Sivut

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Huonetta taas

En uskalla laittaa kehyksiä (enkä isoja julisteita) roikkumaan sängyn kohtaan (tuo hyllysysteemikin vain jalkopäässä) koska pelkään että ne tulee sieltä yöllä alas jonkun päälle. Mitä oon nähnyt muiden lastenhuoneita ja kuvia niistä, tunnun olevani yksin tämän pelkoni kanssa. Vainoharhaisena ostin seinätarrat jotka kokemukseni mukaan kyllä pysyvät hyvin kiinni ja jos kuitenkin putoavat, eivät aiheuta mustelmia eikä muutakaan vaaraa jos eivät suoraan tarrapuoli alaspäin jysähdä suun ja nenän päälle kesken syvimmän unen. Näissä on liitutaulupinta vaikka olin sitä mieltä että kaikki liitutaulumaalipintasysteemit on jo niin nähty etten lähde siihen ollenkaan. Hups. Harmi vaan että keltaista seinää vasten nuo kuumailmapallojen korit eivät kovin hyvin erotu.



Pupuparka näyttää olevan jumissa päädyn ja patjan välissä.

Sängyllä olevat siniset tyynynpäälliset löytyivät Anttilan poistolaatikosta parilla eurolla, säilöin niihin vanua. Olkkarissa ollut pallurarahi otti ja hajosi jokin aikaa sitten ja se oli jo liian pitkään repaleisena lojunut lattioilla sillä tiesin haluavani ottaa vanut talteen koska olen sen verta nuuka ja muka-ekologinen. Lopulta kun ryhdyin purkuhommiin, tuli sitä tavaraa NELJÄ muovikassillista. Eihän sellainen määrä minnekään mahdu säilöön. Niinpä suurin osa on ängettynä noihin puoli-ilmaisiin tyynynpäällisiin ja vetskaria avaamalla voi ottaa sieltä sitten mikäli johonkin tarvitsee. (Tosin varmasti kun vetskarin avaa, menee sinne väliin vanua eikä sitä saa ikinä auki eikä ainakaan enää takaisin kiinni.)


----


Ps. Ootte söpöjä kun olette huolissanne vanusta, unohdin painottaa että kyseessä on väliaikaisratkaisu joten vanut eivät ole jäämässä tuonne, todennäköisesti hyvinkin pian ompelen jotain mihin ne tulee täytteeksi. Jäbä ei osaa avata vetoketjuja ja varmasti huomaan sitten kun rupeaa sellaista edes yrittämään joten silloin tietenkin vien vanut muualle.

Ja anteeksi hyökkäävät kommenttini, ette voineet tietää että olin asiaa jo ajatellut koska en siitä erikseen maininnut.

53 kommenttia:

  1. Et kyllä ole yksin pelkosi kanssa. Mä en myöskään meinaa uskaltaa ripustella tauluja tai hyllyjä sängyn yläpuolelle, kun olen niin varma, että mun tuurilla ne kopsahtaa kuitenkin yöllä jonkun otsaan, vaikka ne olisi kuinka hyvin pultattu seinään.

    Pojallakin on omassa huoneessaan Superman-tapetti sänkyseinällä, ja seinään sängyn jalkopäähän kiinnitettiin skeittilauta hyllyksi. Skeittilautahyllynkin putoominen mua hirvittää, vaikka se on tosi hyvin kiinnitetty, ja pysynytkin seinällä mainiosti jo ainakin puolen vuoden ajan.

    Silloin kun poika oli pienempi, hänellä oli valkoisella seinällä värikkäitä robotti-seinätarroja. Niille seinätarroille tuli lähtöpassit siinä vaiheessa, kun poika innostui niitä irrottelemaan jatkuvasti seinästä, ja liimailemaan milloin mihinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä etten ole yksin, en sitten ihan vainoharhaiseksi itseäni tunne :)

      Laitoin tarrat sen verran korkealle ettei vielä ylety itse niihin, muutenhan ne ois jo irti :)

      Poista
  2. Tämä ei varmaan vähennä sun pelkoasi, mutta aviomiehen niskaan tuli kerran yöllä peili. Ja ei, peili ei ollut katsossa vaan seinällä ja sen oli edellinen asukas tänne jättänyt. Onneksi mitään suurempaa vahinkoa ei silloin päässyt käymään.

