Sivut

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Julekuler

Minähän sain (tai siis vaadin) joulupallokirjan jo synttärilahjaksi (syyskuussa) mutta en saanut aikaiseksi aloittaa. Nyt ne olivat olleet aamuteeveessä, nuo Arne ja Carlos, ja nyt kaikki hypettää tuota ja voi helkkari, en olekaan ajan hermoilla oleva bloggaaja kun en pyöräyttänyt ekoja palloja jo ennen kyseistä showta, sillä nyt niitä tekee kaikki!!! (No siis iik!)

Huomasin vasta jälkikäteen että mun asetelma meni vähän mönkään kun nyt tuossa lukeekin joulupanot. En jaksa kuvata uusiksi kun sotkin jo sohvapöydän takas täyteen romuja.



Sitä mun piti tässä vaan demonstroida kun noista kirjoneuleista on ollut puhetta, että ei ne ennen silitysrautakäsittelyä mullakaan niin kovin siistejä ole ;) Tuota ruttuista ei siis vielä höyrytetty (eikä täytetty). Niin että vinkiksi vaan että silittäkää märän kankaan läpi, mitä ikinä teettekään!




Teen näitä paksummalla langalla mitä ohjeen mukaan (koska en näitä varten osta erikseen, todellakaan) ja mulla on tapana täyttää täytettävät asiat aina ihan täyteen joten noista tulee sen verran painavia että jos kuuseen meinaa ripustaa niin mikään keskivertokarahka ei sitten käy vaan tarvii jykevämmät oksat. Näen jo silmissäni kuusen josta roikkuu näitä ja kaikki oksat viistävät maata. Aika isojakin nämä kyllä kuuseen ovat (koska mulla oli se paksumpi lanka ja puikot). Mutta en mä näitä itselläni ajatellutkaan pitää, en edes koskaan jaksa laittaa mitään joulujuttuja mutta näitä on kiva kuitenkin tehdä 8D

24 kommenttia:

  1. Enpä ole minäkään noita palloja vielä väsännyt, mutta kai tässä kuume nousee, kun näkee teidän muiden hienoja töitä :D Nätti tuo puna-harmaa väritys!

    VastaaPoista
  2. Sinisukka: Mun mielestä puna-harmaa on paljon kivempi kuin kirjassa käytetty puna-valkoinen. Tai siis kivempi ja kivempi mut ainakin jouluisempi :)

    VastaaPoista
  3. Hei vain!
    Ihan mielettömiä. Tahtoo (tahtoo saada tekosyyn tekemisen ohella istuksia tv:n ääressä lenkkipolun sijaan) tehdä. Piru vie vaan kun kaiken ylimääräisen ostaminen on minulta jäävätty finansiaalisista syistä ja ohjetta pitää nyt alkaa metsästämään siis vaikeimman kautta.
    Mutta niin löysin joskus Sisäisen villapaidan, sieltä Jatan ja Jatalta Hupsistarallaan - ja johan räjähti! Ihan mielettömän kiva blogi.
    Puss och kram.

    VastaaPoista
  4. Kirjamessuilla minäkin tuota kirjaa kattelin ja ajattelin, että ihan kiva, mutta en osta. Nyt kuitenkin laitoin sen varaukseen kirjastosta. Jono on vaan niin pitkä, että luultavasti ostan itseellni kirjan.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Esim tuolla oli joku tehnyt oman versionsa pallosta :) Kiitos paljon kehuista :) :) Puss ock kram! :)

    Lammas: Jotkut kirjat on vaan niin kiva omistaa vaikkei siinä mitään järkeä varsinaisesti olisikaan :D Mutta ihania joulufiilistelykuvia tuolla on muutenkin kuin vain palloja!

    VastaaPoista
  6. Siis mä en tajua noita joulupalloja! Kirjoneulottuja palloja - öö jee? Joskus kesällä kävin räkäsesti naureskelemassa kirjalle kaupassa että kuka tommosiakin muka haluaa tehdä ja ennen kaikkea kuka tekee kirjan pelkistä kirjoneulotuista palloista. Mutta ilmeisesti joku niistä sitten innostuu, ehkä mussa on vaan jotain vikaa :DD Varmaan joulun jälkeen sitten tyypillisesti jälkijunassa pyöräytän omat palloni.

    VastaaPoista
  7. Vasta nyt kun näin sun pallot tajuun, miks näitä on hehkutettu! Mäkin haluun!

    VastaaPoista
  8. Inka: Enemmän kuin pelkät pallot, tossa kiehtoo nimenomaan se tarina ja nuo tyypit. Jotenkin niin hulvattomia :D Ei osaa selittää mutta kun ekan kerran näin nuo, olin jo myyty! Sitä paitsi onhan nuo pallot kauniita, ainakin mun mielestä :)

    Minya: :D

    VastaaPoista
  9. Nyt voin sanoa, että hupsistatrallaa öö! Nimittäin kun kirjoitit tuosta kuvioneulonnasta, että silität ja nevoit silittämään kaiken mitä tekee, siis neuloo. Eipä ole tullut mieleen, jos onkin, niin silittämättä on jäänyt.

    VastaaPoista
  10. Todella hienot pallot ja ihan mahtavan mahtavat tumput edellisessä postauksessa! Hyvää suunnittelu aineisoa opetusmateriaaliini ;D;D Arvaa vaan tekeekö itsekin mieli tehdä tuollaset tumput, epäilen kyllä mun hermoja, varsinkin päättelyn suhteen. Jossain vanhassa ohjeessa näin kirjoneulehanskat jossa langan pätkät oli jätetty sisälle lämmittämään. Tulisin kyllä hulluksi jos mulla ois langanpätkiä tumpuissa, en pystyis keskittymään mihinkään muuhun.

