ihailla ja ihmetellä tätä aikaansaanosta ja luovuutta!

    VastaaPoista
  7. Ihana peitto! Mutta ihan parhaat nuo sukellusveneet! Voi kun olisi itselläkin jaksamista noin isoihin töihin. Aloitinkin pesukarhuhuivistasi innostuneena tekemään kettupuuhkaa ja onkin melkein valmis jo! :)Kiitos sulle näistä neulonta vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä alan epäileen että mulla on joku pakkomielle tohon neulomiseen, että onko tää jo sairasta mutta toisaalta, kyllä mä tota peittoa yli kuukauden kuitenkin neuloin eli ei se ihan hetkessä valmistunut :) Mutta kettupuuhka on nopea tehdä! :)

      Poista
  8. No ei oo ihmekään, että puikot kului neuloiksi, oot hetken saanut väkertää! Aivan Ihana, nyt oon kade tuon saavalle vauvalle :D

    Sokru
    sokerimursu.blogspot.fi 

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja samoilla puikoilla olin just tehny sen aiemmankin peiton :D

      Poista
  9. Aikamoinen onnenpoika on hän joka tuon saa! :)

    -piia

    VastaaPoista
  10. Ihana taas tääkin :) Kyl ihailusta huokaillen katon näitä siun kirjoneuletöitä! Kun vaan joku päivä itekkin osais... näistä tulee niin nättejä ja ku pystyis kaikkee omia kuvioita neulomaa ja vaik mitä ihanaa! :D

    VastaaPoista
  11. Magee tämä ja tuo edellinen pesukarhuhuivikin. Sulla on varmaan menossa nyt se aika, kun joka puolelle putkahtelee vauvoja. Mulla oli sama vaihe pari vuotta sitten, mutta nyt alkaa taas rauhoittua niin, että viimeisimmälle kummitytölle ehdin myös peitteen tehdä. Tässä välissä moni kummilapsenikin on joutunut jäämään ilman smmoista.

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt putkahtelee! Täytyy ehkä siirtyä vähän yksinkertaisempiin peittomalleihin tai sitten suosiolla ompelukoneen äärelle :D

      Poista
  12. Kerrassaan upea peitto. Voi kun itselläkin olisi kärsivällisyyttä tuollaiseen. Kirjoneuletta en vaan ole koskaan oikein oppinut.

    VastaaPoista
  13. Kyllä on onnekas lahjan saaja! On jo ihan vakio tämä ihastunut huokaus mitä minulta kuulee aina kun sinulta tulee uusi postaus.

    VastaaPoista
  14. Huh, huh mitä peittoja! Oivaltavia ideoita ja ihania värejä, olet tosi taitava :)

    VastaaPoista
  15. Mahtava! Sä saat kyllä neulomusten nurjastakin puolesta aina niin kauniin ja tasaisen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon alkanut nyt niitäkin sit esitteleen kun tajusin että ne on ihmisten mielestä niin hienoja :D

      Poista
  16. Miten sä saat Miamista noin tasasta ja hienoa? Onko salaisuus niissä puhkikuluneissa puikoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miamista just saakin tasaista! Se on ihanan semmoista mattapintaista, ne kiiltävät ja liukkaat puuvillasekoitelangat on kauheita neuloa, Miami just hyvä!

      Poista
  17. Nää sun peitot on kyllä ihan järkyttävän hienoja!!!

    VastaaPoista
  18. Ihastuttava peitto! Minua kiinnostaisi tietää, että miten kuljetat lankaa nurjalla puolella, kirjoneuletta tehdessäsi? Olen tehnyt kirjoneuletta vaan suljettuna, tyyliin villasukan varteen, ja aivoni menevät nurinkurin, kun mietin nurjanpuolen langankuljetuksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne langat pitää nurjalla olla tietenkin etupuolella eli sillä nurjalla ja käytännössä aina lankaa vaihdettaessa pitää irrottaa kädet puikoilta jotta ne saa kiepsautettua, ainakin sillä tyylillä mitä minä nurjaa neulon. Onhan se hidasta ja vaivalloista mutta oon tehnyt niin paljon etten osaa ajatella sitä mitenkään nihkeänä :)

      Poista
  19. Ihan huikee peitto! Taas! Noi sukellusveneet on mun suosikkeja.

    VastaaPoista
  20. Haha onpas ihana! :p Voisit tekasta mulle tollasen ihan vaan omaks torkkupeitoks :D tai vaikka töihin taukotilaan? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä en ole koskaan saanut aikaiseksi tehtyä aikuisten kokoista peittoa :D :D Töissä olis kyllä kiva :)

      Poista
  21. Näitä sun tasokirjoneuleita kun katselee, niin tulee semmonen olo, että hitto minäkin haluan selättää tuon tekniikan! Siis eihän tähän löydy enää sanoja miten hieno tämä peitto on!! Mahtava!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! :) Ja ihmeessä kokeilemaan, mä olen vasta viime vuosina saanut ymmärtää että joidenkin mielestä tasokirjoneule on hankalaa :D Mä olen tehnyt näitä kakarasta asti xD

      Poista
  22. Kirjoneule ON vaikeaa. Ehkä mäkin vielä joku päivä selätän sen tekniikan! Aivan mahtava tämäkin peitto! Harmittelen taas sitä, että virkkaamalla ei saa tehtyä niin pikkutarkkaa kuviota, kun sen mä haltsaisin paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjovirkkaus on kyllä ärsyttävää kun ei saa tarkkoja kuvioita aikaiseksi :/

      Poista
  23. Wau mikä peitto! Ihan uskomattoman hieno!

    VastaaPoista
  24. Ihana peitto :)Itse kyllä suosiolla otin (ison) virkkuukoukun käteen, kun vauvapeittoja on pitänyt kevät/kesä tehdä sarjatuotantona :D Tuollaista taideteosta vauvat oisivat joutuneet odottamaan varmaan rippilahjaksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä luulen että mä siirryn nyt kans paksuun virkkuukoukkuun kunnes tilanne tasaantuu :D

      Poista
  25. Aivan mielettömän ihana peitto! Kateus taitaa nostaa päätään, miten ihmeessä tuo nurja puolikin näyttää noin siistiltä? Itsellä ei nuo kirjoneuleet aivan noin hyvin onnistu, pitänee harjoitella.. :)

    VastaaPoista