    Tilasin taannoin tuollaista liitutaulutarraa, kun mun piti tehdä siitä kissan muotoinen taulu keittiöön. No en ole tehnyt, kun "kohta kuitenkin muutetaan tästä pois". Milloin se "kohta" on, en tiedä, sillä asunto ei ole vielä myynnissäkään... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä olen kans todistanut monta kertaa kun tavarat vaan tipahtelee alas ilman mitään varoituksen merkkejä :D

      Poista
  3. Ihana huone!
    Sitten kun poikasi oppii avaamaan vetskareita niin huone on täynnä vanua. :D Nimimerkillä kokemusta on, 1v 5kk poikani oppi juuri tällä viikolla avaamaan sohvatyynyjen vetoketjut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SItten kun oppii avaan vetoketjut niin tottakai laitan tyynyt pois.

      Poista
    2. Voi mikä kommenttien määrä oli tullut... Itse kirjoitin tämän ihan hyvässä hengessä ja tuntui niin hassun ajankohtaiselta kun poikani juuri oppi availemaan vetskareita. Niin se vain tuli ekana mieleen niinkuin nyt pienen lapsen äitinä varmaan tiedät, että kaikki ajatellaan lapsen kautta. =) Kaikkea hyvää teidän perheelle!

      Poista
    3. No mulla on sikapaha mieli kun niin kärttyisästi vastailin :/ tiedän että yksittäiset kommentit olivat hyvässä hengessä mutta kun tulin koneelle niin täällä oli puolet kommentoijista huolestuneita vanusta niin kiehahti vähän. Ja ethän sä edes maininnut tukehtisesta mitään ;D

      Poista
  4. Kai se vanu lapselle suurempi uhka on kuin taulun putoaminen päälle? Jos on vetoketjulla avattavan tyynyliinan sisällä, niin eikö poitsu saa sitä avattua ja syötyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi ei osaa avata vetoketjuja, en tietenkään missään nimessä pidä niitä enää tuolla kun se sellaisen taidon oppii! Pitääkö kaikki aina vääntää rautalangasta?

      Poista
  5. Täälläkin yksi kauhukuvien maalaaja.. tosin mun mielestä lapsen kanssa ei voi olla turhan varovainen. Oma huone pitääkin olla turvallinen paikka!
    Meillä oli tytsyn huoneessa pitkään puu maalattuna nurkkaan jossa sänky on, tai on se edelleenkin mutta nyt sängyn yläpuolella on semmoinen prinsessavehrokatos kun liian avara tila ahdisti. Verhon jokainen reuna on solmittu sängyn alle mutta silti käyn nykimässä niitä jatkuvasti ettei vaan saa niitä irti.
    Ihana huone on, kelpaisi mullekin :)
    Ootkos bongannut sen Ikean punaisen keinuhirven? Sopisi aika ihanasti tuonne!
    Sivuilla ei ollut mutta tavaratalossa oli ainakin viimeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon nähnyt sen hirven :D On kyllä komee, mutta en mä oikein tiedä. Keinutuoli ainakin on tulossa!

      Poista
  6. Mäkin tulin varoitteleen vanusta. Meiän 1,5v rakastaa vetoketjujen avaamista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäbä ei osaa avata niitä. Ja kun oppii, tyynyt lähtee helvettiin siinä paikassa, uskokaa pois!

      Poista
    2. En pahalla minäkään tätä sanonut. Itelle vaan tuli tuossa viikko pari sitten yllätyksenä, että pikkumies osaa avata vetoketjun. Tuli miehen kamerarepusta löydetyn aarteen kanssa keittiöön, kun minä siivoilin aamupalasotkuja. Ja parin tunnin päästä avaskin sohvatyynyn ja katsoi mitä sieltä löytyi. Mä oletin, ettei pikkumiehen sorminäppäryys riittäis vetoketjuihin vielä piiiiitkään aikaan, mutta niin nuo vaan yllättää. Nyt pojan lempitouhuja onkin hakea eteisestä huppari, tuoda se isille, jotta isi auttais pistään sen päälle ja sit ruvetaan pistää vetoketjua kiinni ja auki. Kiinni laittamiseen toki tarvii apua alussa, sentäs.

      Poista
    3. Joo, olen tosiaan pahoillani, hermot vaan meni kun oli päikkäreitten aikana ilmestynyt niin monta vanusta varoittelijaa.

      Poista
  7. Pojun huone on ihana! hei nuo kuumailmapalloilijat on super söpöjä, mistä olet ne hankkinu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googlettelin seinätarroja ja tulivat vastaan. Oiskohan ollu allposters tms se sivusto.