    Nuo ukkelit on kyllä ihan huippuja, ainakin tuossa kannessa. Onneks mulla on mennyt tuo joulupallo hypetys ohi, mutta pari pitänee itsekin pyörittää...

    VastaaPoista
  11. Voi vitsi kun tää sun postaus tuli vasta nyt, oisin voinut värkätä tämmösen joulupallon pikkujoululahjaksi (firman pikkujouluissa 5e lahjapakko) jollekulle! Mutta hienoja ovat, täytynee itekin kokeilla. Jos ei tänä vuonna kerkeä niin ehkä sitten ensi vuonna.. =)

    Mutta täytyy yhtyä täällä muutamaan edelliseen, itsekin nauraa hihittelin tuolle kirjalle kun sen jossain näin. Muista kommenteista päätellen pitänee se kuitenkin hommata itellekin! =)

    Hienoja juttuja sie kyllä teet, ei voi kun ihailla!

    VastaaPoista
  12. Muutama viikko sitten Norjan-reissulla pääsin hiplailemaan kyseistä kirjaa oslolaisessa kirjakaupassa. Olin jo Suomessakin nähnyt, mutta siellä se oli vielä enemmän the real thing :D Jäi kuitenkin hyllyyn. Olis kyllä kiva kokeilla jos joskus saan ne muut miljoona keskeneräistä projektia valmiiksi.. (in my dreams) Joulupanot aiheutti myslin kulkeutumisen väärään kurkkuun, au :D

    VastaaPoista
  13. JOULUPANOT :DDDD!! Mutta sit kun tuun joskus kylään, mun on pakko selailla tuota kirjaa, näyttää nimittäin oikeasti sen verran vängältä ja symppikseltä :)

    VastaaPoista
  14. Kiitos tästä hilpeyttä aikaansaavasta postauksesta! Pallot on hauskoja ja kirjan haluan käsiini, mutta painavat joulupanot kuusenkarahkassa :D :D Kiitos!

    VastaaPoista
  15. Hienoa jos joku kirjoneuloja (kommentoija tuolla ylempänä) saa aina täydellisen sileää kirjoneuletta aikaan eikä sen tarvi silittää. Ei nimittäin oo todellisuutta täälläkään päin. :-D Silitysrauta pelastaa paljon!

    On noi kyllä kivan jouluisia. Äiti näki tyypit telkkarissa ja sano et mun pitää tehdä kans palloja. :-D Saa nähdä jaksaako.

    Ja joulupano. :DDD

    VastaaPoista
  16. Tarja: Juu, silittäminen on se juju ;)

    Aurinkojumala: Joo, mäkin olen nähnyt sellaisia hanskoja joihin on tarkoituksella jätetty helkkaristi langanpätkiä sisään. Tai siis oikein laittamalla laitettu. Yäk!!! Ne takertuisi sormiin ja hiostaisivat ja hyi hyi hyi.

    Oo: Itekin mietin et jos ois elämää ja siis jotain pikkujoulupirskeitä minne pitää viedä pieni lahja niin nää olis just passeleita sellaiseen!

    Piukka: Munkin Norjafanitus nousi näiden herrojen myötä vielä entisestään!!! Voi, pääsispä taas Osloon :) Tai ei kai siinä muuta ku menis vaan 8D

    Salka: Tervetuloa kylään!!! :) :) :) Sitten voidaan selailla joulupanokirjaa :)

    Satu: Joulupano ja karahkat kannattaa pitää toisistaan erillään kuitenkin :D

    Petra Ilona: Pitäähän sitä muutama joulupano itelleen neuloa :D :D Mut siis joo, ilman silitysrautaa ei oikein mikään (kirjo)neule ois esittelykelpoinen.

    VastaaPoista
  17. Ihania palloja olet saanut aikaan! Ja kirja varaukseen kirjastosta!:D

    VastaaPoista
  18. Hehee, ei joulupanoa ois edes huomannu ilman mainintaa... :D
    Aivan hulvattomia kyllä, vaikka olen onnistunu välttämään monen mainitteman hypetyksen ihan kokonaan -ehkä oon ulalla käsityövillityksistä aivan täysin. Sun blogi päätyy kyllä seurattavien listalle! :D

    VastaaPoista
  19. Täytyy selventää tuota aikaisempaa kommenttia, että minähän en osaa kirjoneuletta laisinkaan, kaikki muutkin neuleet jää useimmiten silittämättä;)

    VastaaPoista
  20. Täti Punainen: Mutta nyt iski jo ähky, kolmen pallon jälkeen. Tämänhän piti olla koukuttavaa? :O

    Pia: Aattelin että jos en itse mainitse panoja, joku huomauttaa siitä kuitenkin :D :D

    Tarja: Jep :)

    VastaaPoista
  21. Hei taas! Kiitos erityisesti tuosta linkistä yarn-spiritin blogiin!!! Mukava blogi muutenkin, mutta helpotti suuresti omaa pääkoppaa kun ei tarvinnut pähkiä itse tuota joulupallo-ohjetta :D Kirjaa en aio ostaa ja kirjastosta sitä ei saa ennen uutta vuotta! Hauskaa joulun odottelua :D

    VastaaPoista
  22. Sinisukka: Ollos hyvä :D Ja kyllä neulottujen pallojen ohjeita löytyy varmasti netistä kun hakee :)

    VastaaPoista
  23. Ihana blogi ja ihana tyyli sinulla kirjoittaa! Joulupanot, mitkä joulupanot ;)

    -Paula

    VastaaPoista