Sivut

lauantai 12. tammikuuta 2013

Käsityö elämässä

Käsi- ja taideteollisuusjärjestö Taito ry ja Suomen käsityön museo ovat nimenneet vuoden 2013 käsityön juhlavuodeksi. Nyt on meneillään lyhytelokuvakilpailu teemalla "käsityö elämässä" ja minä sain kunnian tehdä oman videoni heille markkinointitarkoitukseen.


Tietenkin videon tekemisestä tuli kauhea stressi ja olin päättänyt että teen sen ennen kuin lähden joulun viettoon ja siinä sitten tyyliin edellisenä päivänä kauheella kiireellä videoin jotain ja hetken jo ahdisti että oisin ehtinyt tekeen paremmankin kun se tuli nyt vasta eetteriin mutta sitten tajusin että hei, tosta tuli ihan hyvä. Kouluaikonakin monet menestyksekkäät esseet oli kirjoitettu juurikin hirveellä paniikilla edellisellä välitunnilla. 

Ite kuvasin jalustan kanssa, pää ei mahtunut mukaan kaikessa mutta ei se niin justiinsa ole (ja legginsseissä on reikä reidessä ja pyykkikone linkoaa taustalla!). Kun selittelin että voi ei kun kämppäkin pitäisi siivota niin mulle kerrottiin että ei tarvitse olla täydellinen, vaan sellainen rento minun tyyliseni. Videolla myös kuvia tekemistäni jutuista koska en osannut hölöttää koko kolmea minuuttia :D Musiikin teki mieheni mittatilauksena tätä varten. (Ja koska joku kysyisi kuitenkin niin videon tekoon käytin iMovie -ohjelmaa)


Nyt siis kaikki mukaan osallistumaan, minä ainakin haluaisin nähdä tällä teemalla tehtyjä videoita ihan jokaiselta käsitöitä harrastavalta bloggaajakollegalta ja tietenkin myös ei-bloggaavilta koska tämä on ihan kaikkien juttu ja tyyli on vapaa! Osallistumisaikaa on helmikuun loppuun asti ja säännöt tosiaan löytyy tuolta sivuilta mihin jo linkitinkin.

Hurraa käsitöille! :)


44 kommenttia:

  1. Ihana, oot kyllä kisan kärkipäässä tällä videolla. Toivottavasti voitat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo mukana kisassa, mainoksessa vaan :)

      Poista
    2. Joo just luinkin vähä paremmin ton sun tekstin :) Mutta jos oisit nii voittasit :)

      Poista
    3. No sitten! ;D Mut njääh, tossa keskellä on niin paljon ylimääräistä tylsää pelkillä valokuvilla. Mun oli tarkoitus videoida ns. koko päivän puuhastelut niin että näkyy itsetehtyjä juttuja mutta se sitten jäi kun oli joka paikka täynnä joulukoristeita xD

      Poista
  2. Että kuvasit vaan ihan itte...vau, hieno! Sun pitäis alkaa joksikin käsityöihmisten personal traineriksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, kohtahan mulla alkaa se hoitovapaa joten jos hinnasta sovitaan... ;D ;D ;D

      Poista
  3. Kiva video! Oikein hyvä musiikkikin. Oon hiljalleen tajunnut miten paljon musiikki piristää kaikenlaisia pikkuvideoita, joko taustalla tai välijuttuna. Vaikka oliskin aika ykstoikkosta kilkatusta. Ei sillä että miehesi musiikillisia lahjoja epäilisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ehdottomasti pitää aina olla joku musiikki taustalla! Ja just tollanen yksinkertainen taustamusakin tekee jo ihmeitä. Mies on tosiaan musiikin harrastaja joten pystyin toivomaan jotain tollasta kilkatusta kun tiesin ettei sillä siihen mene puolta tuntia kauempaa. Eipähän tarvi tekijänoikeusasioista murehtia ja piristi videota paljon :)

