Sivut

perjantai 8. huhtikuuta 2011

surrur

Ompelunurkkaus pääsi tänään tositoimiin kun ompelin kahdet verhot! Kaikenlaista olen ommellut mutta en koskaan verhoja! No, kerta se on ensimmäinenkin. Olohuoneeseen tuli perus-Ikeaa koska nyt ei todellakaan ole varaa mihinkään muuhun. Luulin että kuvio on symmetrinen ja sitten kun olin jo leikannut (tietysti), tajusin ettei se olekaan. Kyllä, siinä on ala- ja yläreuna. Jouduin tietysti leikkeleen vähän uusiksi mistä syystä verhot jäi toivottua lyhyemmiksi mutta eipähän mene tosiaan imurin putkeen sitten niin herkästi 8D Lisäksi meidän dvd-hylly aiheuttaa nyt vähän päänvaivaa koska se on liian lähellä seinää ja liiskaa verhon rumasti taakseen. Mutta onpahan nyt ainakin verhot. Laitettiin olkkariin myös rullaverho, koska en todellakaan aio ruveta hinaan noita sivujuttuja eestaas. Heh, toi nojatuoli on vähän hätäratkaisu tuon päällyksensä kanssa kun mun ei pitänyt edes haluta sitä tänne (koska oli turha ja ruma) mutta en sitten raaskinut luopua ja laitoin tollasen siksi aikaa että joskus mahdollisesti jaksan tehdä siihen jonkun hienon systeemin.







Sitten keltaisen kamarin verhot joita varten ostin taannoin alennuksesta Optinen omena -pussilakanan. Siinäpä vasta paras mahdollinen ratkaisu tehdä 5 minuutissa verhot kun on kaksinkertainen kangas, kohdistus tehty valmiiksi, pituus suht ok eli ei kun leikata sopivan levyiset palaset ja vetää saumurilla reunat. Woot? KYLLÄ! Vedin vaan saumurilla reunat. Mun hermoilla ei tollaseen ohueen luiruun aleta mitään sivupäärmeitä tekeen ja eikä se edes näy kun se on musta ja mitä sitten vaikka näkyisikin, omapa on häpeäni. (Oletan että mies ei huomaa saatika edes tiedä miten se kuuluisi tehdä, tuskin häntä edes kiinnostaa, pääasia että on mustaa ja keltaista.) Enkä jaksanut silittää, olkkarin verhot silitin tosin.





Ja vaikka olen persaukinen tällä hetkellä, saatoin silti ostaa Surrur-kirjan koska omapahan on (hetkellinen) finanssikriisini. (Palkka tulee ens viikolla joten ei siis mikään oikea hätä ole.) Ja ilmoitan nyt ennen kuin muut ehtii (;D) että minä aion ommella tuollaisen rahin! Mistä saa säkkitolkulla vanua? Kangaskaupasta?


19 kommenttia:

  1. Oo...en malta oottaa et pääsen kuolaan tota kirjaa. Taidan sittenki muuttaa teen keltaseen kamariin ;)

    Ihanaa kisailua, kuka ehtii ensin xD ei se "matkiminen" nyt niin iso synti ole :D

    Mustat verhot kyl synkentää keltasen kamarin pirteyttä...mut ehkä se sit sopii miehiseen silmäänkin paremmin.

    VastaaPoista
  2. Putkis: Muuta vaan 8D Eihän se synti olekaan, tuo oli lähinnä sarkastista ;) Kyllähän ne vähän synkentää mutta toisaalta ne silti korostaa sitä keltaista. Kait joku sininen tai punanen olisi silti ollut parempi.

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää! Ja oi tuo kirja..mä varmaan pääsen sitä selailemaan jossain vaiheessa :D

    VastaaPoista
  4. Salka: Mun pitikin soittaa sulle ja kysyä että onko hulpioreunat ok jättää verhoihin mutta päätin sitten jättää ne anyway :D Ja juu, tervetuloa selailemaan :)

