Sivut

torstai 10. toukokuuta 2012

Laatikossa

Mikä lie pesänrakennusvietti tai jokin muu kummallinen hormonitoiminta taas sillä otin ja järkkäsin lankalaatikkoni. No okei, tossa ei ole ihan kaikki (aika iso osa on ympäri kämppää siis) mutta ei mulla kuitenkaan mitään ihan hillitöntä varastoa ole, mikä on hyvä asia niin ei tarvi olla siitä ahdistunut kuten monet muut neuleharrastajat. Ostin siis Minigrippejä ja halpis-versioita koska Minigripeistä oli jotkin koot loppu meidän lähimarketissa (surprise, mikäpä siellä ei olisi loppu!) ja tein jonkinlaista karkeaa jakoa. Jos samaa merkkiä oli paljon, pääsivät samaan pussiin, muuten lajittelin vähän suurpiirteisemmin. Ja tuo yksinäinen Isoveli-kerä joka on ainut lanka jonka olen ostanut ihan vaan jemmaan koska se on niin törkeen hienon värinen :D Minigripeillä sai myös mukavasti sellaista space bag -efektiä aikaan joten mahtuvat pienempään tilaan mikä on aina bonusta.









Haha, luulitte että tämä on turha täytepostaus mutta eipäs ole! Tässä yhdessä toisessa laatikossa (pidän tätä olkkarissa koska haluun ite hengata täällä ja makuuhuone on olevinaan niin kaukana kun haluun kuitenkin olla vauvan lähellä vaikka hän nukkuukin) on nimittäin helkkarin hieno ite ompelemani "tyynyliina", mikä ei olekaan ihan tavallinen tyynyliina vaan siinä on tuon kankaan alla froteeta ja sitä sänkysuojamatskua joten kun tyyppi puklaa (ja se todellakin puklaa.... Pelkkä tyynyliina+käsipyyhe -kombinaatio ei riitä) niin ei tarvikaan vaihtaa koko sängyn tekstiilejä vaan riittää kun tuo uuden pään alusen! Tosta tuli vaan niin hiton ruma ettei oikein ansaitse omaa hehkutusmerkintäänsä :P Siinä myös vauvafaneille vauvakuvaa. Sossutädit älkää vaivautuko huomauttamaan pipon puutteesta.


35 kommenttia:

  1. Mitä tuo WTF pussissa oleva vyötteellinen joku garn on?
    Mulla on jokunen kerä mysteerilankaa jonka vyötteet on kadonnu ja tuo näyttää tutulta. Onks se sellasta vähän karkeempaa lankaa?

    Voi elämä miten tuo nappula voikin olla noin pieni ja suloinen? Omat on vissiin kasvanu jo liian isoksi ja voin vaan muistella vauva-aikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raggegarn -nimistä lankaa, aivan helvetin karkeeta, kutiavaa, kovaa ja kamalaa :D Hirveetä neuloakin kun niin tosi karheeta, yäk.

      Ja juu, tuo nappula on niin pieni! :')

      Poista
    2. Virkkasin kerran kolminkertaisesta Raggegarnista pyörään satulanlämmittimen. Ei tarvinnut kauan työskennellä karkean langan kanssa ja käytössä ei tietenkään enää kutittanut farkkujen läpi ;)

      WTF, tirsk :D

      Poista
    3. Mä tein kaksinkertaisesta raggegarnista jättipannulapun, mitä käytetään takan sytyttämispuuhissa. Ei yhtään kirpase vaikka nuhraantuis.

      Poista
    4. haha, mullakin on tota raggegarnia. sitä sai nordiasta kaupan päälle. tein pikkuveljelle siitä lapaset, käytössä ymmärtääkseni pehmenee vähän.

      Poista
    5. Mä oon tehnyt raggegarniasta tupsuja pipoihin, siinä ei karheus haittaa :D :D Ja neulegraffiteihin oon käyttänyt kans niitä värillisempiä. Nykyään en enää ees ota niitä sieltä lankakaupasta vaik ilmatteeks saakin leimakortilla :D

      Poista
  2. Hyvä idea tuo pussittaminen. Mulla on jättisuuri (puoli metriä halkaisijaltaan ja saman verran korkeutta) matonkuteesta virkattu koppa mikä pursuaa jos jonkinmoista lankaa. Ikävä kyllä todella moni menisi pussiin "wtf."