      Poista
  4. Olipas kiva video, poitsukin esiintyi niin hienosti :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kun linkkasit tuonne sivuille! Oonhan mie tuosta projektista kuullu, mutta autuaasti unohtanut (tarkoitan siis tuota koko hommaa, en tuota videota). Liittyy läheisesti mun gradun aiheeseen, saanpahan nyt vähän ajankohtaista linkkiä siihen.. =)

    VastaaPoista
  6. Tosta videosta tuli hyvä, sellainen rento ja elämänmakuinen. Komppaan noita edellisiä kommentoijia, varmaan olet aika kärkisijoilla kilpailussa. Ei yhtään haittaa vaikka tuossa oli paljon kuvia, niiitä oli kiva katsella ja muistella kaikkia töitä joita on tullut nähtyä täällä.

    Kiva kilpailu, toivottavasti muutkin innostuvat koska olisi tosiaan kiva nähdä muidenkin teoksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mun video ei ole mukana kilpailussa, toimii vaan mainoksena ja minä sen sanansaattajana :)

      Mäkin toivon että tyypit innostuisivat, olisi niin kiva nähdä videoita!

      Poista
  7. Hieno video. pikkujäbäki niin edustavan söppänä :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkujöbä on ihan mainio! Ja vie sopivasti huomiota niin kukaan ei katso mun rikkinäisiä leggareita! :D

      Poista
  8. Mun päivä alkoi mainiosti, kun katsoin tämän. Kiitos. Ah, miten kivoja, käytännöllisiä ja persoonallisisa juttuja oletkaan tehnyt. Ja ihan mainio tuo vauva, kun sitä kiinnostaa kerä ja sen jälkeen se oikein ponkasee kohden sun sinistä sukkaa. Ei ainakaan virikkeitä puutu häneltä. Yleisilme on ihanan kotoisa ja rauhallinen, pesukoneesta kukaan käsityöihminen ei kiinnostu ja tuskin siivoamattomuuttakaan kukaan katselee, kun on kivoja juttuja näytillä.
    Katsoin videon ja vasta sitten luin tekstin. Nyt menen ja linkitän tämän muiden iloksi. Kai niin saa tehdä. Tästä kun tuli hyvä mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos :) Virikkeitä ei tosiaan puutu kun se innostuu ihan mistä vaan aivan valtavasti :D

      Ja juu, tottakai voi linkittää :)

      Poista
  9. Kiva video! Etkö voisi osallistua toisella videolla, olet niin hyvä kuvaamaan. Terkkuja vaan koko perheelle, joka oli mukana teossa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Njääh, parempaa kuin jossain kilpailussa menestyminen on se että pyydetään kilpailun mainokseksi :D

      Terkut välitetty, kiitoksia :)

      Poista
  10. Mahtavan inspiroiva video! Sai minutkin vakuuttuneeksi, että käsityöt ovat hauskoja juttuja :) Ja pieni poikasi on ihanan pirtsakka söpöläinen.
    Leena N.

    VastaaPoista
  11. Kiva video! Ja ihania käsitöitä oot kyllä tehnyt ihan hurjat määrät :-) Ja noi alemman postaukset verhot.. mäki haluun!

    VastaaPoista
  12. Olipa ihana! Piti katsoa monta kertaa :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos tästäkin. Jälleen kerran taattua tavaraa. Inspiroivaakin! Jotkut ne vaan aina onnistuu mitä tahansa tekevätkin. Iloitse siitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä juttu kun musta itestäni tuntuu etten onnistu missään, mitä tahansa sitten yritänkin ;D

      Poista
  14. Kyllä jäi nyt vähän muhimaan tämä ajatus. Jos vain tekis kännykällä sellasen samantyylisen videon kun oon noita lasten höpsötyksiä videoinu. Tai jospa saisin ne esittelemään mun tekemisiä? Mitään ihmeempiä ohjelmia en osaa käyttää ja musiikista en osaa edes haaveilla (jos ei sitten lapset laula joululauluja, hevisaurusta tai "faija skipsottaa..."). Mutta kun olin katsonut tuon sun elokuvan, niin katselin ympärilleni ja mun käsityöt näkyy meillä kotona kyllä joka paikassa. Jos ei muuten niin tursuavina lankakasoina ja pieninä paperinpalasina. Ja mä oon niin kasvanu käsitöiden keskellä. Kun mä olin pieni, äiti ompeli yläkerran toisessa huoneessa ja mä leikin toisessa. Ja äidillä (kummallakin mummalla) oli aina joku käsityö mukana kylässäkin. Huokaus.
    En mä edes haluaisi voittaa tai osallistua mihinkään kilpailuun. Mutta olis silti kiva tehdä joku "elokuva".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tee ihmeessä! :) Videoita on kiva tehdä ihan omaksikin muistoksi, saati blogiin ja vielä parempi jos samalla voi osallistua kilpailuun!