    VastaaPoista
  5. Tuo pussilakanaverho olikin hyvä idea. Mäkin sain yhden hyvän pussilakanaidean, tosin hyvin triviaalin. Tarvitsen tuplaleveään peittoon pussilakanan ja kaappi on piukeena tavallista pussilakanaa ja aluslakanaa. Mietin että hankala on mittailla ja sovitella ja kääntää ja vääntää isoja kangaspaloja kunnes tajusin: yks pussilakana keskeltä halki ja siihen keskelle joko aluslakanoista kaistale tai sitten toisesta pussilakanasta. Näppärää.
    Asun tyttären jäljiltä keltamustassa makuuhuoneessa ja tykkää kovasti :)

    VastaaPoista
  6. Mä mietin kanssa tässä uutta verhoa ommellessa olisiko se reuna pitänyt taittaa. En jaksanut, mutta voipi olla, että jossain vaiheessa on edes silitettävä se kunnolla taitokselle sillä valkonen reuna pistää silmään.

    VastaaPoista
  7. kannattaa hakea se vanu kirpparilta tyynyn muodossa, tulee paljon halvemmaksi :)

    VastaaPoista
  8. Aija: Mitäpä sitä tosiaan turhaan isojen kangaspalojen kanssa taisteleen, tuolla tavoin minäkin varmaan tekisin :D Ja ompelisin alulakanat toisiinsa jos olisi yhteinen petauspatja. On muuten tuo kuva vähän huono, oikeasti verhot ei synkistä huonetta noin paljoa, en vaan osaa oikeita asetuksia kamerasta ;)

    VastaaPoista
  9. Sea: Jep, ikävästi kyllä pistää silmään mutta mietin etten kuitenkaan saisi tarpeeksi siistiä päärmettä tehtyä :D

    Oi mutsi mutsi: Sitten ne pitäisi pestä eikä mulla ole nyt kärsivällisyyttä odotella 8D

    VastaaPoista
  10. Meijän äippä on luokanopettaja ja voin siis sillä kokemuksella sanoa, että se vanu on ihan törkykallista! (Noin niiku käyttötarkoitusya ajatellen..) Täällä Kajaanissa oli aikoinaan käsittääkseni yks kauppa, joka sitä möi jättisäkissä mut se kauppa lopetti. Nyt ne on joutunu tilaa postilla, mut siinäkään ei oo mitään järkee ku itse vanu + postarit on ihan jättilasku! Mut jospa teiltä päin löytyis joku mukava, vielä olemassa olevan kangaspuoti, josta sitä sais järkevään hintaan.

    VastaaPoista
  11. Nauski: No kääk, jos se on ihan törkykallista niin ehkä mun sitten vaan pitää teurastaa vanhoja tyynyjä :P Mutta täytyy käydä katsomassa paljonko se kustantaa ja riittääkö mun jenit :D

    VastaaPoista
  12. Vanua kannattais ehkä kysäistä huonekaluverhoomosta tai entisöijältä. Tyynyjen silpominen toisaalta pelastaa maailmaa :)

    VastaaPoista
  13. Saila: Nyt oli tosiaan sellainen inspis päällä että vanu oli saatava heti eli hain kangaskaupasta törkyhintaan plus sitten silppusin muutaman tyynynkin. Ja olen hirmu laiska ottaan selvää että mistään huonekaluverhoomoista tms ;) Mutta jos joskus tarvin vähemmän akuutiksi, voisi kai sitä ottaa selvää :D

    VastaaPoista
  14. Itse haen kaiken vanun mitä tarvitsen Ikeasta euron tyynyjen muodossa. :)

    VastaaPoista
  15. tinjamii: Ei hittolainen!!!! VOU! :D :D Tosin jos ne on litteitä tyynyjä niin niistä ei saa paljoa. Mutta silti, melkosen varteenotettava vaihtoehto ;)

    VastaaPoista
  16. Ah, täältähän se vastaus löytyi. Ai että, olinpas taas hätäinen, anteeks.. =)

    -Annukka

    VastaaPoista
  17. Noniin :) Pakko oli tilata itsellekkin toi kirja :)

    VastaaPoista
  18. En edes tiedä, miten vahingossa eksyin tänne ja huomasin heti, että tykkään tavastasi kirjoittaa ja sitten vielä bongaan ton ihanuustyynyjutun! Oi, yksi ihana blogi lisää seurattavaksi, kiits :)

    VastaaPoista
  19. Pur: Kiitoksia :) Ja tervetuloa lukijaksi! :)

    VastaaPoista