      Poista
  8. Et ole yksin!
    Mut hei apua, tota vanua en ole osannutkaan pelätä.. Onneksi se aika on ohi jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä ajattelin vanunkin mutta kun se ei vielä osaa avata vetskaria niin ajattelin olevan väliaikaratkaisuna ok.

      Poista
  9. Ja täällä yks täti-ihminen pelkää, ett toi kaappi kaatuu, kun lapsi kurottelee kirjoja hyllyistä. Onneks sänky edessä, eikä kaappikaan varmaan tyhjä ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On täysin fysiikan lakien vastaista että tuo kaappi kaatuisi sänkyä kohti tuosta. Lapsi ei ylety hyllyihin ja kaiken lisäksi huonekaluja voi myös pultata seinään kiinni.

      Poista
    2. Siis että kaappi ei tosiaan edes MAHTUISI kaatumaan kahden seinää vasten olevan huonekalun välissä vaikka miten yrittäisi.

      Poista
    3. Kaapin alaosassa on sen verran painavaa tavaraa, että se ei ole etenkään sängyn suuntaan kaatumassa millään. Ja jos pikkumies lähtee kiipeilemään hyllyjä pitkin, niin itse hyllyt kyllä antavat periksi huomattavasti ennen kaapin liikkumista.

      Poista
    4. Ja kaappia muuttokuormassa kantaneena pitänee vielä todeta että se on tyhjänäkin aivan helvetin painava.

      Poista
    5. Kaappia vaarallisempi lienee tuo maaninen Barbapapa. Kattokaa nyt sen ilmettä!

      Poista
  10. Ei liity nyt tähän mitenkään, mutta sun kirjoneule huivi innosti mut tekemään elämäni ensimmäisen kirjoneuleen! Tosin kahdella langalla, mutta kuitenkin. :D Oon nyt ihan koukussa! Kiitos inspiraatiosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, mahtavaa! :) :) Kirjoneulet on upeita ja niitä on kiva tehdä kunhan se rupeaa sujumaan :)

      Poista
  11. Tää vanukeskustelu toi mieleeni hyvin kaukaisen lapsuusmuiston siitä, kun siskoni joskus pinnasänkyikäisenä käytti erään aikaisen aamun nyppimällä kaiken vanun ison pehmolelun sisältä (en enää muista oliko se nalle vai koira). Siinä oli jossain saumassa pieni aukko, jota sisko suurensi ja sitten kaivoi kaiken sisällön ulos. Tietääkseni sitä ei kiinnostanut vanun syöminen ollenkaan, vaan se lelun purkaminen. Mua tää muisto nyt vaan naurattaa, vaikka ihan hirveä vaaranpaikka siinä tietenkin oli.

    Sama sisko kiipeili myös pöydillä ja kirjahyllyissä. En oikein usko, että vanhempieni Lundioita oli pultattu seinään. On vielä hengissä. Kasvettiin fiksuiksi ja terveiksi aikuisiksi myös tuteista, korvikemaidosta ja Baby Björnin kantorepusta huolimatta.

    Tarkoitukseni siis ei ole vähätellä riskejä, totta kai vanua ja kaatuvia huonekaluja pitää varoa. Ei mulla vaan edes käynyt mielessä ettette olisi varoneet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mua ärsyttää se että oletetaan että ollaan ihan idiootteja eikä tajuta mitään :/ Vaikka totta hitossa kaatuvien huonekalujen riski on tiedossa (ja miten siltä voisi edes välttyä kun joka ikisessä huonekalussa minkä uutena ostaa, on kehotus että se pitää kiinnittää seinään ettei kaadu) ja vanuasiaakin olin ihan oikeasti ajatellut vaikkei se tästä käynytkään ilmi. Vahinkoja sattuu tietenkin kaikille, kuten tuo mainitsemasi reikä pehmolelussa mutta nekään ei aina todellakaan johdu huolimattomuudesta. Olen antanut jäbän kiipeillä tuoleilla (pöydällä makaamisen kiellän, ei turvallisuusriskin vuoksi vaan siksi että sellainen ei kuulu hyviin käytöstapoihin) koska yritän nimenomaan inhimillistää hysteerisestä turvallisuusvouhotusta mitä toisinaan poden. Niin paljon kun joudunkin joka asiaa selittään ja vääntään rautalangasta niin koskaan ei tunnu olevan tarpeeksi ettei väärinkäsityksiä synny, se mua nyppii tässä blogissani :/

      Poista
  12. ei jumalauta, että ihanko joku pelkää että kaappi kaatuu päälle?! kai sen nyt näkee kuvista jo ettei kyseessä ole mikään ihan pieni kaappi. Varokaa ny samalla ettei sängystä putoo pohja XD
    näiden kommentoijien lastenhuoneet on ilmeisesti kalusteettomia ja petivaatteettomia paikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ihmetyttää se että kun kaapista ei päälle päin näe onko se kiinnitetty seinään vai ei niin silti pitää ilmaista huolensa. Eri asia jos se ois selkeästi sen näköinen että se kippaa ihan justiinsa.

