Sivut

tiistai 17. heinäkuuta 2012

vuoden plagiaatti: making of

Aikoja sitten pyöri blogeissa kuvia tulevan syksyn H&M Home for kids -mallistosta. Tuo karhutyyny sulatti sydämeni aivan totaalisesti. Maltanko oottaa että nuo tulee kauppoihin? No en malta!



Olin suunnitellut tätä jo pitkään mutta nyt kun Novitan Hangot olivat alennuksessa Tarjoustalossa ja äitini oli useamman päivän täällä kylässä joten ehdin neuloa paremmin kun pikkujäbällä on sylittäjiä, ryhdyin tuumasta toimeen! Ihan vielä ei ole valmista mutta huomenna ehkä jo! Tässä nyt sitten kokeilin muuten ekaa kertaa ikinä intarsiaa ja hyvin onnistui! 








En tiedä mitä tuo tyyny tulee H&M:llä maksaan mutta veikkaan että itse tekemällä ei todellakaan säästä yhtään! Muuta kuin sen että ainakaan sen tekemiseen ei ole käytetty lapsityövoimaa, tosin en tuosta langasta kylläkään tiedä missä se on tehty. Mutta on se kuitenkin olevinaan ekolankaa!

Sain tästä karhuilusta vielä aivan mielettömän megainspiraation, saas nähdä kuinka toteutuksen käy :P

24 kommenttia:

  1. Yes! Hyvältä näyttää:)
    Itsekin plagioin tänään hääkakun kortiksi, onko se lievempi "rikos"?!

    VastaaPoista
  2. Jos joku on varmaa niin se, ettei itse neulomalla säästä rahaa! :D Mahtityyny tuloillaan.

    VastaaPoista
  3. Söpöä sitten vaan karhumuoria tekeen :)

    VastaaPoista
  4. Suloiselta näyttää, hyvä tulee :)

    VastaaPoista
  5. Hihhei intarsiaa. Ehkä itsekin suostun sitä kokeilemaan kun sanot että sulla se sujui.

    Hurjan hauska tyyny! Mulla on ollut suunnitteilla vaikka kuinka kauan tilkuista ommeltu karhuntalja. Mutta se on tähän mennessä kuullostanut niin lapselliselta etten ole kehdannut ryhtyä hommaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se mitään lapsellista ole!!! Ihanahan oisi sellainen :)

      Poista
  6. Ihanaa on, että poimit ideoita (ja kerrot aina niiden lähteen/t) ja sitten teet oman versiosi. Se ei ole kopiointia (itse asiassahan kopioida saa ihan tarkkaankin omaan käyttöön, muistaisin näin Tekijänoikeuslaista, myyntiin olisi tietty eri asia.).

    Ja megaihanaa tuo, että otat huomioon, että vaikka tyynyn saisi syksyllä HM:sta halvemmalla, niin sun tekemään tyynyyn ei ole käytetty lapsityövoimaa. Koko maailmaa ei voi pelastaa, mutta aina joskus voi tehdä valintoja, jotka oikeasti vaikuttaa johonkin, näin mä ajattelen (ja toimin).

    Rrrakastan blogiasi, vaikka harvoin kommentoin. (Käytinköhän tarpeeksi monta kertaa sanaa ihanaa...) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, pyrin aina mainitsemaan mistä ideat on peräisin :) Ja on kyllä kivempi fiilis siitä että on tehnyt itse kuin että olisi ostanut H&M:ltä. Kiinnostaa kyllä sitten nähdä kun ne siellä myyntiin tulevat että paljonko on hintaa.

      Ja kiitos rakkauden tunnustuksesta :)

      Poista
  7. Cool! Hieno näyttää tulevan.

    VastaaPoista
  8. Ihania juttuja - ja hyväntuulisia ennen kaikkea - taas täällä sun blogissasi!

    Ja samalla tässä taas vinkkaan, että ihana sadonkorjuutapahtuma Köyrimarkkinat Loimaalla etsii jälleen myyjiksi käsityöläisiä ja lähiruokaihmisiä.

    ks. http://www.sarka.fi/?id=FC76D310-AEDD4617B4D6-658A861EC121

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Ja oispa kyllä ihana mennä joskus jonnekin myymään jotain :D

      Poista
  9. Että näyttää hyvälle plagiaatille. Aivan mainio taas!

    VastaaPoista
  10. Mun läppäri varmaan ylikuumenee ja poksahtaa kohta (oon ulkona), joten kirjoitan äkkiä. Löysin blogisi muutama päivää sitten ja oon lukenut melkein kaikki merkinnät. Piti vaan tulla kommentoimaan, että oot ihana, sun asenne on ihana ja sun tekemät jutut on ihania :) Sain tästä blogista älyttömästi inspiraatiota omiin juttuihin ja tein jopa äsken ensimmäisen neulegraffitini (en TODELLAKAAN oo mikään käsityöihminen ja se on tosi tosi kämänen, mutta kuitenkin). Tästä ei oo suunta kuin ylöspäin ja nyt mulla on hyvä motivaatio opetella esim. kirjoneuletta :D Joten kiitos aivan huipusta blogista ja keep up the good work! Vauvajututkin on kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanista sanista :') On aina mielettömän ihanaa kuulla jos on jotakuta inspiroinut :) Neulegraffitit on jees!

      Poista
  11. Voi Norsis minkä teit, kohta on täälläkin lähdettävä kaupoille ostamaan karhulankaa. Näin tuon tyynyn jossain lehdessä juhannuksena ja ihastuin siihen heti. Miehen reaktio taas oli, että hieno on mutta meille ei kyllä kaivata enää yhtään tyynyä hei. Unohdin siis koko asian, mutta nyt ei unohdu millään vaikka kuinka yritän. Ja tajusin just, että jos plagioin sun plagiaatin ja neulon itse, voin tehdä karhun jo jonkun olemassaolevan tyynyn päällysteeksi. Tyynymäärä ei siis lisäänny yhtään, joten kaikki on tyytyväisiä.

    Itse tekeminen on harvoin halvempaa, mutta siitä saa valtavasti iloa. Kaupasta ostamisesta sen sijaan seuraa useimmiten vaan ostoskrapula - varsinkin jos tietää että tämän olisin oikeasti osannut tehdä itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no ei hätää, tolla voi ihan hyvin päällystää jonkin jo olemassaolevan tyynyn! Joten karhulankakaupoille vaan :) itekin menetin karhulle sydämen heti kun sen ekkan kerran jossain näin. Ihana muutenkin tuo lasten mallisto :)

      Poista
  12. Voi sydän mitä kuvia! Hyvät kuvat, parempi mieli. Plagiaateissa pysyäksemme :).

    VastaaPoista