      Poista
    2. Löysin omasta puhelimestani Videoeditor-ohjelman ja kas kummaa, nyt mulla on VIDEO. Siis tietenkin elokuva. :) Ainut vaan, että siitä ohjelmasta sai sellasen kivan pimputusmusiikin, mutta en tiedä yhtään millaiset ehdot sen käytölle on. Että voinko nyt ladata tuon videon sinne kilpailuun vai en? Että onko ne valmiit teemat ja musiikit vain "omaan käyttöön". Kohta se kuitenkin on youtubessa. Luvallista tai ei. Iik.

      Poista
    3. Ja nyt se on blogissakin. Iik, Iik, Iik!!

      Poista
    4. Uskoisin että jos ohjelmassa on valmiita musiikkeja niin niitä saa käyttää ihan julkisestikin :)

      Menenpä heti katsomaan millasen teit! :)

      Poista
  15. Paras tosi-tv-pätkä aikoihin! :)

    VastaaPoista
  16. Kiva kilpailu, heti synty ideoita, miten tähän vois osallistua. Ja toi sun video on tosi symppis!

    Vinkkinä muuten kaikille, jotka ehkä on tekemässä omia videoita kisaan, mutta joilla ei ole omaa kotimuusikkoa tekemässä ihania taustamusia, niin esimerkiksi Jamedosta (http://www.jamendo.com/en) ja Kevin MacLeodin sivulta (http://incompetech.com/) löytyy monenmoista musiikkia, jota saa käyttää Creative Commons -lisenssillä yleensä vähintään ei kaupalliseen tarkoitukseen. Itse olen noilta sivuilta haeskellut musiikkia esimerkiksi kaveriporukan leffaprojektiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitti linkeistä! Monesti itse paininut juuri sen ongelman kanssa että kun ei oikein saisi mitä vaan musaa videoihinsa laittaa ja aina ei viitsi vaivata ukkoa säveltämään ;D

      Poista
    2. Eipä mitään, yritän aina levittää hyödyllistä tietoa, kun sopiva paikka aukeaa. :D

      Poista
  17. Melkonen käsityöeläin oot! Pitäs keksiä kyllä joku hemmetin taiteellinen vastaveto tälle, että pääsis edes lähellekään samaa tasoa. :D Ideoiden määrä on suorastaan päätähuimaava! Tunnistin heti ohjelman, kun tuli takautuvia muistoja mieleen syksyn villasukkatutoriaaleista, erityisesti nuista tekstin repäisypohjista. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän lähtenyt lapasesta :D mut iMovie on kyllä huippu!

      Poista
  18. Hirrrrmu söpö video siulla! :) Miutakin kiinnostas ihan hirveesti osallistua, mutta en tiedä että onko miulla tarpeeks käsitöitä tehtynä täyttämään tuota kolmea minuuttia :D Ja ku oon kauhee hermoilija enkä todellakaan mikään videotekijäguru, niin sitten vaan hermoilisin siitä videon laadusta :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osallistu ihmeessä. Aihehan on siis "käsityö elämässä" joten voit vaikka höpötellä vaan koko 3 minuuttia siitä miten ihania käsityöt on! :)

      Poista
    2. Niih, totta. Tuon otsikon voi oikeestaan käsittää aika laajasti :D Pitää alkaa kerätä aineistoa (ja rohkeutta) kasaan ja kattoo että saisko niistä jonkun fiksun filmipätkän :)

      Poista