Sivut

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Yllätyssukat

Inarilta saadusta yllätyskerä-magic yarn ball -langasta valmistui sukat vielä tämän vuoden puolelle. Näistä tuli IHANAT! Lankaa olisi riittänyt pidempivartisempiinkin mutta tein kuitenkin normaalipituiset. Varren ensimmäiset 8 kerrosta joustinta ja kantapää on tehty mustalla. Idea jämälangoista kerittyyn yllätyskerään on siis Kotoliving-lehdestä.


Tein varret siten että sukan etuosa on sileää neuletta ja takaosa joustinneuletta. Näin saan sekä sileän neuleen siistin ja kauniin pinnan että joustimen hyödyn!


Loppukerästä on nyt puikoilla yllätyssukat myös pikkujäbälle! Ehkä sitten parempia kuvia näistäkin kun voidaan ottaa yhteiskuva! :D

39 kommenttia:

  1. Oi, juuri tällaiset mie haluisin! IHANAT! :)

    VastaaPoista
  2. Voi kui ihanan värikkäät! <3 Raitavillasukat onkin mun must-to-do-listan ihan kärjessä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on mielettömän paljon eri värejä! Omista jämälankavarastoistani ei näin värikkäitä edes saisi!

      Poista
  3. Ihan mahtavat värit <3 Itekin haluaisin raitasukat neuloa, vaan mistähän sais noin upeaa lankaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Mulla ei itellä olisi näin suurta valikoimaa jämälankoja joten onneksi sain kerän lahjaksi ystävältä, jolla sitä lankavarastoa on vähän enemmän :D Pitäisi perustaa joku jämälankanöttösten vaihtorinki xD

      Poista
  4. Ihanat! Tällaiset täytyy kyllä tehdä. Pitää varmaan vaan tyytyä omiin jämälankavarastoihin, mutta eiköhän sieltäkin jos jonkinlaista raitavärkkiä löydy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teen niin hirveesti "jämälankatöitä" että on aina jämälangat lopussa ;D Vaikka ostankin lankoja jämälangoiksi ;D

      Poista
  5. Ihan mahtavat sukat. Päättelitkö kaikki langanpätkät vai jätitkö vaan solmuja? Toi pääteltävien lankojen määrä hieman nimittäin hirvittää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päättelin, mä päättelen aina kaikki :) En koe sitä hankalaksi mut ymmärrän kyllä että jos ei päättelystä tykkää niin tollanen päättelymäärä voi vähän hirvittää :D

      Poista
  6. On kyllä ihan superihanat ja iloiset! :)

    VastaaPoista
  7. Upeat sukat =) -tuula-

    VastaaPoista
  8. Aivan mahtavan värikkäät sukat! :)

    VastaaPoista
  9. Ihanat! Tuollaisen lankakerän kun saisi, mutta ei taideta lankakaupoissa myydä :) ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan ihan tuollaisia mutta kyllä jonkinlaista varmaan löytyisi!

      Poista
  10. Onpas tosiaan hienot, värikkäät sukat! Tuo sileä etuosa ja joustinneule takana on hyvä idea.
    helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä hyvä idea! Mä en oikein tykkää siitä joustinneuleesta raitasukissa mutta se helpottaa pukemista ja pitämistä niin paljon joten toi oli hyvä kompromissiratkaisu :)

      Poista
  11. Jes! Raitasukka on ainoa oikea sukka! Minulla itselläni ei oikein muuta lankaa olekaan kuin tuollaista moniväristä (tosin itse tehty, koska virkaan aina kaikilla väreillä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla onkin maailman ihanimmat moniväriset virkkausjutut :)

      Poista
  12. Ihan mahtavat! Herkulliset!
    Tekisi mieli tehdä tuollaiset itsekin omista jämälangoista, multakin kun värejä löytyisi varmasti aika hyvin, mutta tuo lankojen päättelyurakka hirvittää... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä päättelin lankoja jo tekovaiheessa enkä jättänyt kaikkia loppua varten niin ei tuntunut kovin työläältä urakalta :)

      Poista
  13. Siis aivan ihanat! Ihanat värit!
    Itsekin haluaisin tuollaiset, mutta itseltä jää kyllä varmaankin tekemättä. Mä nimittäin inhoan lankojen päättelemistä ;)
    No ehkä joskus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, älä jätä ihania juttuja tekemättä päättelyiden takia, äkkiä ne päättelee, jos vaikka telkkaria katselee niin siinä samalla :)

      Poista
  14. Ihanan herkulliset värit! :)
    Hyvä idea tuo resorineule vain takapuolella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :) Ja itsekin olen hirmu tyytyväinen tuohon takapuoliresoriin :)

      Poista
  15. Sitä melkeimpä toivoisi, että varastoista löytyisi enemmänkin jämäsukkalankoja, sen verran ihanat nää on!

    VastaaPoista
  16. Moniväriraitaset on ihanii, mutta se päättely on kyl aika ikävää puuhaa.
    Mun ennätys nämä (http://maijunkasityot.blogspot.fi/2009/02/katastrofin-ainekset.html), joissa pääteltäviä lankoja yhdessä sukassa 72.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Whooa, on niitä kyllä paljon! Ei kannata etukäteen laskea niin ei tunnu niin paljolta :D

      Poista
  17. Heippa,
    Tuli tässä mieleen, että sähän voisit tehdä semmosen näin-myös-urpompi-oppii-päättelemään postauksen kaltaisilleni päättelyn pelkääjille. Tykkäisin kaikista kirjoneulejutuista ja raidoista ja muista, mutta se päättely on niin tuskaa. Yleensä siitä tulee superrumaa jälkeä tai keskeneräinen työ. Toki sulla on varmaan kädet täynnä muutenkin, mutta laita vaikka juttuvinkkinä korvan taakse jos yhtään kiinnostaa. Ainakin mä oisin tosi kiitollinen.
    Hyvää uuttavuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi päättelypostaus olisi aivan huippujuttu! Sitten ei olisi enää mitään estettä toteuttaa niitä monia ihania raitasuunnitelmia mitä tässä vuosien varrella on kertynyt :)

      Poista
  18. Oho, tulipas niistä ihanat! En osannut yhtään arvioida mikä lopputulos olisi mutta nyt oon kyllä tyytyväinen väriyhdistelmiini. Ja kun yleisön reaktiota katsoo, niin tässähän on selvä bisnesidean paikka: jos kirjaston hoitaminen alkaa kyllästyttää voin aina ruveta tekemään ja myymään värikkäitä yllätyspalloja. Vielä kun saisin siihen jotenkin yhdistettyä itse itsensä päättelevät langanpäät niin mulla olis täydellinen tuote :D

    Joustin takaosassa on idea, jonka aion varmasti varastaa. Ja mun mielestä on tosi hauskaa, että pikkumieskin saa kerästäni sukat. Täällä on kans puikoilla, eka varsi puolivälissä. Hienot tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin ihanat!!! :) Harmi kun villa ei sula, muutenhan päät vois sulattaa toisiinsa sytkärillä ;D Mutta eipä se päätteleminenkään niin kova urakka ole kun vaan reippaasti ryhtyy hommiin :)

      Ja takaosajoustin on kyllä mahtava, en tajua että miksi en ole aiemmin jo tajunnut tehdä niin!

      Poista
  19. Huokaus miten hienot. Minäkin tekisin jos a) minulla olisi noin paljon erivärisiä jämälankoja ja b) jaksaisin päätellä kaikki värit! Nyt kyllä kannattais Novitan tai jonkun huomata puute maailmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut jos se ois Novitan valmista raitalankaa niin sit kaikilla ois samanlaiset!

      Poista