      Poista
    2. Apua, en pysty lopettamaan nauramista Anonyymin kommentille vaikka kohta alkaa happi loppua. Meidän sängystä kun on koko ajan pohja putoomassa ja silti ollaan vielä hengissä XD

      Poista
    3. Tässä vaiheessa määki rupesin nauraan ääneen :D

      Poista
  13. Buaahahaaa!! Nythän on saanu nauraa! Ei millään pahalla, mutta tuntuu niin hassuilta nuo varoittelut. Ei sillä että ei pitäisi olla varovainen, vaan lähinnä sillä, että joku oikeesti kokee tärkeäksi neuvoa teikäläistä tämmösissä perusasioissa. Todella ärsyttävää näin sivustakin seurata. Mutta pidä linjasi, huumorilla ja maalaisjärjellä niinkuin tähänki asti :D

    Hassua että tässä aiheena on juurikin pumpuli... Ei siitä sen enempää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis alunperin löhdin kommentoimaan (mutta lipesi) tuosta pelosta seinältä putoavia esineitä kohtaan. Mulla on se sama. En ikinö uskaltas laittaa julistetta painava paa sängynpuoleiselle seinälle. tuo on tietty paha jos se tarra tippuu ja sulkee hengitystiet :D

      Ja miten kaikissa hienoissa lastenhuoneissa on joku hylly just sängyn yläpuolella, tai taulu? Mitä mitä?? Eikö pumpulipoliisit oo varottanu niitä??

      Poista
    2. Ei, kukaan ei varoittele heitä mutta auta armias jos mulla on vanua vetoketjun takana niin johan on!!! Mulla on kaikki kehyksetkin mitä lastenhuoneeseen tulee, niitä Ikean kevyitä missä se "lasi" on muovia eikä lasia, koska pelkään että ne tippuu muuallakin kuin sängyn päällä :D Mulla on semmonen kutina että on tainnut aikuisiällä tippua joku juliste kimppuun kun nukuin ja se oli ärsyttävää vaikkei siis ollutkaan mikään kova tms vaan pelkkä juliste.

      Oishan joku kollaasiseinä tosi hieno pinnasängyn päällä mutta en mä uskaltais. En silti ole koskaan vaahdonnut kenellekään jolla niin on, enkä edes anonyymia kommenttia laittanut missä osoittaisin huoleni koska asia ei kuulu mulle ja oma pelkoni taulujen tippumisesta niskaan voi olla yliliioiteltua ja sisäistän sen.

      :D

      Poista
    3. Jaan tuon tauluhuolen ihan täysillä. Meillä on makkarissa kaksi valtavaa julistetta sellaisissa isoissa Ikean kehyksissä. Nyt laitettiin niiden alle pinnasänky ja aargh.
      Mun on ehkä pakko ottaa ne taulut pois seinältä ja viedä vinttiin ennen kuin vauva alkaa nukkua pinniksessä, tai muuten mä en nuku kun pelkään niiden romahtavan sieltä alas.

      Lainasin sun loistoideaa ihan pikkuisen tuunattuna sairaalakassia varten, toivottavasti et pahastu. Kerron toki ajatuksen lähteen aina kun joku kehuu kassia. :)
      http://bambupuikot.blogspot.fi/2013/07/sairaalakassi.html

      Poista
    4. En tietenkään pahastu, aivan supermahtavan ihanaa että olen inspiroinut! :) Upea kassi!

      Ja taulut pinniksen yllä on pelottavia! :O

      Poista
  14. Kauhuelokuvat Vanu I, Vanu II ja Vanu III (3D) saisivat kyllä Imdb:ssä aika huonot pisteet. Mutta eiköhän lopeteta kaikki se neulominenkin. Miekin meinasin eilen epähuomiossa syödä villasukan kantapään! Siskokin kertoi, että ensiavussa kaikkein tyypillisin asiakas etenkin viikonloppuisin on 30-vuotias nainen, jolla on pyöröpuikko suolistossa. Ja lapsethan saattaa helposti syödä esim. pussilakanat unissaan, joten pelkkä sänky on ihan riittävä alle 8-vuotiaille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut leffat kuitenkin on niin huonoja että on jo melkein hyviä ;D Epäilen kyllä että vanu-leffat ei toimi.

