Sivut

tiistai 20. elokuuta 2013

Hullu suomalainen tässä terve!

Tapasin viikonloppuna jälleen siskoni ystävän (Popo Yu) Taiwanista joka on muutama vuosi sitten asunut Suomessa vuoden ajan (ja sinä aikana tutustunut myös siskooni) ja sittemmin reissannut Suomeen joka kesä kuukaudeksi. Hän on äärimmäisen kiinnostunut Suomesta ja suomalaisuudesta ja Suomidesignista jne ja on myös kirjoittanut nyt Suomesta kirjan! Se on ilmestynyt Taiwanissa ja suuren kysynnän vuoksi menossa myyntiin myös Kiinaan.


Kirja on äärimmäisen suloinen, täynnä Popon söpöjä piirustuksia ja valokuvia. Tekstistä en tietenkään ymmärrä yhtään mitään mutta kirja kertoo siis Suomesta, matkailusta täällä, ihmisistä, kodeista, ruuasta ja kaikesta meidän mielestä ihanan tavallisesta suomalaistoiminnasta.




Ja siitä että maisemat ovat aina samat.

Ja että suomalaiset kaupungit ovat kuin legokaupunkeja. Laita tori ja sen ympärille S-market, K-market,   R-kioski, Tiimari, pankki ja ABC niin tadaa, siinä on taas yksi suomalainen kaupunki!


Mutta se kaikista eniten mainitsemisen arvoinen asia on se että kirjassa on kokonainen aukeama minusta. Esimerkillinen hullu suomalainen, tekee neulegraffiteja, kerää kaupasta löydettyjä ostoslistoja ja kiinnittää ulkona koiranpaskoihin pieniä YÄK-kylttejä (no siis kerran tein tuollaisen tempauksen).




Tämä on ihana lisä kokoelmiini :) Thank you Popo!

53 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihanan näköinen kirja ja vitsit miten hienoa siun osuus siinä! :D

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä ihana kirja, oikein suloinen opus mitä on ihana selata vaikkei tekstiä ymmärräkään :)

      Poista
  2. Aivan mahtavaa! Ja täällä sitä luetaan oikein MAAILMANKUULUN ihmisen blogia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt olen jo päässyt Euroopan ulkopuolellekin, tähän asti kun olen edustanut vain saksalaisessa neulegraffitikirjassa ja tanskalaisessa väitöskirjassa :D

      Poista
  3. Vau! Ja suloinen kirja muutenkin! Pystyyköhän tuota tilata jostain..?
    Koirankakkatempaus on hauska idea ja ihan aiheesta. Paljon hauskempi kuin se mitä täällä lähistöllä eräs mies teki, kostokasoja koiranomistajien postilaatikoihin jos näki että kakat jäävät tienvarteen. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä pystyykö, kai jostain taiwanilaisesta nettikaupasta (mikäli semmosta on) jos toimittavat Suomeen.

      Mun mielestä on niin todella ällöttävää kun kaupunkialueella jätetään paskat kadulle. Mä ymmärrän kyllä että maalla ja metsässä (kaupunkimetsä taas on vähän siinä rajoilla koska olisi kivaa virkistysaluetta heillekin jotka eivät halua tarpoa koiransonnassa) mutta kun talvella kaikki kapeat polut hangessa on semmosia että paskaa tarttuu lahkeisiin ja sitten taas isommilla jalkakäytävillä ne on vaan ihan törkeen rumia ja inhottaa jos astuu päälle. Silti tuo postilaatikkoon vieminen on aika rajua, mutta kylttien laittaminen sopivan viatonta mutta kuitenkin käy selväksi että niitä paskakasoja ei arvosteta. Kerran olin niin raivona että suunnittelin meneväni lumikolan kanssa tekeen kaikista lähialueen koiranpaskoista paskavuoren keskelle katua. Mutta se sitten jäi vain ideatasolle.

      Poista
    2. Hahhahhah!! Tuo koirankakkakylttijuttu!!! Kuolen nauruun!! Vähä oot julkkis :)

      Poista
  4. Vau mikä kirja! Ja harmi tosiaan, että kielestä ei ymmärrä mitään. Mutta ehkä se vielä joskus käännetään suomeksikin. :) Ja vähänkö mahtavaa, että oot päässyt kokonaisen aukeaman aiheeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hieno kirja :) Mutta ei se oikein palvele suomalaisia kun tiedetään muutenkin millaisia ollaan 8D

      Poista
  5. Wow, hienoon kirjaan olet päässyt!