    Hauskoja nuo pikkukirput kun ne pikkuhiljaa aina ujuttautuu johonkin seinän viereen tai nurkkaan nukkumaan. Paitsi ei teidän pikkuinen vielä liikkune?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jännä että miten niitä wtf-lankoja aina jostain kertyy :D

      Ei se periaatteessa liiku mutta keskelle mä sen kyllä laitoin ja nurkkaan on päätynyt. Sillä on vatsa usein kipeä ja sen vuoksi aika paljon ainakin kiemurtelee ja rimpuilee niin jotenkin silleen kait liikkunut sitten. On se hassu :')

      Poista
  3. Langat pölisee ärsyttävästi, niin toi kyllä varmasti hyvä säilytys stydeemi :)

    Voi mikä söpöstelykuva! Vois vaikka vähän viritellä vauvakuumetta tuommoinen kuva 8O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut se ei ehkä nostata vauvakuumetta että kun se tossa koko päivän nukkuu niin yöllä sit huutaa niin perkeleesti :D

      Poista
    2. Joo se äkkiä unohtuu! :D Tyttö täyttää nyt 2 vuotta ja nukkuu yöt nyt kokonaa.. aika kultaa muistot :DD

      Poista
  4. Hei onnea beebistä ihan hitsisti! Vähänkö on söpö ja kerta kaikkisen pienoinen ihminen! En olleskaan muista, et kommentoinko onnitteluiden kera jo aiemmin vai oliko se vaan aie, joten pelastan homman ja kommentoin joko ekaa tai tokaa kertaa tässä tätä asiaa.

    Koska tuo paketti tulee kotiin for good? Ja kaikkee kivaa oot taas väsännytkin. Hauska lukea!

    VastaaPoista
  5. kääk! täsmälleen sama homma käynnissä täällä tänään! ei edistynyt, keriä pursuavat minigripit jäi pitkin lattioita. mutta tein sentään yhet sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii ja siis mulla langat on minigrip-pusseissa siks, että tää talo on sata vuotta vanha: vintiltä pölähtelee joskus yksittäisiä koiperhosia ja kyllä täältä turkiskuoriaisten toukkiakin on joskus löytynyt. sen jälkeen langat oli kaksi viikkoa pakastimessa, jonka jälkeen menivät pussitukseen. sen jälkeen ei oo näkyny.

      Poista
    2. Mä oon ihan varma ettei noi pysy järjestyksessä mutta samapa tuo sitten :D Ja kääk sentään, ötököitä! Onneks täällä ei ole :S

      Poista
  6. Hih, olen ommellut ala-asteella tuosta samaisesta kankaasta ensimmäisen tyynyliinani, ilman noita teknisiä ominaisuuksia tosin, ja nykyisin on käytössä omilla mukuloilla! :)

    -Piia

    VastaaPoista
  7. IHANA! Siis tuollainen ihana pieni poikavauva, joka on syntynyt keskosena. Tulee mieleen oma tarinani ja oma pieni keskosvauvani, jonka pää hukkui kaikkiin hattuihin. Ja se, että jollain on noin ihanassa järjestyksessä langat!

    -Akkiki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kaupan hatut ei keskoselle oikein sovi. Tosin nyt tuo on sen verran kasvattanut joo päätään että jotkut melkein jopa siedettävästi menee :D

      Poista
  8. Onpa hän jo ison näköinen :) Ja ihanaa että Norsiksella on pesän rakennusvietti. Olet mun äiti-idoli. Jaksan uskoa että maailmassa on vielä siedettäviä äitejä. Jotka ehtii tekemään muutakin kuin katsomaan vauvaa 24h päivässä :D Mutta toisaalta ihanaa huomata kuinka vauva painotteiseksi sinunkin elämä kaikesta mutinasta huolimatta muuttui. Oih. Mulle tulee vauvakuume vain tätä sinun blogia lukiessasi. :D