      Villasukat lapsilla on kyllä nekin tosi vaarallisia, mitä jos ne osaa katkaista langan, sukka purkautuu pitkäksi langaksi johon voi sekä tukehtua että hirttäytyä.

      Poista
  15. Kääk, onko täällä väkeä, jolla on pikkuisen liian vähän huolia omassa elämässään? :-D Mulla ei edes käynyt mielessä tuo pumpulijuttu, saati kaapin kaatuminen. Sen sijaan kylläkin kävi mielessä, että tosiaan, vanuthan voi näppärästi säilöä noinkin! Eeh, siinä vaiheessa kun mun omat vekarat ovat oppineet vetoketjuja availemaan, ovat kyllä jo jokseenkin hyvin sisäistäneet joidenkin tiettyjen sanojen merkityksen, kuten esim. "ei". Jotenkin mä kuvittelin, että ehkä ihan neuvomattakin osaat sen sanoa myös kurittomuuksia värkkäävälle pikkujäbälle? Ni että edelleen maalaisjärki tassuun kuten tähänkin asti... Kiitos makeesta blogista, inspiroit edelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tyypillistä että jos vähääkään aihe sivuaa jollain tapaa lapsenhoitoon liittyviin asioihin niin neuvoja rupee satelemaan. Unohdan sen aina ja sitten kummasti muistan taas.

      Joo, jäbä ei vielä osaa vetskareita avata ja koska oon sen kanssa 24/7 niin pysyn kyllä hyvin ajantasalla siitä mitä hän osaa ja mitä yrittää tehdä. Veikkaan ettei vanua ees söisi, niin on nirso tyyppi muutenkin. Toki tietenkään en edelleenkään anna hänen vanua syödä.

      Kiitos! :)

      Poista
  16. Ihana huone! Pidän muutenkin värikkäästä sisustustyylistäsi :) Harmikseni en oikein itse osaa ideoitani toteuttaa kotihoidontuki-budjetillani, mutta inspiroidun kyllä. Ja hei, eikö me anneta jokaisen vanhemman itse huolehtia lastensa turvallisista olosuhteista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIitos :) Kaikenmoista sitä pystyy sillä aika pienelläkin rahalla tekemään :)

      Poista
  17. Mulla on ihan jäänyt huomaamatta tämä postaus ja nämä hulvattomat kommentit! Mutta et todellakaan ole yksin pelkosi kanssa, mä en pysty itsekään nukkumaan jos sängyn yläpuolella on jotain ja olen jostain joskus lukenut, että sellainen heikentää unen laatua, koska voi kuitenkin alitajuisesti pelätä, että jokin tippuu päälle. Mutta mä kyllä pelkään kaikenlaista, muun muassa lintuja ja korkeita paikkoja, vanua en pelkää.

    VastaaPoista
  18. Ahhahhaa tää keskustelu on mahtava. Voihan sitä vaikka meteoriitti tipahtaa päälle, mutta onneksi joidenki lastenhuoneet ja huoneet ylipäänsä on pehmustettuja, suojattuja ja iskunkestäviä. Voi huh, onneksi olen saanut elää lapsuuden ilman ylihuolehtivia aikuisia. Ja kyllä, aivan ehjä ja terve ihminen kasvoi, OHO! Huolehtia saa, ja pitää, mutta pelätä ei tarvitse koko aikaa. Toivottavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää lapsenhoitoon liittyvät asiat saa aina aikaan mielipiteitä :D

      Poista
  19. ...Ja siis meilläkään ei mitään hyllyjä tai tauluja ole sänkyjen päällä. Vanupelkoa ei ole.:D

    VastaaPoista
  20. Vanha postaus, mutta kommentoinpa kuitenkin. :D Mäkin olen hysteerinen painavien taulujen suhteen, mutta tulin tilanneeksi sellaisen ohuille puurimoille pingotetun canvas-taulun omasta valokuvasta. Se on niiiiin kevyt, että uskalsin ripustaa sen jopa sängyn yläpuolelle, mihin en todellakaan normaalisti pysty mitään ripustamaan. Eli siinä vielä yksi vaihtoehto seinätarroille ja julisteille. :)

    VastaaPoista