    VastaaPoista
  6. vautsi vau!! Kaikkeen sinäkin joudut. Mahtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkeen sitä on kyllä tässä vuosien saatossa tullut päädyttyä :D

      Poista
  7. Ihanan söpö kirja! Siis kun miettii aihepiiriä niin ei ihan ekana tulis mieleen tuosta kannesta :D Rämähdin koiranpaskakyltistä ääneen nauramaan :D Popolle onnittelut kirjasta ja hienoa että oot päässyt edustamaan sinne! Terkuin Teija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannessa on kaikki kuukaudet ja niihin liittyviä suomalaisia juttuja (sama kuva kokonaisuudessaan tuossa toisessa kuvassa) ja onhan kirjan nimikin ihana Suomi :) On kyllä todella suloinen opus, hauskaa oli päästä kirjaan mukaan :)

      Poista
  8. Näyttääpä hauskalle kirjalle - vielä kun ymmärtäisikin jotain! Melkoinen julkkis olet jo ;D
    Huvitti tuo koirankakkatempaus- tekis mieli tehdä samanmoinen - on vaan niin ällöä. Meijän K tais olla 5v kun näki koiran kakkivan hänen lumienkolausvuoren pulkkamäkeen. jouksenteli sukkahousuissa tarkistamaan ja piirteli kasan julisteita joissa iloisen näköinen koira, mutta kikkareiden päällä iso rasti ja musta EI. vikahan ei ole koiran vaan hihnan toisessa päässä. kiinnitettiin julisteita sit kodin ympäristöön. ett semmonen kansalaisaktivisti meillä :)

    VastaaPoista
  9. Aivan huippua! Kyllä sä oon ehdottmasti noilla jutuilla ja siis ihan ittelläs ansainnut ehdottomasti paikan suomikirjaan edustamaan suomalaisia! :)

    VastaaPoista
  10. Koiranpaskakyltit :D Hieno idea! Kun poika oli vauva ja tehtiin paaaaaaljon vaunulenkkejä (nukkui vain liikkuvissa vaunuissa), tuommosia kylttejä ois tarvittu.

    VastaaPoista
  11. Voisin toteuttaa ideasi koiranpaskien YÄK-kylteistä!! Me asutaan Paskikaaressa ( Lapinkaaressa ) ,ihan jumalaton määrä torttuja...Aina on omat ja muksujen kengänpohjat haisevaa mönjää täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ehdottomasti kyltit kehiin! Ne torttukasat on niin raivostuttavia! Etenkin siellä kengänpohjassa!

      Poista
  12. Aivan mainio kirja! Enpä muuten ollut ajatellut asiaa tuolta kannalta, mutta suomalaiset pikkukaupungit (kylät?) tosiaan ovat kuin Legoista tehtyjä, sama kaava kaikissa. Heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään! Tää on ilmeisesti just näitä asioita että pitää olla ulkomailta nähdäkseen tuo tosiasia! :D

      Poista
  13. Oi, minäkin tunnen Popon! Hän on kyllä mainio. Ja näemmä kirjassa on kuva minun siskon kutomista villasukistakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, mahtavaa! Ihanan pieni maailma :) Siinä on munkin siskon tekemät villasukat :D

      Poista
  14. Mainio kirja. Ymmärtäis vaan tekstin. Kiva et oot päässy sivuille. :)

    Kyllä vastuuttomat koiranomistajat muakin ärsyttää ja meillä siis on koira. Asutaan maalla, joten siellä en kerää kakkoja, mutta aina kun mennään kaupungille on kakkapussit mukana. Se on ihan yleisen siisteyden ja hygienian kannalta tärkeää et ne kasat kerätään pois, vääntää se koiruus miten pienen tai ison tortun tahansa. Sitä vois aatella jo koiraa hankkiessaan et taipuuko selkä ja polvet sen verran. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NIINPÄ! Maalla ei haittaa mutta kun kaupungissa tarpoo nilkkoja myöten koiranpaskassa niin rupee pikkusen vituttaan :D

      Poista
  15. Aivan huikeen näköinen kirja! voi kumpa joku suomentaisi tuon joskus :)

    VastaaPoista
  16. Mä oon niiiin ylpee susta! Ihan mahtavaa! Lisäks repesin tolle junailevalle kivimiehelle.

    VastaaPoista
  17. Wautsi! Teikäläinen alkaa ihan tosissaan vallottaa maailmaa :D Mahtaa olla hieno fiilis. Onneks olkoon :) Tuliskohan tuosta kirjasta jossakin vaiheessa vaikka englanninkielistä tai jopa suomenkielistä versiota? Luulis että suomalaiset kääntäjät innostuis kääntämään tuon meillekkin luettavaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tässä rupee oleen jo ihan kansainvälinen tähti ;D

      Poista
  18. thank you Terhi for your help! you are really talented to make things looks better then itself. i must use google translate to read all these comments in Finnish. excited!

    VastaaPoista
  19. Mahtavaa popo!! Todella kaunista ja hauskaa :D

    VastaaPoista
  20. Vielä palailen tänne hieman utelemaan että oletkos ehkä mahdollisesti miettinyt olisiko jo marraskuussa aikaa ja intoa seuraavalle muistikirjahaasteelle?

    T. Yli-innokas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siitä ollut puhetta kyllä muttei vielä ole mitään lyöty lukkoon :)

      Poista
  21. Wow, mahtava juttu :) ! Ja mä niiin muistan ton kakkatempauksen, hihhii :D

    VastaaPoista