    Niin ja olenkin pitkään miettinyt miten lajittelen mökillä olevat kaksi jätesäkillistä lankoja. Eipä ole minigripit käynyt mielessäkään... voi tahvana minua sentään. Tiedät mitä teen viikonloppuna...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti-idoli, kääk :D :D Mutta mun äitiyden ohella puuhastelut johtuu ehkä siitä että tuo pikkuinen nukkuu kaikki päivät. Ehkä sitten kun sen kanssa pystyy enempi touhuileen niin mustakin voi tulla sellainen äitiäiti. Mutta kyllä tämä kovin vauvapainotteista tämä elämä väkisinkin on, ei sille mitään mahda :)

      Mä pöllin Minigrip-idean mun siskolta kun kadehdin sen hienoa lankojen säilöntä -järjestelmää.

      Poista
  9. Mun pirpana nukkuu makkarissa samanlaisen pussilakanan alla =)
    Pitäs kyllä järjestää ja pussittaa langat... Mun lankalaatikko on sairaalan 'poistomyynnistä' ostettu vanha metallilaatikko =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihana pussilakana, vähän vaan mietitytti ensin että onko ne sudet siinä pelottavan näköisiä mut eihän vauvat sellaisia hahmota ja ymmärrä :D

      Poista
  10. Heips.
    Blogistanian kautta löysin tänne :) ja koukkuun jäin :)
    Toi minigrippaaminen on helmi-idea. Just siivosin langat laatikostoon, jonne lapset ylettää, eli kun laitan ne pusseihin, ni on pienempi todennäköisyys et ne levittää ne ympäri makkaria. (tulipas lausehirviö)
    Tykkäilen erityisesti kun teet niin paljon kierrätysjuttuja:) itse usein syyllistyn netin kangaskauppashoppailuun.

    Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole vielä päässyt nettikangaskauppashoppailuun, ehkä en uskallakaan ettei lähde vallan mopo käsistä :D

      Ja tervetuloa blogiani lukemaan :)

      Poista
  11. Vastaukset
    1. :D En mä ymmärrä että miksi ihmeessä olen esim jotain Nallen Marjaretkeä ostanut ja just esim noi raggegarnit mitä on kertynyt ja aaargh :D

      Poista
  12. Uusi lukija tässä päivää, tai siis iltaa. Onpa fiksu idea nuo pussit. Tuohan toimii varmasti myös huovutusvilloille, nekin kun tuppaavat viemään melkoisesti tilaa.

    Pipoihin kommentoiden, meidän minimiehen minipipo kävi melko nopeasti pieneksi, kuten kaikki muutkin minivaatteet. :D Ei ole enää mies mikään mini.

    T: Emäntä ja poika kohta 8 kk

    P.S. Blogistasi löytyy paljon hauskaa kokeiltavaa, Isäntä ei vaan antanut taskulaskintaan purettavaksi koruja varten. Kumma juttu? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukemaan :)

      Onpas tylsä isäntä kun ei antanut laskintaan :/

      Poista
  13. Se hattu on varmaan puklussa ja siksi pyykissä... Mulla on vauvalla samantapainen puklusuojaviritelmä. Kätevä.

    Kuka minigrippais mun langat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä on monta noita hattuja :D Mut ne ei oikein hyvin pysy päässä :(

      Poista
  14. Pakko ensin ihastella miten sulonen pikku nyytti ! ^.^

    Ja sit asiaan: mistä mä saan tollasen "koneen" millä saa noita tekstejä mitä oot noihin pusseihin kirjottanu? Nimenomaan tollasia mitkä on vähä koholla. En tiedä yhtään mistä lähtisin etsii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dymo. Kirjakaupoissa ja Clas Ohlsonilla on ainakin sellaisia "lasten dymoja". Voin kertoa että ne on ihan paskoja, puolet kirjaimista jää haaleiksi jne. Oma dymoni on ehtaa retroa, työpaikalta pelastin kaatopaikkatuomiolta, on siis ihan oikea aikuisten dymo jostain kultaiselta 80-luvulta ja toimii kuin unelma! :)

      Poista
  15. Myöhästynt kiitos viehättävästä TV-esiintymisestäsi. Lankaarkistointi ei niinkään mykistä, mutta tuo pieni patukka sen sijaan kyllä. Kaikkea hyvää pienoiselle.

    VastaaPoista